Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Gel kuçu kuçu...

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 04.04.2020, 13:35   #31
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ekin Mesajı göster
Sokakta hayvan kalmadı. Toplatıp barınaklara gönderiyorlar. Kedi köpek hiç farketmiyor. Hemen toplatıyorlar. Hadi köpekler saldırgan ya kedilerden ne istiyorsunuz. Kimin toprağını kimden kıskanıyorsunuz. Çok sinirliyim bu insanlara. Birşey verme ama verenede laf etme. Hayvanların özgürlükleri kısıtlanamaz. Vahşi hayvan değil bunlar sokak hayvanı. O sokağın ayşesi fatması gibi.

Hayvanları sever gibi gözüküp kendi süslü hayvanlarından başkasını mahallede istemeyenler Allah topunuzu bildiği gibi yapsın. Yaşattıklarınızı yaşayın. Sürünün. Ve bir su vereniniz olmasın.
Mobil Sürüm ile Gönderildi
Ne istiyorlar zavallı gariban hayvanlardan. Barınaklara götürüpte ne yapacaklar. Eğer sahiplenen olmazsa da bir süre sonra yaşamlarına son mu verecekler?

Bizde tam tersi bir durum. Herkes birbirine kenetlendi. Belediyeler kedi köpekler için mama dağıtıyor. Vatandaşlarımız sokak hayvanlarını besliyorlar. Hele bu zamanda restaurantlar ve her yer kapalı onların daha fazla yiyeceğe ihtiyacı var. Ben de hergün elimden geldiğince onları beslemeye çalışıyorum.
Eski 04.04.2020, 14:58   #32
Ekin
Başına Buyruk

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülümsün Mesajı göster

Ne istiyorlar zavallı gariban hayvanlardan. Barınaklara götürüpte ne yapacaklar. Eğer sahiplenen olmazsa da bir süre sonra yaşamlarına son mu verecekler?

Bizde tam tersi bir durum. Herkes birbirine kenetlendi. Belediyeler kedi köpekler için mama dağıtıyor. Vatandaşlarımız sokak hayvanlarını besliyorlar. Hele bu zamanda restaurantlar ve her yer kapalı onların daha fazla yiyeceğe ihtiyacı var. Ben de hergün elimden geldiğince onları beslemeye çalışıyorum.
Bizde vatandaşlar büyük dert olmaya başladı. Çok moral bozukluğu. Merhametsiz insan çok.
6 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.04.2020, 16:41   #33
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Bende buradaki tontikleri beslemeye devam ediyorum. Gerçi aralarından bir kaçı mart ayı nedeniyle biryerlere gidip geliyorlar ama^^

İşin ilginci beni tanısalarda hiçbirine yaklaşamıyorum hemen kaçıyor keratalar. malum salgın nedeniyle bu sefer daha zor duruma düştüler. dükkanlar kapalı olunca besleyen olmuyor. Belediyelere çok iş düşüyor bu konuda. Besleyebildiklerimizin yanında hiç yemek bulamayanları da var tabi.
Eski 04.04.2020, 16:55   #34
Rosebud
Müdavim

Bizim sitenin önünde birkaç gündür bir köpek görüyorum, hani şu kurta benzeyenlerden...
Evde dolapta birkaç gündür yemediğimiz 4-5 tane tavuk köftesi 2 tane de biber dolması vardı, annem köfteleri doğradı biber dolmalarının da içini çıkarıp şu hazır tavukların altında bulunan köpük tabaklardan birine koydu, eldivenini maskesini taktı indi aşağıya...
Bizim sitede köpekleri besleyip çöpünü bırakanlara kızıldığı için tabağı aldı karşıdaki çöp Container'ının yanına koydu, ben pencereden izliyordum, giderken köpek annemin arkasına takılmıştı, yere koyunca önce köfteleri sonra da dolmayı şapur şupur yedi bir tek parça dahi bırakmadı, o kadar muntazam ve efendice etrafa döküp saçmadan yedi ki bayıldım köpeğe, hakikaten üzerinden asalet akıyordu, bir ara acaba birileri köpeklerini dışarıya mı attı dedim. sonra annem tabağı ve altına koyduğu kâğıdı arkasından da eldivenlerini çıkarıp çöpe attı, sonra bir baktım ki annemin yanında yürüyerek site kapısına kadar getirdi, inanamadım insan gibi bir şey, sonra oturdu bir güzel uyudu kapının önünde.
Bugünkü durum daha şaşırtıcı evde yine dünden kalan bir ekşili köfte dediğimiz köftelerden vardı, içine biraz ekmek doğrayıp yine indirdi annem aşağı, site kapısının önünde uzanmış duruyordu, annemin çöp container'ının yanına gittiğini görünce ayağa kalktı ama bu sefer yanına gitmedi, annem çağırıyor o bakıyordu, annem de hava rüzgarlı olduğu için yiyeceği site önüne koymak istemese de geri döndü önüne koydu, başladı şapur şupur yemeye canım o kadar temiz yiyordu ki bir tek parça tabağın dışına çıkmıyordu, yemeğini bitirdikten sonra annem biraz sevdi o da patisini kaldırıp karşılık verdi ve yine annemi kapıya kadar geçirdi.
Hakikaten eğer erkekse böyle beyefendi, dişiyse böyle hanımefendi köpek görmedim, insanları da hiç rahatsız etmiyor sadece ayağa kalkıp onlara bakıyor gidince tekrar yatıp uyuyor.
Niye annemin yanına gitmeyip mamayı getirmesini bekledi anlamadım, bence birileri attı bunu sokağa çünkü anladığım kadarıyla önüne mama koyulmasına alışık o nedenle beklemiş olabilir, hayatta en nefret ettiğim şey bakamayacakları köpeği alıp sonra onların sokağa atılması çünkü o rahata alıştıktan sonra hayvanın vahşi güdülerini köreltmiş oluyorsunuz ve tekrar sokağa intibak edemiyor.
Neyse çok uzun yazdım ama bir çok insan onun gibi asil değil.
Sokak hayvanları günleri kutlu olsun ne diyeyim.

TEARS AND SOUVENIRS

5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.04.2020, 17:22   #35
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kendi evime çıkınca barınaktan ya da sokaktan köpek sahiplenmek istiyorum. Hepsi o kadar sıcak kanlı ki. Cins köpeklere göre daha akıllı olduklarını düşünüyorum. Bi insan görünce hemen yanına gidip patilerini uzatıyorlar. Başlarını dizine koyuveriyorlar.

Geçenlerde kargoya giderken sokak köpekleri takıldı, yanımda da mama yoktu markete girip aç bitir aldım. Üstüme atlayıp hızlıca yedi bitirdi. Artık bende dışarıya çıkınca kedi köpek mamasını çantama koyuveriyorum. Bu zor zamanlarda onları ihmâl etmemek gerekiyor.
5 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.04.2020, 19:33   #36
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Zavallı canlar sokakta yaşıyor ama insan görünümlü canavarların yine de gözüne batıyor. Mamasına zehir koyanı mı ararsın, üzerine kaynar su dökeni mi yoksa tabancasıyla çekip vuranı mı? Her tür psikopatın işkencelerine maruz kalan ve sokakta yaşamaya çalışmak zorunda olan bütün canlara yetişmeye, yardım etmeye çalışıyoruz ama nafile. Mutlaka manyakların eline düşenler oluyor.

Onlara düşman olanlar, bakıp beslediğimiz için bize de düşman oluyor. Çünkü insanlıktan nasibini almamak bunu gerektirir. Allah hepsinin belasını verir umarım.

5 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.04.2020, 20:31   #37
Bursalı68
Müdavim

Merhaba,

En vahşi ve acımasız hayvan İNSAN dır…!

Sağlıcakla kalınız...
3 Üyemiz Bursalı68'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.04.2020, 21:10   #38
Ekin
Başına Buyruk

Bütün gece hiç uyuyamadım. Bütün gece komşuya bela okudum.. Çaresiz bir canlıya yapılan her harekete çok öfkeleniyorum. Atılmış bir köpeğe zulmedenlere deli oluyorum. Yemek bulmasının imkansız olduğu bir zamanda kendi köpeğini kimsesiz köpeğin üzerine salip kudurtan komşuya çok bela okudum. Birde hiçbirşey yapmıyor havalarında. Sanki ben körüm görmüyorum yaptıklarını. Acımasız insanlardan nefret ediyorum. Aklı olmayan melek gibi hayvanlara adilik yapanların sonu kaynar kazanlar olsun.

Yemeğini suyunu herşeyini ben veriyorum , yatacak yerini ben yapıyorum. Sana ne oluyor adi herif. Hee bu arada ayırmıyorum onun köpeklerinede mama veriyorum. Hepsi bir aile olsun istiyorum. Hayvanların günahı ne. Böyle adi mahlukların eline düştülerse...
Eski 04.04.2020, 21:18   #39
Gülümsün
Yönetici

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ekin Mesajı göster
Bütün gece hiç uyuyamadım. Bütün gece komşuya bela okudum.. Çaresiz bir canlıya yapılan her harekete çok öfkeleniyorum. Atılmış bir köpeğe zulmedenlere deli oluyorum. Yemek bulmasının imkansız olduğu bir zamanda kendi köpeğini kimsesiz köpeğin üzerine salip kudurtan komşuya çok bela okudum. Birde hiçbirşey yapmıyor havalarında. Sanki ben körüm görmüyorum yaptıklarını. Acımasız insanlardan nefret ediyorum. Aklı olmayan melek gibi hayvanlara adilik yapanların sonu kaynar kazanlar olsun.

Yemeğini suyunu herşeyini ben veriyorum , yatacak yerini ben yapıyorum. Sana ne oluyor adi herif. Hee bu arada ayırmıyorum onun köpeklerinede mama veriyorum. Hepsi bir aile olsun istiyorum. Hayvanların günahı ne. Böyle adi mahlukların eline düştülerse...
Böyle adi insanlar var maalesef. Benim komşum da kedilerimi toplayıp atıyordu. Yüzüne beraber beddua ettik ailece. Şimdi dokunmuyor hayvanlara. Allah yardımcın olsun Ekin. Böyle komşu da olmaz olsun.
Eski 04.04.2020, 21:23   #40
Gülümsün
Yönetici

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Supernatural Mesajı göster
Bizim sitenin önünde birkaç gündür bir köpek görüyorum, hani şu kurta benzeyenlerden...
Evde dolapta birkaç gündür yemediğimiz 4-5 tane tavuk köftesi 2 tane de biber dolması vardı, annem köfteleri doğradı biber dolmalarının da içini çıkarıp şu hazır tavukların altında bulunan köpük tabaklardan birine koydu, eldivenini maskesini taktı indi aşağıya...
Bizim sitede köpekleri besleyip çöpünü bırakanlara kızıldığı için tabağı aldı karşıdaki çöp Container'ının yanına koydu, ben pencereden izliyordum, giderken köpek annemin arkasına takılmıştı, yere koyunca önce köfteleri sonra da dolmayı şapur şupur yedi bir tek parça dahi bırakmadı, o kadar muntazam ve efendice etrafa döküp saçmadan yedi ki bayıldım köpeğe, hakikaten üzerinden asalet akıyordu, bir ara acaba birileri köpeklerini dışarıya mı attı dedim. sonra annem tabağı ve altına koyduğu kâğıdı arkasından da eldivenlerini çıkarıp çöpe attı, sonra bir baktım ki annemin yanında yürüyerek site kapısına kadar getirdi, inanamadım insan gibi bir şey, sonra oturdu bir güzel uyudu kapının önünde.
Bugünkü durum daha şaşırtıcı evde yine dünden kalan bir ekşili köfte dediğimiz köftelerden vardı, içine biraz ekmek doğrayıp yine indirdi annem aşağı, site kapısının önünde uzanmış duruyordu, annemin çöp container'ının yanına gittiğini görünce ayağa kalktı ama bu sefer yanına gitmedi, annem çağırıyor o bakıyordu, annem de hava rüzgarlı olduğu için yiyeceği site önüne koymak istemese de geri döndü önüne koydu, başladı şapur şupur yemeye canım o kadar temiz yiyordu ki bir tek parça tabağın dışına çıkmıyordu, yemeğini bitirdikten sonra annem biraz sevdi o da patisini kaldırıp karşılık verdi ve yine annemi kapıya kadar geçirdi.
Hakikaten eğer erkekse böyle beyefendi, dişiyse böyle hanımefendi köpek görmedim, insanları da hiç rahatsız etmiyor sadece ayağa kalkıp onlara bakıyor gidince tekrar yatıp uyuyor.
Niye annemin yanına gitmeyip mamayı getirmesini bekledi anlamadım, bence birileri attı bunu sokağa çünkü anladığım kadarıyla önüne mama koyulmasına alışık o nedenle beklemiş olabilir, hayatta en nefret ettiğim şey bakamayacakları köpeği alıp sonra onların sokağa atılması çünkü o rahata alıştıktan sonra hayvanın vahşi güdülerini köreltmiş oluyorsunuz ve tekrar sokağa intibak edemiyor.
Neyse çok uzun yazdım ama bir çok insan onun gibi asil değil.
Sokak hayvanları günleri kutlu olsun ne diyeyim.
Çok iyi yapmışsınız Supernatural. Annenin ellerinden öperim.

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dünya, günü, hayvanları, nisan, sokak

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler