![]() |
|
Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yalnızlık Sigara Kadar Zararlı! Yeni bir araştırma, yalnızlık ya da toplumdan dışlanmanın ortalama koroner kalp rahatsızlıklarına yakalanma ve felç geçirme riskini büyük ölçüde arttırdığını ortaya koydu. Kuşkusuz tarihin ilk yıllarından bu yana var olan ‘’yalnızlık’’ sorununun insan sağlığına etkisi son yıllarda tıp alanında önemli araştırmalara konu oluyor. İngiliz tıp dergisi ‘Heart’ta dün yayımlanan bir araştırma, kalp kirizi, damar tıkanması, felç inmesi gibi sağlık sorunlarına neden olan yalnızlığın, sigara, kaygı ve stres sorunları kadar sağlığa zararlı olduğunu ortaya koydu. Toplumdan dışlanmanın da kalp-damar rahatsızlıkları, tansiyon yüksekliği ve obeziteyi tetiklediği belirtildi. Aynı zamanda araştırmada, yalnızlığın vücutta yarattığı toksik etkinin kadın ve erkekleri aynı oranda etkilediğinin altı çizildi. Yalnızlığın, bilişsel kapasiteyi geriletmesi ve bağışıklık sistemini zayıflatmasıyla, sadece kişisel olarak değil tüm insanlığın ortak sorunu haline geldiği ifade edildi.
Katılımcıların koroner kalp rahatsızlıkları 3 ile 21 yıl arasında değişen dönemlerle izlendi. 23 farklı çalışmadan oranları yüzde 2.8 ile yüzde 77.2 arasında değişen katılımcılar kendilerini yalnız veya toplumdan dışlanmış olarak tanımladı.
Yalnızlığın en fazla görüldüğü yerler ABD, Avrupa, Japonya ve Avustralya olarak listelendi. Katılımcıların özellikle depresyon, fiziksel ve ruhsal sorunlar nedeniyle toplumsal ilişkiler kuramadığı belirtildi. Bunun dışında, çevresinde birçok arkadaşı olmasına rağmen kendini yapayalnız hisseden insanların sayısının da oldukça yüksek olduğu ifade edildi. Yalnızlık yaşayan insanların sağlıksız alışkanlıklar edindiği, bu alışkanlıkların başında da sigara, alkol, gereğinden fazla ya da az gıda tüketiminin geldiğinin altı çizildi. Aktüelpsikolji.com
![]() |
#2 |
![]()
Çok doğru...o nedenle ivedilikle bir arkadaş bir yaren, bir dost bulmamız şarttır..İnternette bunlardan bir tanedir...
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Arkadaşlarımdan öyle darbeler aldım ki yalnızlığı yeğliyorum ![]()
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#4 |
![]()
.................................................. ......
Suzi hanımefendi yapmayın, bu kadar kötümserliğe gerek yok.... Karşınızdakinin it olması, sizin it olmanızı gerektirmez... Bırakın salın gitsin, başkasına havlasın, onu ısırsın... Siz daima insan olun... ne olursa olsun insan olun...iyi olun yardımsever olun... Resminizden çok makul bir insan olduğunuz görülüyor...Gerisi teferruattır... Kötüler olmazsa, iyileri nasıl belirleyebilirdik...bırakın dağınık kalsın....
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Saldım gitti zaten . Çok şükür sevenim var ve gerektiğinden fazla insanım çok şükür . Çok kırıldığım üzüldüğüm için , arkadaşlığa uzak duruyorum . Yoksa komşuluk ilişkilerim güzel ![]() Resmimden teşhis ettiğiniz gibiyim . Yardım etmeyi ve sokaktaki insanlara gülümsemeyi çok severim . Kısaca yıkılmadım ayaktayım ![]()
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Allah bu gülen yüzünüzü hiç soldurmasın... ![]()
nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Çok sağolun , sizinde inşallah .
![]() |
#8 |
![]() ![]() Hele bu tişörte sahip olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim... ![]() --- Anlayacağınız yalnızlığın kitabını yazmışız.. Yalnız kalmaktan korkanlar düşünsün. ![]()
![]() |
#9 |
![]() İstanbul'da kalırken yalnızlığın acısını ciğerlerime kadar hissederdim. Eve gelirdim, kapıyı açan yok, ses yok. Geldiğim gibi kıyafetleri çıkarıp yatıp uyuyordum. Yalnız kalmayı severdim ama yalnız yaşamayı sevmiyordum. Pek fazla çevremde yoktu; monoton hayatım vardı. Sabah 6'de işe gitmek için yola çık, 6'da dönmek için trafikte zaman geçirmekten sosyal aktiviteye zaman kalmıyordu. İstanbul'da yaşayanlar o kalabalıklıkta kendilerini hep yalnız hissederler. |
![]() |
OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
kadar, sigara, yalnızlık, zararlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |