18.10.2011, 00:55 | #11 |
|
Cevap: Basakca'dan Salla Pati Pratik Bir Tarif
Ben biftekleri alayım gerrisini kim yerse yesin..
ya bu fransız yemeği düpedüz, bi de benim tarifim diyosun...adı da şöyle bişey; la bavette cusiner de compagnie la melongène avec le piment et gousse d'ail şak şaka ben uydurdum, eline sağlık. Bunu okuması yemeği yapmaktan zor olmuş yaf...hehe ama bayağı havalı duruyor
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur. |
18.10.2011, 01:10 | #12 |
|
Başakcaaa daha yemeğin pişip bitmişini görmeden bayıldım, bu nasıl tertipli bir hazırlayış, nasıl iştah açıcı bir sunuş
Bitmişi için hiiç bekleyemem yerimm ben onu Ellerine sağlık caanım |
18.10.2011, 01:18 | #13 |
|
Cevap: Basakca'dan Sallapati Pratik Bir Tarif
Küçük bir not düşmek isterim müsadenizle. Sallapati yemeğim aniden çıkıp gelen misafirler açısından sizleri kurtarıcı niteliğindedir. Ve üstüne üstlük kalori bakımından zengin değildir. Çok az miktarda zeytinyağı ile etin ve sebzelerin salmış olduğu su ile kendi buharında pişiyor.
18.10.2011, 01:23 | #14 |
|
ben olsam patlıcanları çöpe atar biftekleri tereyağında pişirir, biberleri söğüş yerim, sarımsaklarla da dişlerimi fırçalarım
zeytinyağını da saçıma dökerim bu arada of aslında çok kıskanıyorum böle çabucak bişiler yapıyorlar sonra da çok lezzetli oluyor. Ben yarım gün uğraşıyorum anca dibi yanmış düdüklü yapıyorum, onu da dişim kesmiyor.
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur. |
5 Üyemiz Yörük Kahya'in Mesajına Teşekkür Etti. |
18.10.2011, 01:27 | #15 |
|
Yörük,
18.10.2011, 01:32 | #16 | |
|
Alıntı:
yine davet yok yine açım ölüyorumm ulenn yemeksepetini zengin ettim
18.10.2011, 01:51 | #17 | ||
|
Alıntı:
Alıntı:
Verdiğin linkte benim tarifime yaptığın yorumdan bir bölümü alıntı yaptım... Domateslerin ölçüsü, soğanın cücüğü, biberin çekirdeği derken bayağı bir eleştiri getirmiştin... Koyduğun resimlerden anladığım kadarıyla eleştirdiğin yönlerimin tarafınızdan kabul gördüğünü ve ustalığımın tescili olarak algıladım... Oldukça fazla ilerleme gösterdiğin için 2. derse geçelim bari... Senin etlerin üzeri yer yer kararmış ve her tarafı kırmızı değil. (kasapla bir görüş bence) Kullandığın sahan çok küçük kalmış ve sebzeler adeta bir tepe oluşturacak şekilde üst üste istiflenmiş. Görüntü açısından iyi bir durum değil bu ve ayrıca pişerkende etlerin başına gelen büyük bir ihtimalle sebzelerinde başına gelmiştir ve pişme oranları farklılık göstermiştir. Yemek haşlama gibi olmasına rağmen yinede suyunda biraz renk olsa, bence göze çok daha fazla hitap ederdi.. Arka plandaki turşu içinse lafım yok. Keşke onun tarifini verseydin... Hee! Yapsan bunu ve davet etsen yer miyim? Yerim...
18.10.2011, 16:45 | #18 |
|
Açım ben yaa.. Aççç.
Bu ne insafsız bi tariftir Başakçaaa.... Ellerine sağlık diyecektim yahu. |
3 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti. |
18.10.2011, 20:23 | #19 | |
|
Dırdır kişisiiiii, Alıntı:
Smyrnacığım, bende açım ama tarif insaflı tarif. Ben bile yapabildiğime göre sende yapabilirsin. Yapamazsan bile annene sırnaşın iş tamamdır. Ya ben ne yapayım.
18.10.2011, 21:39 | #20 |
|
Sallapati tarifmiş. Sallapati pratik yemek, ekmek arasına peynir, domates, biber koyup üşendiğimde karnımı doyurduğum yemektir. Bunda biftekten tut her bişi var yahu. Canım çekmedi ki çekmedi ki.
|
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
acı biber, alacalı soyma, basakcadan, basit, dilimlenmiş patlıcan, dizme, kabuğu soyulmuş domates, kısık ateş, mutfak, parça, pati, salla, sarmısak, sivri biber, zaman, zeytinyağı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |