![]() |
|
İnsan Sağlığı ve Hastalıklar İnsan sağlığını etkileyen faktörler ve tedavileri |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
#31 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Her neyse hastaneden dönerken takside E-nabız'a tekrar baktım çok şükür hepsi görünüyordu, bence bir sorun vardı orada düzeltti bozuntuya vermemek için güncelle falan dedi, oysa ben zaten en son sürümünü indirmiştim. Neyse hepsi iyi sadece şu aşağıdakiler değer dışı: Kırmızı olanlar benim değerlerim karşısındakiler olması gereken referans aralıkları. Vitamin D: 7.95 ng/ml -------11.4 - 45.8 Vitamin B12: 210 pg/ml ----- 211 - 911 NEUT%: 48.18 % -----------50 - 70 EOS% : 0.7 % --------------0.9 - 4 PCT: 0.15 NG/ML ------------0.2 - 0.50 Ferritin : 18 ng/ml -----------22 - 322 NEUT ve EOS nedir tam bilmiyorum ama internetten baktım akyuvarlarla ilgili onların düşüklüğü çabuk hastalanmalara yol açıyormuş tıpkı benim gibi, sanıyorum ferritin, D vitamini ve B12 vitamininin düşüklüğü yol açıyor onların düşük olmasına, zaten sorunum da çabuk hastalanmaktı, kulak burun boğaz doktorum tavsiye etmişti bu ölçümleri yaptırmamı. |
|
![]() |
3 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#32 | |
![]() Alıntı:
D vitaminine devam o baya düşük. Prebiyotik ürünlerden biraz daha fazla yesen bile düzelir.Yoğurt,kefir,turşu,boza gibi. Birde soğan sarımsak,Bol da C vitamini. Hastalıklarla mücadele edince insan baya birşeyler öğreniyor. |
|
![]() |
3 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#33 |
![]()
Aksilik bitmiyor ki, şimdi tekrar doktora görün, verdiği demir ilacı fena halde dokundu, artık yerine iğnesini mi verir, serum mu bilemem.
|
![]() |
4 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#34 | |
![]() Alıntı:
Bol bol pekmez yesen daha iyi.doktor yine tahlil yapicak mecburen ne durumda diye gidene kadar pekmez ye bakalim belki ilaca gerek bile kalmaz. Hiç unutmam arkadaşımın bir kızı var özürlü sürekli kansızlık yaşıyordu.yine pyrodik tahlil yaptılar kanı çok yükselmiş doktor bile şaşırdı ne yaptin diye.Oda kendi yaptığı pekmezle yoğurdu karıştırıp her gün yedirdigini söyledi doktor ben vizite parası istemiyorum bana o pekmezden getirir misiniz demişti.arkadasim götürdü.her sene köyüne gidip yapar (Nevsehirli) SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() |
#35 |
![]()
Sağol @NaNaNe ama pekmez bal gibi aşırı tatlılar mideme dokunuyor yiyemiyorum, herhalde mideme de endoskopi ile baktırmam gerekecek artık, çok rahatsız etmeye başladı, o demir ilacı da dokundu, şimdi randevu almak istiyorum tekrar ama sistemde doktorumun randevuları çıkmıyor o nedenle randevu da alamıyorum, bizim aile doktoruna soracağım belki iğnesini verir, başka türlüsü de olmayacak zaten ama iğnesinin de sorun yarattığını söylüyor annem, o da bir zamanlar demir iğnesi olmuş kalçam mosmor olmuştu diyor, n'apacağım bilemiyorum.
|
![]() |
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#36 | |
![]() Alıntı:
İğne nin yan etkisi biraz daha azdı galba. Morluk iğneyi vurma hatasından kaynaklı acemi ler ıgneden hava kaçırıyor bazen ondan morarıyor. SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() |
#37 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Çay kahve ve mandıra gıdalar demirin bünye tarafından emilmesini engeller.
Vay anasını ben 3. kutuyu bitirmek uzereydim ama boşuna demek ki gunde otuz bardak çay içiyorum... Bu vesileyle tum fforum ailesine merhaba diyorum, forumdaN ayrılanlara degil de vefat gibi sebeplerle aramızdan ayrılan degerli uyelerimize yanıyorum ve rahmet diliyorum onlara.... saglık sebeplerinden dolayı dinlenmedeydim...forum gerçeki de epey özledim. |
![]() |
![]() |
#38 | |
![]() Alıntı:
Bakayım deneyeyim, neler denemedim ki! Bir de aklında bulunsun ben haşlanmış nohut yiyorum çerez gibi, 100 gramımda 6,9 mg demir varmış ki yetişkin bir insanın günlük demir ihtiyacı 8-10 mg. |
|
![]() |
4 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#39 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ustadım geçmiş olsun, ben de demir eksikligi varmış...3 kutu hapın bitmesine bi kaç hap kaldı ama pek degişen bi şey yok yine halsizim...
|
![]() |
![]() |
#40 |
![]()
Evet çok önemli bir konuya deyinmissin @Aristo
Ne ilginçtir ki yoğurt ayran ne kadar yararlı besin olmasına rağmen et ile tüketilmesi zararlı Etin içindeki yararlı vitaminleri vucuda geçmesini engelliyor. Et yanında bol bol yeşillik yemek çok faydalı. Biz türklerde et yanında hep ayran iceriz mesela.Aslinda yanlış. Doğal yoldan alabilmek çok önemli yeme alışkanlığını değiştirmek lazım mutlaka birşeyler yanlış ki vitamin eksik çıkıyor. Kansızlığa şalgamda iyi gelir.Kuru kara üzüm.kara erik. Çay tüketiminin fazla olmasida kansızlık yapıyor. Yeme alışkanlığına dikkat etmek gerekir.Zaman içind e duzelir. @Rosebud Birkaç sene önce benimde midem çok kötü idi ilâç içmeden mutlaka mide koruyucu içerdim.Yillarca sucuk yiyemedim çiğ soğan.sarimsak. Kendi tespitimle dokunan ne varsa uzak durdum dikkat ettim. Sonra kendisi geçti artık hiç birşey dokunmuyor.Sucuk ve dokunan ne varsa yiyebiliyorum kendi kendini tedavi etti midem. Fazla ilaçta iyi değil hem mideye hem böbreklere zarar veriyor. SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
cevap, çözüm, önerileri, sağlık, sorunlarımız, srunlarımız, İlgili |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |