![]() |
![]() |
#41 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Yanlış bilmiyorsam örneğini verdiğiniz kelimelerde ''ünsüz sertleşmesi'' söz konusudur. Bu nedenle, sert bir ünsüzün ardından gelen yumuşak ünsüz sert ünsüze dönüşmektedir.
|
![]() |
![]() |
#42 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Şimdi artık yumuşak ünsüzlerde bile -ten/-tan yazılıyor. Mesela Allah'dan değil, Allah'tan diye yazılıyor. Yahut Sivas'da değil, Sivas'ta diye yazılıyor. Oysa bunlar çok yanlış ve kötü.
2 Üyemiz Cimcimecik'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#43 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Maalesef, Türkçemiz'de yazım ve gramer kuralları tespit edilirken, bu kuralları tâvizsiz uygulamak icâp ettiği halde pek çok kural adı altında istisnâ getirilerek, kuralların belirleniş amacına aykırı bir tutum sergileniyor.
|
![]() |
![]() |
#44 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Niye kötü olsun, gayet güzel bence... CEPTEN GÖNDERİLDİ
![]() |
#45 |
![]()
Niye güzel olsun?
![]() Kötü, çünki imla sabit olmalıdır. Herkes kafasına göre farklı yazmamalıdır. İmla kolay kolay ve sık sık değişmemelidir.
#46 | |
![]() Alıntı:
Herkes farklı yazmıyor, yanlış bilenler yanlış yazıyor. “Çünki” yazdığın gibi... CEPTEN GÖNDERİLDİ
![]() |
#47 | ||
![]() Alıntı:
Yumuşak ünsüzlerde ten-tan yazılmasını ben de yanlış buluyorum. Kötü demiyeceğim ama, söylerken bile zorlanıyor insan Türkçe'deki ses uyumu kuralı gibi. Sivas'tan mı, yoksa, Sivas'dan mı daha kolay söyleniyor. Alıntı:
Sevgili Ekrem Sencer, burada kullandığın taviz, icap ve istisna kelimelerindeki inceltme (şapka) işaretinin olmaması gerektiğini düşünüyorum ben |
||
![]() |
![]() |
#48 | |
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
#49 | |
![]() Alıntı:
İnceltme işareti özellikle farklı anlamlara gelebilecek kelimelerde mutlaka kullanılmalı. Mesela kar/kâr, askeri/askerî, anı/ânı gibi...
Cimcimecik'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#50 |
![]() O senin dediğin uzay Türkçesi, uzaydan gelmiş gibisin... CEPTEN GÖNDERİLDİ
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
nasıl, türkçede, yazılır |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |