25.10.2010, 14:56 | #1 |
|
Gemicilikte Kullanılan Bağlama Yöntemleri
Gemicilikte Kullanılan Bağlama Teknikleri
Düğüm atmanın sırrı, doğru düğüm kullanmak ve onu mükemmel bağlamaktır. İş görmesini istediğin sürece açılmayıp istediğin zaman kolayca çözebileceğin düğüm doğru düğümdür. Yanlış düğüm ise uygunsuz bir anda çözülebilen ya da sıkışıp daha sonra açmak istediğinde çözülmeyen düğümdür. Şekilleri dikkatlice izleyerek izci düğümlerini öğrenebilir, birlikte eğlenebilirsiniz. İzbarço (Gemici) Bağı Kasası olmayan halatların çımalarına geçici olarak kasa yapmakta kullanılan bağdır.
Anale Bağı
Camadan Bağı
Sancak Bağı
Belde İzbarço Bağı
Çürük Bağı (Margarita)
Kazık bağı
Balıkçı Bağı
Halat Zinciri
Dülger Bağı
Kropi Bağı
El İncesi Bağı
|
21 Üyemiz LoDoS'in Mesajına Teşekkür Etti. | AFiLi, Asparagas, Basakca, C.Doğan, DarkAngeL, Derin, Dilaver, Emilio Santos, Esmeralda, furkankandamis, goko35, Kardelen26, LaLe, Lion, Mediter, nurelma, OkyanusunKalbi, Öykü, ReaL, Umit |
25.10.2010, 15:05 | #2 |
|
Cevap: Gemicilikte Kullanılan Bağlama Yöntemleri
Güzel hazırlanmış bir konu |
25.10.2010, 15:37 | #3 |
|
Benimde bir kaç tekniğim varbunlarda muhteşem gerçekten emeğinize sağlık.
|
25.10.2010, 15:49 | #4 |
|
Ellerine sağlık teşekkürler Lodos...
25.10.2010, 16:17 | #5 |
|
Ay Lodos ben sana kaç kere dedim şu bağlama yöntemlerini yayınlama diye
Şimdi herkes öğrenip kızdığına bağlayacak sonra |
25.10.2010, 16:38 | #6 |
|
Her nekadar işime yaramayacak gibi gözükselerde öğrenmeli. Gün gelir birini bağlamam gerekebilir. Tekne olması şart değil.
25.10.2010, 20:38 | #7 |
|
Ben kendime el incesi yaptım anahtarlık olarak çok dekoratif gerçekten
Kötü emellerin için kullanma benim konumu |
04.04.2011, 15:19 | #9 |
|
Kendim itfaiyeciğim 1 aylık dağcılık kursum yeni bitti bağların isimlerini tam öğrenememiştim şimdi senin hazırladığın bu sunumdan ezberlerim artık Sağol kardeşim ellerine sağlık
|
5 Üyemiz goko35'in Mesajına Teşekkür Etti. |
04.04.2011, 15:50 | #10 |
|
Hayatım düğüm
Tüm bu düğümleri kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus özelliklerini çok iyi bilmek gerekektedir.
bağlama, gemicilikte, yöntemleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |