![]() |
![]() |
#311 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() KIYAMET
Elyazını yaktım, dürüsttü ve aşınmamış Sevgi sözcüklerini yaktım, hoyrattır onlar Sıcaklığı saklı akarsuyu anlamazlar Sorular, kurutur incitir sorarlar Elyazını yaktım Adresini yaktım Yakmak gibiydi biraz da dünyayı herşeyi Bastığımız düşümüzde gördüğümüz Özlediğimiz yaklaştığımız Hayatım özlemdi ansımaydı düştü Yaktım adresini şimdi özlem oldu hayatım Resimleri yaktım birini saklasam dedim En çok onu yaktım onu yaktım Kış göğünü yaktım, bir kavak büyüttüm balkonumdan Akşam desem değil, yangın desem değil Dışarda apansız bir kıyameti yaktım Sevgidir kendimi bildiğim, onunla başladım Elyazın mı, adresin mi, resimlerin mi Sen mi ömrün mü Çıkardım onları şimdi sakladığım yerden Kıyameti göğü kışı akşam sözlerini Sevgiyi yaktım Gülten Akın |
![]() |
![]() |
#312 |
![]() BELİRSİZLİKLER 1. Bahçeme gelip bahçemi büyütüyor Uzanıyor gölgesine ağaçlarımın Görüyorum onu geceyle gündüzün ötesinde Kuşkum yok Pan değil bu. Bateri çalıyor havuzun dibindeki kadın Belirsiz bir güne yaslanmış Mağaralarından geçiyor balık sürüleri Yetmiyor mu ki Düşlerime ödünç veriyor kendini üstelik. Bir tabak buzlu çileği şiire yerleştiriyorum bense Gizli kalmasın diye belirsizlik. Edip Cansever |
![]() |
![]() |
#313 |
![]() BİR ACAYİP DUYGU «Mürdüm eriği çiçek açmıştır. — ilkönce zerdali çiçek açar mürdüm en sonra — Sevgilim, çimenin üzerine diz üstü oturalım karşı-be-karşı. Hava lezzetli ve aydınlık — fakat iyice ısınmadı daha — çağlanın kabuğu yemyeşil tüylüdür henüz yumuşacık... Bahtiyarız yaşayabildiğimiz için. Herhalde çoktan öldürülmüştük sen Londra'da olsaydın ben Tobruk'ta olsaydım, bir İngiliz şilebinde yahut... Sevgilim, ellerini koy dizlerine — bileklerin kalın ve beyaz — sol avucunu çevir : gün ışığı avucunun içindedir kayısı gibi... Dünkü hava akınında ölenlerin yüz kadarı beş yaşından aşağı, yirmi dördü emzikte... Sevgilim, nar tanesinin rengine bayılırım — nar tanesi, nur tanesi — kavunda ıtrı severim mayhoşluğu erikte ..........» .......... yağmurlu bir gün yemişlerden ve senden uzak — daha bir tek ağaç bahar açmadı kar yağması ihtimali bile var — Bursa cezaevinde acayip bir duyguya kapılarak ve kahredici bir öfke içinde inadıma yazıyorum bunları, kendime ve sevgili insanlarıma inat. Nazım Hikmet |
![]() |
![]() |
#314 |
![]() Söz ve Aldanış
Gidelim istersen suyun Söğüt dallarını serinlettiği Irmağın sesine aldanarak Bir aldanma değil midir Öncesi unutulan şeyler gibi Aşklar ve yolculuklar da Belki anlatır anlatacağı Bir şey varsa bekleyen Eprimiş olsa da sözler Sözler hangi birimizin Yalnızlığına kaçak yolcu Olmamıştır ki kimi zaman Çığlığa dönen bekleyişler Sözün yırtılan yeri midir Gecenin kezzap koynunda İnandığımız ne kaldıysa Bilemediğimizdendir ve tanrı da bunaktır bu çağ kadar Bu çağ unutmuştur artık Çağlamayı ve serin söğüt Dallarından düdük yapmayı Ahmet Telli |
![]() |
2 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#315 |
![]() İki Düş Arasında Beklenti Biliyor musun seni ben Görmedim hiç gülerken Gülsen de pembesi bol bir resim yapıyorsun gibi gelir bana Gittikçe koyulaşan kendini dışa vuran irice bir vişne? neden olmasın Ya ağlarken gördüm mü, hayır, görmedim Gördüğüm yalnız Nasıl yansırsa buğulu cama bir elma Öylece bir şey Şunu da söyleyeyim, sen benim Bilmemin başlangıcısın olsa olsa Çiçekli şapkalar, buğulu yaz tülleri Şimdi hepsi birden uzaktan uzağa Bir çocuk ağlaması gibi Her şey bir çocuk ağlaması gibi Her şey, ama her şey Bir çocuk ağlaması gibi Her şey, her şey, her şey. Edip Cansever |
![]() |
Tura'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#318 |
![]() Yarın
birşeyler olacak yarın duruşundan belli kırdaki atların bulutların koşuşundan belli kazışından köstebeklerin toprağı karıncaların telâşından belli birşeyler olacak yarın belki bir tomurcuk belki bir ağacın düşen yaprağı belki de bir çocuk pek o kadar göremesek de uzağı kuşların uçuşundan belli birşeyler olacak yarın öbürgünden önemsiz yarından önemli Bülent Ecevit |
![]() |
![]() |
#319 |
![]() Eline sağlık. Teşekkürler Tura. |
![]() |
![]() |
#320 |
![]() Her Gün Yeni Doğarız
Gelin, kanlarımızdaki birkaç tutam demiri Dostluk ateşine salıp Kızdıralım bir güzel! Aşk ile döve döve hoşgörünün örsünde, Gönül buzlarını kalıp kalıp Kıralım bir güzel. Ha zerdali çiçeği, ha karınca, ha insan! Gelin, karşılarında el pençe divan Ve de ağzı açık hayran Duralım bir güzel. 'Gün yeni, günle gelen rızık da yeni! ' Demiş, Geyikli Baba, Anadolu ereni. Zaten, bin şu kadar yol, İpek Yolu’ndan Derleye derleye gelmişiz Nevruz çiçeklerini. Yanlış olanı biliyoruz artık! Yalana karnımız tok! Doğruyu da öğrendiğimize göre: Tabanı her yer, tavanı gökyüzü, Dayanakları akıl, sevgi, iz´an.. Gelin şu köhne, su canım dünyayı sil baştan Kotarıp, kuralım bir güzel! Nüzhet Erman |
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
günün, Şiiri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |