![]() |
|
Yabancı Ressamların Biyografileri Yabancı ressamların biyografi ve eserlerinden örnekler |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Eserleri öncelikle mimari ve Filistin motifleri ile oluşturulmuş konulu resimlerdi. Bauernfeind’ın uzmanlık alanı titizlikle çalışılmış, karmaşık şekillendirilmiş ve neredeyse fotoğrafik denebilecek türde olan şehir manzaraları ve tanınmış türbelerin yağlıboya resimleriydi. Bunun yanı sıra suluboya ve peyzaj resimleri yapıyordu.
1997 yılında, 1951 yılından beri Köln’de özel bir koleksiyonda olan ‘’Der Hafen von Jaffa’’ (Jaffa Limanı) isimli yağlıboya tablosu, Köln Van Ham Müzayede Evi’nde 1.510.00 DM’a satıldı. Bu sadece o zamana kadar Bauernfeinds’ın tablosuna verilen en yüksek fiyat değildi, aynı zamanda da 19. yüzyılda yapılmış olan bir tabloyla Almanyadaki açık artırmalarda alınan en yüksek sonuçtu. Bauernfeind’ın doğum yeri olan Sulz am Neckar’da, Gustav-Bauernfeind-Müzesinde sanatçının yaşamı ve eserleri daimi bir sergi ile beğeni topluyor.
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]()
O dönemin ressamları ya kilise freskleri ve resimleri yapmışlar, ya da onlar için cennet sayılabilecek Şark'a gidip oryantalist ressam olmuşlar.
Ellerine sağlık Canan, sanat koleksiyonumuza güzel bir konu daha ilave etmiş oldun ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]()
![]() ![]() ![]() Emevi Camii Büyük Kapısı, Şam (1890) (Detay-1) ![]() ![]() Emevi Camii Büyük Kapısı, Şam (1890) (Detay-2) ![]() ![]() Emevi Camii Büyük Kapısı, Şam (1890) (Detay-3) ![]() ![]() Emevi Camii Büyük Kapısı, Şam (1890) (Detay-4) ![]() ![]() Ağlama Duvarı ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
![]()
Real detaylandırdığın resimlerdeki Güneş ışığı sanki monitörden odama doldu
![]() Çok güzel ya... Teşekkürler Canan42...
#5 |
![]()
Gustav Bauernfeind şarka hayranlık duymakla akıllık etmiş gibi, yoksa nasıl esinlenipte dönemin Küdüs'ünü , ağlama duvarını resmedecekti. İşin acı bir gerçeğide bu tür sanatçılar öldükten sonra eserleri değerleniyor, paha biçilemiyor.
Bu arada, Real'in bir resimle katkısı kalmamış gibi... ![]() Çeviri için Lale'ye, katkılarından dolayı Real'e, konu için de Canan'a teşekkürlerimden bir demet sunarım. ![]() ***
#6 |
![]()
Ekledigin harika resimler icin tesekkürler Real. Lale'cigim sana da tekrar tesekkür ederim
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]()
Offff... Konu zaten güzeldi, resimlerin düzenlenmesi ile çok daha güzel olmuş. Süper
![]() Ellerine sağlık ReaL. Sana da tekrar teşekkür paylaşımın için Canan ![]() Tam bir imece oldu. Sevdim ben bunu ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]()
Evet, imece usulü bir calisma oldu Lale, sen sevdin bunu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]()
Canannnn...
Bir daha duymayayım " Neme gerek bunca ustalarin yaninda bu tür konular acmaya... " cümlesini ,fiilini, çekim eklerini, zamirlerini, edatlarını falanlarını filanlarını.... Bak gebertirim ha... ![]() Gayet iyisin bence yapa yapa , baka baka daha da iyi olacak bilesin. Bak Banemin'e ... Hele bana... Ben bile yapabiliyorsam..... yani...
#10 |
![]()
Canimsin Basakca , öyle mi dersin? Bu sözlerin, cökmüs moralime iyi geldi inan.
![]() |
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
(1848 - 1904), 1848, 1904, alman, bauernfeind, germany, gustav, orient, oryantalist, ressam, ressamlar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |