![]() |
![]() |
#21 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Teşekkür ederim. Allah vergisi veya yaşananların etkisi bilinmez ama yazmaya çalışmak bile mutlu ediyor beni.
|
![]() |
![]() |
#22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Yetenekli arkadaşlar kervanına sizde hoş geldiniz.
Kaleminiz daim olsun.Yansımalarınız güzel hisler yansıttı. ![]()
#23 |
![]()
Teşekkür ederim Türkü. Kalemi yazdıran hislerdir. Bende hislerimle hareket etmeye çabalayan birisiyim. Okuyan gözlerine sağlık.
|
![]() |
![]() |
#24 |
![]()
|
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Sensizliğin Alfabesi Yüzyıllar boyunca süregelir ayrılık hikayeleri.Hemen hemen bütün harfler kullanılmaktadır ayrılıklarda.Bütün cümleler aynı harflerle başlamasa da anlatmak istedikleri hep aynı şeridi kullanmaktadır.Her aşkın hikayesi aynıdır aslında.Bir bakış,bir dokunuştur mest edip deli divaneye çeviren sevgiliyi. Ey gecelerime yıldız gibi doğan,gözlerine gözlerimi kurban ettiğim sevdam. Kavuşmanın alfabesini keşfedemedim belki ama ayrılığın en can alıcı harflerini yoluna döşedim.
Ayrılığın baş harfi sen. Son harfi ben. Anlatılmak istenen Bir sen giden Geride kalan ölmeye cesaret edemeyen Cansız bir beden… |
![]() |
![]() |
#27 |
![]()
Susan Adam Konuşan Duvar...
Adam o kadar aşıktır ki Gözü O'ndan başkasını görmez Ve o kadar kıskanıyorki Odasının duvarından başkası nasıl sevdiğini bilmez Her gün iş çıkışı alır duvarı karşısına Oturur anlatır,anlatır ve binlerce kez anlatmaya devam eder Önce gözleri der duvara O kadar mı güzel olur Gülerken gözbebeklerinde Cenneti Ağlarken Cehennemi gösteren başka bir göz var mıdır yeryüzünde Sonra bir an durgunlaşır adam O yarin gözleri gelir aklına İçi titrer ve bağırır "Ey güzel gözlü sevdiğim Niye bu kadar çok sevdirdin kendini Sanmaki pişmanım Sanmaki istemiyorum Sakın ha aklından geçirme bunu" Bir an dudaklar gelir aklına Öpülesiye değil Öpmeye bile kıyamadığı o kor gibi O tatlımsı dudakları Hani der duvara Sen hiç bir dudaktan Kelimeler dökülmesi için heyecanla bekledin mi? Hergün o dudakların keyfinin gelmesini ve konuşmasını O dudakların nefes almasını bekledin mi? Sadece bu bile benim mutlu olmama yetiyor Sonra rüzgarla dağılan ve elleriyle düzelttiği saçlar gelir aklına O sırma gibi saçlar Hani kokusundan nevrinin döndüğü saçlar Onlar beni alıp götürüyor başka diyarlara Hatta kokusu varya o kokusu geceleri yatağımda Gündüzleri işimin başında Bana nefes aldıran tek şey tek o koku der yakın arkadaşı duvara Artık iki sırdaş olmuşlardır Duvar çok iyi sır tutarken Bunu bilen adam anlatırda anlatır Çünkü hayatında çok sevdiği Ve paylaşamadığı birisi vardır Adam bi an duraksar ve sevdiği gelir aklına Hani bir söz varya der kendi kendine Çok sevmenin bedeli çok acı çekmektir Hani gerçek sevgi ölmeyecekmişlik katar ya adam olana, Bedenini, sevgilerin öldüğü kara topraklar sara Öyle çok sever öyle çok bağlanırki kimse dindiremez sanki Ya kaybedersem korkusu gelir boğazına düğümlenir Sanki birisi hançer batırır kalbine inim inim inletir Bu korkuyu ilk defa hissediyordur Hemen anlatması gerekir sırdaşına Ve başlar anlatmaya "Nasıl anlatabilirimki içimde yarattığı ezikliği Ama ruhuma söz geçiremiyorum Ondan sonra dizlerim kanar her tarafım olur yara bere Hala kendime sakliyorum ellerimi zarar vermemek icin Ondan sonra sadece cocuklara sarilabilirim düşmemek için" Akşam olmuştur ama adam hala gelmemiştir eve Kesin yine sevdiğinden içiyordur meyhane köşesinde Ama tabi herşey göründüğü gibi değildir Adam hırsından,üzüntüsünden yıkılmış bir dağ gibidir Sanki gözleri içine geçmiş ağlamaktan Sanki birileri onu yıkılmış görmekten zevk duyuyor gibidir Ve ve yine anlatmaya başlar sırdaşına neden böyle olduğunu "Ben varya ben çok eşşeğim bunu çok iyi biliyorum Ben varya ben neden bu kadar sevdim anlam veremiyorum Bir anda nasıl böyle bırakır gider anlayamıyorum Aşkı beceremeyen,üst makam embesilleri arasına hoşgeldik Kalbimde yasadıklarımı mantıgıma anlatmak bu kadar zor mu olacaktı Aslında neyi kabullendirmeye calıştıgımı da bilmiyorum Değiyor mu acaba bu yasananlara ve bu cekilenlere? Değse bırakıp gidermiydi beni boyle yarım Ama bir gun beni sensiz yapayalnız bırakacagını hesaba katmamıştım Dedim ya ben hesaplar uzerine bir ilişki kurmamıştım Bogazımda bişeyler düğümleniyo Ağlayacak gibi oluyorum ama yapamıyorum Gözyaşlarım gözlerimden akmak yerine İçime akmayı tercih ediyolar" Bir an adam donar kalır çünkü sıra çok sevdiği Sırdaşı tek dostu duvara gelir Ve sus der adama sen susta birazda ben konuşayım "Bir ilişkiye başlarken ne zaman biteceğini Nasıl biteceğini bilemez insan Nasıl bitecek biliniyor ya da en başta düşünülüyorsa da Bunun adına da ilişki denmez zaten Bitiş anı ise çoğunlukla bağra çağıra gelir Aşk haykırır "bitiyorum beni kurtarın" diye Taraflardan biri bu haykırışa kulak verip çaba göstersede Diğer taraf onunla aynı fikirde değilse Tek tarafın çabası o aşkı kurtarmaya yetmez Aşkı kurtarmak istemeyen taraf sonunda pılısını pırtısını toplayıp çeker gider Sonra birbiri ardına sorular gelmeye başlar "Neden Bitti?", "Hata Kimdeydi?", "Başkası mı var?" Bu sorular yanıt bulsa dahi neyi değiştirebilirsin ki? Düşündükçe işin içinden çıkamaz hale gelirsin Seni böyle ortada bırakıp gitmesini içine sindiremezsin Kendine daha sonra daha çok acı verecek olan "Geri Dön" yalvarmalarına başlama Kimse kimseye "anılarını unut" diyemez Ama sevgilin olduğunda bile "yalnız" olduğunun bilinciyle yaşamalısın ilişkilerini Hayat bir kişinin ellerine bırakılmayacak kadar değerli değil mi? "Yaşadık güzeldi ama bitti" demeyi öğrenmeli ve unutmamalı Terk edilen, hayata direnme gücünü yine kendisinden almak zorunda kalacak İşte bu güce sahip olduğunu farkına vardığında Hayatının ellerinden kayıp gitmesine izin vermeye...." Ve duvar susar adam şaşırır buna Çünkü bir söz gerçek olmuştur "Duvarın dili olsada konuşsa" Konuştu gerçektende konuştu ve sustu O kadar doğruyduki dedikleri O kadar hakikatliydiki Adam bi an düşünür Gözlerinin yaşını siler ve ılık bir düş alıp kendine gelir Sonra yeni aşklara yelken açmaya çıkar dışarı serjiii |
![]() |
![]() |
#28 | |
![]() Alıntı:
Duvar bile dile gelmiş artık. Sabır taşı olsa çatlardı mutlaka ![]() Ellerine sağlık Serjii. |
|
![]() |
![]() |
#29 |
![]()
Bu şiiri barmenlik yaptığım yıllarda bir sarhoşun anlattıklarından esinlenerek yazmıştım ve 2002 yılında bir dergide düzenlenen yarışmada serbest şiir ödülü almıştı.Rahmetli Yusuf Hayaloğlu'nun bu şiire yorumu ise kısa ve netti." Albümlerimde kendi şiirlerim olmamış olsaydı senin bu şiirini alır ve okurdum." Bu yüzden bu şiir benim için çok önemli.
|
![]() |
![]() |
#30 |
![]() Duvarın boyaları dökülmüş, sararmış, yer yer el izi olmuş, kirlenmiş.
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
ağlar, annelerimiz, benimle, bizde, burnumda, bıyıklarım, çocukluğum, daha, erkekler, kadar, korkmak, misin, olmak, öldür, öldürebilirsen, susan, terlememişti, tütüyorsun, yaşanır, yüzlü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |