|
Dünyadan Tarihi Yerler ve Mekanlar Dünyanın önemli tarihi yer ve mekanları |
|
Seçenekler |
25.01.2009, 22:52 | #1 |
|
Mostar Köprüsü | Bosna-Hersek
Özellikleri Mostar Köprüsü, cesur sporcular tarafından yıllarca bir atlama platformu olarak kullanıldı. Geleneğe göre şehrin erkekleri, nişanlılarına cesaretlerini ispatlamak için düğün öncesinde köprüden atlarlardı. Yıkılışı Bosna-Hersek'te başlayan iç savaş sırasında Mostar Köprüsü'ne ilk saldırıyı 1992'de Bosnalı Sırplar düzenledi. 1993'te Hırvat tankları köprüye daha büyük bir zarar veren saldırılarını başlattı. Kasım ayının sonunda köprü tamamen yıkıldı. Dev taşları, Neretva Nehri'nin sularına gömüldü.
Yeniden İnşası
|
02.09.2009, 17:06 | #3 |
|
Cevap: Mostar Köprüsü | Bosna-Hersek
Bir köprü kurulduğu yere ancak bu kadar yakışabilir. |
05.09.2009, 14:21 | #4 |
|
|
07.10.2009, 04:05 | #5 |
|
23.12.2009, 00:38 | #7 |
|
Resimler çok güzel teşekkürler ama ben müziğe takıldım çok hoş ya
|
23.12.2009, 01:03 | #8 |
|
Bu tür müziği sevmezmiş LaLe hanımlar... |
23.12.2009, 01:23 | #9 |
|
Ben mi buldum Kendim için olsa hayatta bulmam, ama senin konuna uygun olsun diye bulmuşumdur, ki hatırlamıyorum
Balkan müziğini sevmem... O akordiyonun sesi varya arka fonda, bide adamın o titrek ve devamlı aynı tonda olan, bizim mahallenin simitçisinden bile çirkin olan sesi, Allahımmmm saçlarımı diken diken ediyor. İnsan hiç mi başka ritime girmez yahu? |
12.01.2010, 10:57 | #10 |
|
Askerliğim nedeniyle savaş zamanında Bosna'da görev yaptım. Mostar köprüsünün bir yüzü hırvat mahallesine bakar diğer tarafı boşnak mahallesidir. Hırvat mahallesine olan tarafında tek bir kurşun bile yokken bizim boşnakların tarafında hem köprü hemde evler kurşunlanarak delik deşik edilmişti.
Tercümanımıza sordum neden hep sizin taraf böyle darmadağın olmuş siz hiç bişey yapamadınız mı diye.. Adam bana dediki; hayır bizde istesek aynını yapardık fakat buralar bizim dedelerimizin yadigarı Osmanlı hatırası o nedenle biz kurşun atmaya kıyamadık. Kısa bir zaman sonrada zaten hırvatlar top atarak yıktılar köprünün büyük bir bölümünü. yeniden yapılmasına emeği geçenlere ve bu konuyu açtığı içinde Real'e teşekkürler ederim. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
bosna, detayları, hersek, köprü, köprüsü, mostar, nehri, neretva, restoresi, tarihi, yıkılışı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |