13.02.2016, 02:36 | #1 |
|
Kestaneli Sevgililer Günü Pastası
Kestaneli Sevgililer Günü Pastası
Pandispanya
175 gr bitter çikolata
4 kg haşlanmış kestane
* 4 yumurta, 4 kahve fincan toz şekeri mikserde çırpın
* 4 kg kestaneyi boylu boyunca çizik atarak kaynar suda şeker katarak 30-35 dakika kadar haşlıyoruz. Hafif soğuyunca dış kabuğunu ve zarını soyuyoruz.
* Evinizde varsa bombeli bir kap kullanın, yoksa salata karıştırmak için olan paslanmaz kaplar ya da mayonez tenceresi diye adlandırılan bombeli kaplarda ya da en kötüsü benim yaptığım gibi mikserin kendi kabında bu pastayı hazırlayabilirsiniz.
* Bir minik tencerenin dibine su koyun ve kaynatın, su kaynayınca ateşin altını ksın ve tencerenin üzerine tabanı tenceredeki suya deymeyen bir kap koyun. Kabın içine çikolata, krema, tereyağ ve tuzu koyup alttaki suyun buhar ısısı ile benmari usulü pişirin
* Dolaptan çıkarttığınız kubbenin üzerine ganajınızı muntazam bir şekilde dökün, gerekirse spatula ile her yerine yedirin ve tüm üzerini kaplayın
* Bir tavanın dibine tek kat olacak şekilde şeker yayın, tepeleme olmamasına dikkat edin
13.02.2016, 03:05 | #2 |
|
Cevap: Kestaneli Sevgililer Günü Pastası
Sevgilisi olmayanlar pastada yiyemeyecek demek ki.
13.02.2016, 03:07 | #3 | |
|
Alıntı:
Sevgilisi olanlar yapıp yesin dedim bende Düzenleme için sağol
13.02.2016, 03:09 | #4 |
|
Bu pastayı daha bugün bir arkadaşıma anlattım.
Eminim tadı çok guzel oluyordur ama kestane kazanına düşmenin gereği yok bana göre. Teşekkürler Suzim LG-D723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
13.02.2016, 03:12 | #5 |
|
Off yapamam ben.
13.02.2016, 16:42 | #6 |
|
O bana yapsın .CeMKaN
13.02.2016, 18:25 | #7 |
|
Çok zahmet isteyen bir pasta tarifi. Sevdiğim isterse seve seve büyük bir zevkle yaparım.
Paylaşım için teşekkürler Suzim ellerine sağlık. |
4 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti. |
13.02.2016, 18:51 | #8 |
|
StorMAnqeLe katılıyorum. Bende yapamam. Hiç uğraşamam. Pastacılar işsiz kalır bizler yaparsak. Yazık ekmeklerinden olmasınlar. |
4 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
günü, kestaneli, pastası, sevgililer |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |