![]() |
![]() |
#61 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ET benim halefim olur. Onu alıp sinema malzemesi yaptınız. Yerine beni gönderdiler.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#62 | |
![]() Alıntı:
İnceltme ve uzatma işaretini kullanmak daha şık oluyor ama günümüzde buna dikkat eden çok az. Zamanımız hız çağı olduğu için yazarken kimse üzerinde durmuyor. O nedenle, dediğin gibi, sadece farklı anlamlara da gelebilecek kelimelerde kullanılsa o bile iyi olur.
Cimcimecik'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#63 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Benim klavyemde inceltme işareti yok. Kullanılması bariz kelimelerde bile kullanamıyorum. Kopyala yapıştır da, eziyetli iş
![]() Arapça ve Farsça kökenli kelimelerde kullanılması bana hiç şık gelmiyor ![]() Tapatalk ile gönderildi. |
![]() |
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#64 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Olsun yine de düzeltelim. 'Çünki' (doğrusu çünkü)'deki ki bağlaç değil. Bağlaç olsaydı ayrı yazmak zorundaydınız. Ordaki ki zarftır. Bağlaç ki olsaydı hiç kimse bunu 'çünkü' şeklinde yazamazdı. Bağlaç olan ki değişmez çünkü.. Dahi anlamındaki de da gibi. De da ve ki, te ta ve kü olmazlar.
|
![]() |
4 Üyemiz Livan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#65 | |
![]() Alıntı:
![]() Tapatalk ile gönderildi. |
|
![]() |
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#66 | |
![]() Alıntı:
İnceltme işareti zaten arapça ve farsça kökenli kelimelerde kullanılıyor. ![]()
![]() |
#67 | |
![]() Alıntı:
Mesela sanki kelimesinde de ki aynıdır, ama birleşik yazılıyor.
![]() |
#68 |
![]()
İnceltme işaretini kaldırdılar oysa bir dilin zenginliğidir onlar, Fransızca'da ''a,e,u'' harflerinin üzerine koyulan L’accent aigu (lekson âgü) ve L’accent grave ( lakson gğav) denilen inceltme işaretleri vardır hatta o işaretin baktığı yöne göre okunuşu değişir kelimenin.
Zenginliktir ben severim işaretleri. ![]() |
![]() |
2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#69 | |
![]() Alıntı:
İmlâ dediğimiz şey yüzlerce yıl değişmeden kalmalı ve çok mecbur kalındığında kısmen değiştirilmelidir. Bizde ise sık sık değiştiriliyor. Dilimiz Türkçeyle ilgili söylenen o "yazıldığı gibi okunan" sözü bu yüzden. Yazım sürekli değişiyor ve konuşmaya uyarlanıyor. Yoksa bizde de zamanla yazı ile söyleyiş farklılığı artacak. Mesela abi değil, ağabey yazılmalıdır. Söylerken abi diyebiliriz, ama yazılışı ağabey olmalıydı. Ama neyin yazılışı doğru kalmış ki! ![]()
![]() |
#70 | |
![]() Alıntı:
Düzeltme işaretinin kullanılacağı yerler aşağıda gösterilmiştir: 1 - Yazılışları bir, anlamları ve söylenişleri ayrı olan kelimeleri ayırt etmek için okunuşları uzun olan ünlülerin üzerine ko*nur: |
|
![]() |
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
nasıl, türkçede, yazılır |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |