![]() |
![]() |
#381 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
O zaman, halin haraptır senin
![]() |
![]() |
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#382 |
![]()
Kar hazırlıksız yakaladı. Tahminlerin üzerinde kar yağdı, yağıyor...yağacak.
Haraptı da ne demek...perişan olduk valla. Eve 980 TL Doğalgaz parası geldi...ben bir emekli adamım...forumda yardım kampanyası açacağım...artık kimin gönlünden ne koparsa... ![]() |
![]() |
Tura'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#383 |
![]()
|
![]() |
![]() |
#386 |
![]() NEREYE? ![]() ![]() ![]() ![]() Nereye sevdiğin benim, inandığım nereye, Rüyaların yarasalar gibi uçuştuğu geceler içinden. Dalgınlığımla hareketlerini seçemiyorum, Varlığının altın kafiyesini arıyorken ben. ![]() Hangi dünyaları dolaştıktı bilmiyorum, O nasıl bir adaydı, nasıl bir deniz. Gök, bir söğüt dalı gibi eğilmişti sulara doğru, Ve eğilmiştik o dal gibi hayata doğru ikimiz. ![]() Kim ellerini alnımda gezdirirken o ten, ses ile, Bana kalbin musikisini verecek, haberi olmadan. Geceyi avuçlarımda siyah bir gül gibi duyuyorum, Ve sen misin bilmiyorum bu gülü bırakan. ![]() Nereye, ey göz yaşlarımın sıcaklığı, Ki başka birisi yok beni duyan. Rüyalar nereye gidiyor, anlamıyorum ; Ve sen nereye gidiyorsun, hatıralardan. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
![]() Kanla Kirlenmis Evrak ![]() ![]() ![]() ![]() Karanlık sözler yazıyorum hayatım hakkında. Aşklarım, inançlarım işgal altındadır tabutumun üstünde zar atıyorlar cebimdeki adreslerden umut kalmamıştır toprağa sokulduğum zaman çapa vuran adamlar denize yaklaşınca kumlar ve çakıl taşları geçmiş günlerimi aşağılamaktadır. ![]() Karanlık sözler yazıyorum hayatım hakkında. Ve rüzgar buruşturuyor polis raporlarını kadınlar fazlasıyla günaha giriyorlar bazı solgun gömleklerin çözük düğmelerinden çelik tırpan gibi silkiniyor çocuklar denizin satırları arasında. Gece arsızca kükrüyor paslı beyninde şehrin küfre yaklaştıkça inancım artıyor. ![]() Karanlık sözler yazıyorum hayatım hakkında öyle yoruldum ki yoruldum dünyayı tanımaktan saçlarım çok yoruldu gençlik uykularımda acılar çekebilecek yaşa geldiğim zaman acıyla uğraşacak yerlerimi yok ettim. Ve şimdi birçok sayfasını atlayarak bitirdiğim kitabın başından başlayabilirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
![]() Taş Gazeli I. Taş, taş değil bağrındır taş senin Nereni nasıl yaksın söyle bu ateş senin Bir katılıktır, dinamit söker mi yürekleri Başın bir kez bu kalbe çarpmasın ey taş senin Kazmayı kayalara değil kalplere vur ey- Ferhat, niçindir kırdığın bunca taş senin Anne seninle bağrın döğer, gider mi acı Hanidir Ferhad'dan aldığın ders taş senin Sen de mi taşla bir oldun ey sevgili İşitmez oldun beni, kalbin taştan taş senin Ölüm, sendendir bana nedir taşlamak beni Bana güldür, çiçektir attığın her taş senin Gözünü dikme taşa, işte parça parçadır Şimşektir bir bakışın, dayanır mı taş senin Deprem değildir dağı ve beni sarsan Bir bakışın, komaz taş üstünde taş senin Niçin çıktın dağlara evren çöl oldu Leyla Topuğun öpmek için toz oldu dağ taş senin II. Taş taş değil bağrındır taş senin Nereni nasıl yaksın söyle bu ateş senin Ülkendir taş ve beton bu yanlışkent Her gün bir yanın biraz daha taş senin Taş alanlarıdır, taş insanları taşır bir Nereye gelsen ey aşk, karşında bu taş senin Uygarlık taşla taşımak çağlar üzre Kolların bu denli güçlü müdür senin Bir taş devridir ama bağışla beni Niçin bunca geldim üstüne ey taş senin Bir İbrahim bıçağı, ikiye biçer taşı Sevgili nasıl kırdı kutlu dişin taş senin Ölüm bir kasırgadır, çevirir seni beni Nedir kucağında kocaman taş senin III. Bir bir yürürlükten kaldırılıp çürümüş devrimleri En gürbüz bir devrimi dikmek yerine taş senin Nereye koysam seni söyle ey yüreğim Birgün beni ele verir bu güçlü atış senin Osman Sarı |
![]() |
![]() |
#389 |
![]()
Şairin malzemesi taş. Ama ne taş.
Gazeli çok beğendim. Teşekkür Tura ![]() Taş, taş değil bağrındır taş senin Nereni nasıl yaksın söyle bu ateş senin |
![]() |
![]() |
#390 | |
![]() Alıntı:
Bugün taş moda. Kullanıcı adımı 'Taş' olarak değiştirmeyi teklif edeceğim. |
|
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
günün, Şiiri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |