![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() |
![]() Ne yapmak gerek peki? Sağlam bir arka mı bulmalıyım? Onu mu bellemeliyim? Bir ağaç gövdesine dolanan sarmaşık gibi, önünde eğilerek efendimiz sanmak mı? Bilek gücü yerine, dolanla tırmanmak mı? İstemem!
Hayatın karşına çıkardığı müşkül hadiselere sabır ve tahammül et. Onları hiç kimseden bilme ve hiç kimseye karşı kalbinde bir adavet besleme; hiç kimseye hiddet ve şiddet gösterme. Bu suretle hareket edersen en büyük müşkülleri bile yenersin ve sen de "insan-ı kamil" mertebesine erersin. |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Çıkar at hayatından sana ait olmayan herşeyi...
Çıkar at yüzünde ağır aksak zoraki taşıdığın maskeleri...Kendini ait hissetmediğin herşeye ve herkese karşı .. Gözlerine cesareti yükle ve söyle.. İstemem Eksik Olsun!!! |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() - Ne yapmak gerek peki? “Cyrano de Bergerac” Oyunundan (Edmond Rostand)
#4 |
![]() Cyrano de Bergerac - İstemem Eksik Olsun Tiradı |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ![]() |
![]()
"'Cyrano de Bergerac' ünlü bir tiraddır, eleştirmeyeyim" diyorum ama içimdeki bir şeylerin beni dürtüklemesinden dolayı bu eleştirmeme eylemini gerçekleştiremiyorum.
"Ne ün peşinde olmak, para pul düşünmemek" denildiğinde en azından bir adet daha "ne" edatıyla başlayan cümle kurup, atıyorum "Ne de açık arazide ata binmek" denilmelidir ama "Cyrano de Bergerac"ın tiradında yoktur böyle, "Ne ün peşinde olmak, para pul düşünmemek"ten sonra getirilmiş bur durumda bulundurulan en azından bir adetlik "ne" edatıyla başlatılmış başka bir cümle ki "Ne ün peşinde olmak, para pul düşünmemek"ten sonra en azından bir adetlik "ne" edatıyla başlatılmış başka bir cümlenin getirilmemişliği keyfiyeti ise bahsi geçirilen "Ne ün peşinde olmak, para pul düşünmemek"i gereksiz bir hale getirir. |
![]() |
![]() |
#6 |
![]()
Yeminle sabah aklımda bu vardı, belki konu açmak olarak değil ama... Bazı şeyler nereden geldiyse oluşmaya başlıyordu.. Eline sağlık Lion
![]()
#8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Eksik olsun tabi, insanı insanlıktan çıkaracak her türlü hâl....
#9 |
![]() Sedat Peker Süleyman Soylu'ya bu tiradla göndermede bulunmuş. |
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
asyalä±, bergerac, cyrano, rã¼åŸtã¼, tiradä± |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |