04.05.2021, 15:18 | #1 |
|
Demirden Zengin Besinler Hangileri
Demirden Zengin Besinler Hangileri
Kırmızı et: Bakliyatlar:
04.05.2021, 21:30 | #2 |
|
Cevap: Demirden Zengin Besinler Hangileri
Kırmızı et dışında diğer besinlerden yiyorum. |
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti |
05.05.2021, 10:32 | #3 |
|
Kuru yemiş yeme alışkanlığım yoktur. Artık bakliyat ve tahılları sık yememeye çalışıyorum. Kırmızı et de, kıyma dışında nadiren girer mutfağıma. Kanımda demir seviyem şimdilik normal.
|
05.05.2021, 13:03 | #4 |
|
Paylasim icin ellerine saglik.
Demir insanlar icin cok onemli bir hormon.Genel olarak demir vit. olarak bilinirbaksine vit.degil hormondur ve vucut tarafindan uretilir. Ayrica dogal yolla besinlerden alinir.Ancak demirin etkinliginin fazla olmasi icin bir nokta unutulur ki, buda guneslenmedir. Gunes isinlari demir emiliminin etkisini olumlu yonde arttirir.Hele hele su covit gunlerinde bu cok buyuk onem arzediyor. Demirin yeterli duzeyde olmasi hastaliga yakalanma riskini azaltiyor,yeterli gunes alamayan kuzey ulkeleri bu donem de halklarina yeterli demir takviyeleri yaparak bu sureci bizden cok daha kolay atlattilar. Ayrica bir cok yayinda da demir takviyesinin tedavi de onemli rol aldigi belirtiliyor.Ulke olarak ne yazik ki demir oranimiz ,genelde dusuk,buda sagligimizi olumsuz etkiliyor,o yuzden bu konuya gereken onemi vermek saglikli yasamin temel kurallarindan.
Ya çaresizsiniz, yada çare sizsiniz. Benim Hayatımı Yargılamadan önce .. Benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan, dağ ve ovalardan geç . Hüznü, acıyı ve neşeyi tad... Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl,yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi !! Ancak ondan sonra BENİ YARGILAYA BİLİRSİN |
3 Üyemiz Megan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
05.05.2021, 19:30 | #6 | |
|
|
|
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
besinler, demirden, hangileri, zengin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |