|
Yabancı Ressamların Biyografileri Yabancı ressamların biyografi ve eserlerinden örnekler |
|
Seçenekler |
30.11.2013, 21:04 | #1 |
|
Dorothea Tanning (1910 – 2012) | Amerikalı Ressam
Dorothea Margaret Tanning, Amerikalı ressam, heykeltraş, şair ve yazardır. Erken dönem resimleri sürrealist akım içerisinde yer alır. Birthday (1942) Bu sanatçıların içerisinde daha sonra eşi olacak alman sürrealist ressam Max Ernst’te vardır. Tanning 1942 yılında bir partide Max Ernst ile tanışır. Ernst, kadın ressamların oluşturduğu bir sergide Tanning’in resimlerinin gösterilmesi için fikir beyan eder. Tanning’in 1942 yılında yaptığı bir çeşit portresi olan "Birthday" çalışmasına hayran kalır. İkili 1946 yılında evlenir. Birkaç yıl New York’ta yaşadıktan sonra, önce Arizona daha sonra da Fransa’ya taşınırlar. 30 senelik evlilikten sonra Ernst 1976 yılında hayata veda eder. Tanning daha sonraları tekrar Amerika’ya döner. 80li yıllarda çalışmalarına devam eden Tanning 90lar ve 2000li yıllarda bütün enerjisini yazmaya ayırır. Tanning 31 ocak 2012 de 101 yaşında New York’ta hayata veda eder Untitled (1942) Eine Kleine Nachtmusik (1943) (Küçük bir gece müziği)
(İspanyolca Görgü) 1950li yılların ortalarına doğru çalışmaları radikal bir biçimde değişti. Parçalara ayrılmış prizmatik çizimleri yoğunluklu olarak kullandı. Bunun en iyi örneklerinden biri 1957 yılında yaptığı Insomnias’tır. Bu durumu “Tuallerim’im parçalara ayrıldı. Aynayı kırdım diyebilirsiniz” şeklinde açıklamıştır. Arizona Landscape (1943) (Arizona Manzarası) Guardian Angels (1946) (Guardian Melekleri) Maternity (1946-47) (Annelik) Interior with Sudden Joy (1951) (Ani bir sevinç ile içiçe) |
30.11.2013, 21:22 | #2 |
|
Cevap: Dorothea Tanning (1910 – 2012) | Amerikalı Ressam
20.11.2015, 18:09 | #3 |
|
|
4 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti. |
14.05.2022, 17:10 | #4 |
|
Ressamın resimleri, çok ilginç geldi bana. Farklı bir tarzı var. Beğendim.
Teşekkürler Psişik Tırtıl |
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
2012, amerikalı, dorothea, ressam, tanning, yılında |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |