17.01.2011, 20:29 | #11 |
|
Cevap: Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları...
Öyle sanıyorum ki tarihsel bir simge olmasını istemişler. Tabi ki bu sadece bir tahmin. Erzurum zamanında Selçuklular için çok önemli bir yer imiş.
|
7 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti. |
19.01.2011, 12:32 | #12 |
|
TÜRKLÜĞÜN HAKİMİYET SEMBOLÜ: Şamanizme göre; yer ile göğün arasındaki çelik kapıyı tutan kartal. Orta Asya Türk inancına göre, insanlara gökyüzü ve yeryüzü yolculuklarında refakat eden koruyucu varlıklar kuş şeklindedir. Yükseklik, ululuk timsali kartalın, kutsal sayılması Altay kaya resimlerinden bellidir. Türkler kılıç kabzalarında bozkurt, at ve çift başlı kartal kabartma figürlerini kullanmışlardır. Selçuklu Devleti Bayrağı Selçuklu Türklerinde çift başlı kartal figürü Divriği ulu camii Çift başlı kartal ve şahin kuşu Boğazkale Hattuşa Hitit çift başlı kartalı Gevher Nesibe Sultan, Selçuklu Devleti’nin bayrağında da yer alan çift başlı kartal çiziminin önünde betimlenmiş. SELÇUKLU SÜSLEMELERİNDE ÇİFT BAŞLI KARTAL MOTİFİ VE MESUD II’YE AİT BAKIR BİR SİKKE Kubadabad Sarayı yıldız çinisi üzerinde gövdesinde “Es Sultani” yazan çift başlı kartal Hacı Bektaş Türbesi çift başlı kartal kabartması Akşehir-Kileci Mescit Çift Başlı Kartalı Selçuklu dönemi parada çift başlı kartal Diyarbakır Kalesi YABANCI DEVLETLERDE ÇİFT BAŞLI KARTAL Masonik belgelerde rastlanan sembol Kara Meleğim; Erzurumunda tarihi bir simgesi olarak yer alan çift başlı kartal figürü, Erzurum'un en önemli tarihi eseri olan Çifte Minareli Medreseninde kapısını süslemektedir yüzyıllar boyunca. Bu figür hernekadar başka yerlerde illerde ve birtakım bayrak ve flamalarda kullanılsada daha çok Erzurum'la özdeşleşmiş durumda. Maskottada bu figürün kullanılması bu nedenledir ...
Atatürk Üniversitesi kampüsünün girişindeki devasa çift başlı kartal heykeli... *-*-*-*-*-*-* Dağcılık il temsilcisi sayın Çetin BAYRAM' ın projesi.... Dünyanın en yüksek tırmanma duvarı artık Erzurum'da... (Seyyah burayı görmeden dönme !!)
19.01.2011, 12:44 | #13 |
|
19.01.2011, 13:16 | #14 |
|
Paylaşım için çok teşekkurler .
Eger bu oyunlar çok iyi degerlendirilirse Erzurum'un turizm açısından tanınmasında çok buyuk etki yapacaktır . Şehir bulundugu konum itibariyle çok buyuk avantaja sahip olup kış sporları yanında,tarih turzimi açısındanda çok zengin bir bölgenin kavşak noktasında yer almaktadır . Ayrıca buraya gelecek sporcular boncuk karda (bu kar türü alplerde 'de yer almakta olup ,hem kaymak çok keyiflidir hemde vucudunuza yapışmaz )kaymanın guzelligini yaşayacak ,hemde yöreye has lezzetleri tatma imkanı bulacaklardır . Erzuruma gidecek arkadaşlara başta cag kebap ve kadayıf dolması olmak uzere yoresel lezzetleri (özellikle erzurum evlerine gidin )tatmalarını öneririm .
Ya çaresizsiniz, yada çare sizsiniz. Benim Hayatımı Yargılamadan önce .. Benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan, dağ ve ovalardan geç . Hüznü, acıyı ve neşeyi tad... Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl,yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi !! Ancak ondan sonra BENİ YARGILAYA BİLİRSİN |
5 Üyemiz Megan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
19.01.2011, 13:23 | #15 |
|
Erzurum evleri...
Süper seçim süper tavsiye Teşekkürler MEGAN..
19.01.2011, 13:34 | #16 | |
|
Alıntı:
Kısa sureli olarak gelicekler için erzurum kulturunu ve lezzetlerini tatmak için ordan daha iyi bir yer olacagını duşunmuyorum . Yalnız oraya gideceklere kuçuk bir tavsiyem var ,yanlarına mutlaka terlik alsınlar ,çunku içeriye ayakkabıyla girmek yasak . Ya yalınayak yada terlikle girmek zorundasınız ,birde yemege gitmeden once yer ayırtmanızda fayda var . Çunku oyunlar suresince yogun ziyaret olacagından yer bulmak biraz zor olacaktır . Ayrıca meslek lisesinin orda yer alan KOÇ CAG KEBAB salonunuda ziyaret etmenizi oneririm ,erzurumun en guzel cag kebabı orada yapılıyor . Tabi bu arada OLTU TAŞLARINI da gormeyi ve almayı unutmayın ,yoksa çok şey kaybetmiş olursunuz .
Ya çaresizsiniz, yada çare sizsiniz. Benim Hayatımı Yargılamadan önce .. Benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan, dağ ve ovalardan geç . Hüznü, acıyı ve neşeyi tad... Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl,yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi !! Ancak ondan sonra BENİ YARGILAYA BİLİRSİN |
|
3 Üyemiz Megan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
19.01.2011, 14:24 | #17 |
|
19.01.2011, 15:28 | #18 |
|
Konu ve çift başlı kartal ile ilgili açıklamaların için ayrı ayrı teşekkürler Emelim
Güzel hazırlanmış, resimler filan süper olmuş.
19.01.2011, 15:33 | #19 |
|
Bende gitmeyi düşünüyordum fakat reddedilmeyecek bir iş çıktı.Gitme işi iptal oldu..
***** Teşekkürler **EMEL** konu çok güzel eline sağlık.. |
4 Üyemiz Ashlove'in Mesajına Teşekkür Etti. |
09.02.2011, 18:00 | #20 |
|
Genel Koordinatör Bekir Korkmaz,25'nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Etiketler |
2011, universiade |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |