Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Psikoloji

Psikoloji Psikoloji, psikiyatri ve kişisel gelişim

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 07.04.2016, 23:17   #11
İklim
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kanser Hastalarına Söylememeniz Gereken 10 Cümle

Ne kadar ilginç yorumlarla tedavi sürecini,canla başla tedavi etme çabasındaki insanları baltalıyorsunuz Madem öyle kanserin 2.evresinde de gitmeyin onkologlara.Hasta umut ediyor,hasta yakınları umutlu ve burada bilmediğimiz çok insan belki bu illetle savaşıyor.Siz kalkıp her fırsatta aynı şeyi yapıyorsunuz.
İnek çiftliğiniz olsa kıymetli hayvanlarınızı muayene ettirir bir sürü parayı dökersiniz ortaya ama konu Dr olunca verdiğiniz her kruş haram.Bu memlekette onuru ile çalışan çok onkologda var,yeter artık karalama kampanyanız.Sizin gibiler yüzünden insanlar sağlık çalışanına şiddet gösteriyor.
3 Üyemiz İklim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.04.2016, 23:22   #12
Farbak
Uzman Üye

Dedim ya uzunun başka bir versiyonu. ((

Tüm hekimler, sağlıkçılar sahtekar yada paralelci.
Eski 07.04.2016, 23:30   #13
Gülümsün
Yönetici

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Kartal Mesajı göster
Aynı hastalık şu ana kayınpederimde var, henüz kendisine hiç söylemesekte hissedebiliyor. Ben söylenmesi taraftarıydım ama eşim oyle uygun gördü..
Hastalık ileri evresinde olduğundan, kurtuluş yok diyorlari ancak yeni gelştirilen ilaçlar ile ömrü 6 ay ile 2 sene arası uzatılabiliyor 2 senede çok kişide görülen birşey değil, en fazlası, tabi buna ömür uzatma diyorlar ama yapılan tedavide zaten hasta konforu falan kalmadığından o uzatmanın pek işe yaradığını düşünmüyorum ama bir tedaviye karar verip başladık, sonradan acabalar ile pişmanlık duymayalım diye.
Artık hayırlısı diyelim.
Yukarıdaki konunun birkaç başlığını okudum bıraktım, insanın başına gelmeye görsün, tek dinlenecek şey doktorun söyledikleri gerisi hikaye.
Meret hastalığın evreleri olduğu gibi, yeri, şekli ve şemali her durumun tepkileri farklılık göstermekte.
Bu durumdaki herkese acil şifalar diliyorum. Doktorunu dinleyecek verilecek tedaviye uyacak, hayatın güzelliklerinin görecek tayyip falan filan(Kayınpederim takıyor) gibi şeyleri kafasına takmayacak, kötü düşüncelerden uzak olacak..

Yalnız şunu belirteyim ileri evreleri olmadıktan sonra bu hastalık artık yenilmeye başlanmış, ileri evre olmayanların şansları çok çok fazla.

Burada bu konu ile ilgili bir makale var, makaleyi veren onkolog şu ana Türkiye'nin en iyi 2-3 onkologundan biri, haftaya gitmeyi düşünüyoruz, bir muayenesi 650 TL imiş..

Geçmiş olsun Kartal. Acil şifalar dilerim. Allah yardımcınız olsun.
Eski 07.04.2016, 23:36   #14
Farbak
Uzman Üye

Antalyadan bir arkadaş aradı geçenlerde. Yaklaşık 18 yıl önce kanser teşhisi alıp falezlerden intihar girşiminde bulunan ve bir genç tarafından kurtarılan bayan hastanın kendisine muayeneye geldiğinden bahsetti. Sinüzit tedavisi verip göndermiş hastayı, başka sorunu yoktu dedi. Bir Onkoloğun yoğun gayretiyle yenmiş kanseri.

Aklıma geldi şimdi konu açılmışken.
Eski 08.04.2016, 00:13   #15
İklim
Uzman Üye

Bu insanlar ömürlerini bu mesleğe adamış,bunun için en iyi eğitimleri almış,eğlenmeye vakti olmayan,hayatlarını okumaya adamış insanlar
Eğer devlet o insanlara gereken özeni gösterip hakettiğini verseydi hiç biri istifaya zorlanıp özel hastanelerde çalışmazlardı.Para alan onkologlar yanında ücretsiz muayene ,tedavi eden hekimler de var onlara gidebilirsiniz pek alada.Ama bu iş için kendini daha cok geliştiren hekimler var ve özel hastane çatısı altında para da talep edebilir.Önce hekimi bu duruma getiren sistemi eleştirin siz.
Hasta evre kaçta olursa olsun,bir ay bile uzasa ömrü bunu istemeye hakkı var.Her kanserin türü,tedaviye verdiği cevap,yapılan operasyon verilen kemoterapi farklılıdır.Hasta son evrede bile olsa iyileşme umudu hep olacaktır.
3 Üyemiz İklim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2016, 13:22   #16
Kartal
Müdavim

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Hemen "geçmiş olsun'' diyeyim öncelikle.

Ben kanserden epey akraba ve dostlar kaybettim ve son dönemlerinde çoğunun yanlarında oldum.

O 650 lirayı cebe indiren rezil onkologlar var ya... Adam olsalar, yaşam için her şeylerini feda etmeye hazır olan insanları soymazlar. Hipokrat yeminli para avcıları bunlar.

Abi bu işin gerçeği şu:

Kanser hangi evrede? Şayet 4. evreye gelmişse dünyanın 1 numaralı onkoloğuna gitseniz ne yapacak ki? Kanser 4. evresinde ise bu iş bitmiştir zaten.

3. evrede bir şeyler yapılabilir ama bunu zaten gelişmiş hastanelerde yapıyor. Ama zaten 3. aşamaya girmiş bir kanserli de fazla şanslı sayılmaz. Ha hayatı bir kaç sene uzar o ayrı bir şey.

...

Bence bu rezil ''meşhur onkolog'' bozuntularına para kaptırmayın.

İlk önce başka bir hastaneden/uzmandan kanserin kaçıncı aşamada olduğunu ve metatstaslarını teyit ettirin. 4. aşamada ise en fazla ama en fazla 2 yıl yaşar ve son yılını da sürünerek yaşar... Hepiniz en sonunda ''ölse de kurtulsa'' dersiniz.

3. aşamada da büyük ihtimalle metastaslar oluşmuş, kanser başka organlara da yayılmıştır.

Ama hayatı 5 yıl civarında uzatılabilir.

1. ve 2. aşamalarda, ur ameliyatla alınır.

3. aşamada hayat uzatılabildiği kadar; 5 yıla kadar uzatılabilir.

4. aşamada o onkolog bir muayeneye 650 papeli alıp hastayı kurtaramıyorsa, valla ben o onkologdan kendisinin kansere yakalanmasını dilerim.

Umut tacirlerine para kaptırmayın.

Hipokrat yeminine sadık, doktor gibi doktor olsa ölüme giden insanlara umut tacirliği yapmazdı.

Memleketin en önde giden 2-3 onkologundan biri ama muayene için 650 lira istiyor... Ben öyle doktoru..........................!!...

Yeniden hepinize geçmiş olsun diyorum.
Geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ediyorum
Karaciğer kanserinin 4. evresi ve kemiğe sıçrama olduğuda gözüküyor.
Evet 650 tl çok para heleki ülkemiz için, ama yukarıda yazdığım gibi konusunda memleketimizde ilk 3 onkolog arasında.
Biz ilk verilen tedavilere devam ederken 1 kerede ona göstermeyi uygun gördük.
Bu nalet hastalığın herşeyi çok pahalı, hangi evrede olduğu kesin tespiti için bir filmi 1500 tl, şu an ilaçlar için sağlık bakanlığına yazı yazıldı her ilacı sağlık bakanlığı kabul etmiyormuş.
Tekirdağ Namık Kemal Araştırama doktorumuz 1 sene ömür biçti, bakalım bu Nil hanım ne diyebilecek?
Hasta konforu ve ömür uzama hali ne kadar olur? Daha kaç muaayeneye gidilecek hepsini doktor hanıma soracağım tabi.!!

Nette hiç kötü bir yorum okumadım ama yazdığın gibi fiyat bayağı uçuk. Hadi kayınpederimde az çok var karşılar, karşılayamayanların içlerinde hep bir acaba olarak kalacaktır.

Tüm iyi dileklerini ileten arkadaşlara teşekkürler ediyorum
Eski 08.04.2016, 13:34   #17
Canan
Çiçekci kız

Allahtan ümit kesilmez sözünden yola çıkarak, bizlere geçmiş olsun demek düşüyor.

Kayınpederine acil şifalar dilerim Kartal.
Eski 08.04.2016, 13:45   #18
Kartal
Müdavim

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi İklim Mesajı göster
Bu insanlar ömürlerini bu mesleğe adamış,bunun için en iyi eğitimleri almış,eğlenmeye vakti olmayan,hayatlarını okumaya adamış insanlar
Eğer devlet o insanlara gereken özeni gösterip hakettiğini verseydi hiç biri istifaya zorlanıp özel hastanelerde çalışmazlardı.Para alan onkologlar yanında ücretsiz muayene ,tedavi eden hekimler de var onlara gidebilirsiniz pek alada.Ama bu iş için kendini daha cok geliştiren hekimler var ve özel hastane çatısı altında para da talep edebilir.Önce hekimi bu duruma getiren sistemi eleştirin siz.
Hasta evre kaçta olursa olsun,bir ay bile uzasa ömrü bunu istemeye hakkı var.Her kanserin türü,tedaviye verdiği cevap,yapılan operasyon verilen kemoterapi farklılıdır.Hasta son evrede bile olsa iyileşme umudu hep olacaktır.
İşin iiçerisine girince insan biraz daha aydınlanıyor.
İlk söylenen şey tecrübe;
bir doktor 10 bin hasta tedavi etmişse, diğer doktor 50 bin hasta tadavi etmiştir, hali ile tedavi yöntemi ve koyabileceği teşhisler biraz daha sağlıklı ve kesin olacaktır.
Mesela aynı iki doktorda aynı ilacı verir ama saatleleri veya günlerini farklı vermesi bile fark yaratabiliyormuş, benim anladığım tabii, bunuda belirteyim.
Şunuda ekleyeyim tüm doktorların kullandığı kemoterapi ilaçları aynı, hiçbiri kendisi ilaç imal etmiyor.
Kemoterapi üzerinde duruyorum, bizim işimizde hastamız ameliyat kaldıracak halde değil, olsa dahi yayılma fazla, diğer ışın tedaviside aynı şekilde maalesef..

Aristo arkadaşımda isyanında haksız değil, insanlarımız bu illet ile cebelleşirken aşırı ücret, insanın yüreğini acıtıyor, makul bir ücret böyle tartışmalarıda ortadan kaldıracaktır..

Evettt yazdığın gibi bu sistem en başında tartışılmalı ama sadece başlarına gelenler tartışıyor, diğerleri banane diyor, her sorunda senelerce bizim halkımız böyle davranmıştır, davranmayada devam edecektir.
Herşeyi başkalaarından bekleme gibi çok kötü bir huyumuz var.
Bazı haklar ve kazanımlar için, başkaları ölecek, başkalarının canları yanacak, bağıracak çağıracak diğer asalaklarda bu kazanımlardan faydalanacaklar.
Eski 08.04.2016, 15:39   #19
nurideniz34
Uzman Üye

Thumbs up Cevap: Kanser Hastalarına Söylememeniz Gereken 10 Cümle

Bilgiler için teşekkürler...
Eski 09.04.2016, 00:41   #20
Asena
» Memleket Delisi «

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Kaçmak iyi bir şey değil. Onları daha sık görmek gerek ama sen hiç bir şey yokmuş gibi davranabilirsin. Kanser hastasıyla görüşen herkes hastalık modunda girip görüşmek zorunda değil.

Benim akciğer kanserinden ölen bir arkadaşım vardı. Her gün hastanedeyse hastaneye, evindeyse evine giderdim. işi hastalığa hep o getirirdi... Ben de ''nan başlıcak senin hastalığına'' der başka konular açardım. Ve böylelikle hayata daha da bağlanırdı...

Ama onları mümkün olduğunca sık ziyaret etmek gerekli.
Hiç bir şey yokmuş gibi davranınca da kızıyorlar. Çok yakınları dışında biraz uzak durmak iyidir. Bağışıklık sistemleri güçsüz, virüs kapma tehlikesini de önlemiş oluruz.

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cümle, gereken, hastalarına, kanser, söylememeniz

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler