Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Müzik > Grup ve Müzik Adamlarının Biyografileri > Ülkemiz Grup ve Müzik Adamları

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 13.12.2020, 18:41   #1
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cana Can Katan Ezgileriyle Bir Yeryüzü Grubu: KUAN

Cana Can Katan Ezgileriyle Bir Yeryüzü Grubu: KUAN

Pek çoğunun bilmediği, bilenlerin de aslında kimseler keşfetmesin istediği bir müzik grubu KUAN. Müzik grubu olarak tanımlamak belki yetersiz kalabilir; zira çoğu anaakım müzik üreten oluşumun aksine zihninizi aradan çıkarıp bedeninize odaklanmanızı ve an’la bütünleşmenizi sağlayan bir üsluba sahip KUAN.

Sıkça kullandıkları santur, ney, dertbaz ve didgeridoo gibi enstrümanları ve vokalin kekremsi sesiyle bütünleşen performansını da ekleyince ortaya dinlemekten bıkamayacağınız, kendinizi ezgilere teslim ettiğiniz bir müzik yolculuğu çıkıyor. KUAN ise üslubunu şöyle tarifliyor: “Popüler kültür, duruşuyla müzikten çok farklı odaklar yaratmaktadır. Oysaki müzik içsel bir yolculuktur, vahşidir ve ‘titreşim’ dediğimiz radyoaktif değişim yaratan bir kuvvettir. Yeri gelir insanı hasta eder, yeri gelir hastayı iyileştirir. Bütün dinler, bütün tinsel eylemler müzik içerir. Evet, müzik ruhun gıdasıdır, vahşidir ve bunu paylaşmanın yolu da insanların içsel odaklanmalarıyla mümkündür. KUAN nerde müzik yaparsa yapsın bu odak ile fikrin içinde ve peşindedir.“

KUAN her ne kadar trans ve saykedelik öğeleri de içerse esasında tam bir Anadolu müziği ürettikleri. Gerek doğaçlama ürettikleri ezgiler gerekse de yeniden yorumlandıkları Alevi deyişleri ya da Bektaşi nefesleri ile Anadolu’yu candan hissetmenizi sağlıyorlar. Eserleri Anadolu kültürünün ve halk ozanlığının tüm samimiyetini, naifliğini ve kendisine tüm evreni mekân edinmiş sınırsızlığını barındırıyor. En büyük ilhamları ise doğanın akışı ve aşk yoluna baş koymuş herkes. Tekrar kendi sözlerine kulak vermek gerekirse ürettikleri müziği şöyle tanımlıyorlar: “Müzik, tarzları, sınırları aşan bir olgu.

Tüm evren çeşitli sesler ile her daim müzik ve semah halinde. Bu yüzden müzik insanın bu döngüsünün içindeki varlığını ifade etmek ve o döngünün bir parçası olmak adına yaptığı en samimi, en ince ve en saf etkinlik ve büyük bir ihtiyaç. O yüzden bizim için her müzik bir ayin ve ayin varsa müzik vardır, yoksa yoktur.”

KUAN Kimdir?

KUAN, Kök Müzik Projesi’nin 2011 yılında Demir Can Demir ile Barkın Çoruh‘un başlattığı, Tahir Ayne ve Çağrı Akoğlu‘nun katılımıyla vuku bulmuş halidir. Kuan’ın kelime anlamına bakacak olursak farklı anlamlarla karşılaşıyoruz: İnsan varlığına kavram olarak verilen ilk ad ve zen öğretisinde ustaların öğrencilerine sorduğu ve cevabı akıl yoluyla verilemeyen sorulara verilen isim. Sözcüğün aynı zamanda kuantum kelimesinde yer aldığını da belirtmek gerek.

Grubun 2011 yılından beri çıkardığı toplam 5 albüm bulunuyor. Kuantüm adıyla yayınlanan son albümleri önceki 4 albümlerinde yer alan eserlerin tümünü içerecek şekilde yayınlanmış. Ayrıca grup, KUAN facebook sayfası üzerinden önceki albümlerinde yer almayan kayıtlardan oluşacak yeni albümün yakın zamanda çıkacağını duyurmuştur. Grup üyelerinden Demircan Demir’in Kasap Havası filmine yaptığı müzikler, Altın Koza Film Festivalinde en iyi film müziği ödülüne layık bulunmuştur.

Grup geçen Eylül ayı içerisinde KUAN projesine son verdiklerini açıklamış, fakat 2016’ın 1 Mayıs’ında birlikte üretmeye devam edeceklerini paylaşarak canları sevindirmişlerdir.

Grup Üyeleri:

Demircan Demir: Santur, Ney, Bansuri (Hint Kavalı), Dertbaz, Akustik ve Perdesiz Gitar, Vokal

Barkın Çoruh: Hang Drum (HandPan), Perküsyon

Çağrı Akoğlu: Didgeridoo, Perküsyon

Macithan Terzioğlu: Kemençe

Diskografi: Yar, 2011 / Har, 2012 / Dem, 2013 / Gam, 2013 / Kuantüm, 2015

Birkaç öneride bulunmadan yazıyı sonlandırmak istemedim. Alevi-Bektaşi deyiş ve nefeslerinin yeniden yorumlandığı eserlerden özellikle Pirlere Niyaz Ederiz’i ve Haydar Haydar’ı dinlemenizi öneririm. Kendi ürettikleri müziklerden ise benim vazgeçilmezim “Dünya”.

Dünya (GAM, 2013) 
Dünya muamma anlamadım
 Dönüp durmada
 Bir yağmur bir güneş sezemedim 
Felek ne istersin benden 

Bilmeden atarsın türlü türlü 
Oyunların içine sezdirmezsin
 Parıldarken güneşin güldürmesin
 Kaybedip buldurup sevindirirsin.

Aşk dolu dinlemeler olsun.

Kaynak

2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.12.2020, 16:36   #2
Canan
Çiçekci kız

Standart Cevap: Cana Can Katan Ezgileriyle Bir Yeryüzü Grubu: KUAN

Kuan grubunun ''Al cenneti çal başına'' şarkısını dinlemiştim ilk kez. İlginç ve farklı tarzları var.

Senin eklediğin şarkı daha güzelmiş

Tanıtım için de teşekkürler Okyanuscuğum

Eski 14.12.2020, 16:46   #3
Arthur
Ne Mutlu Türk'üm Diyene

Baya güzelmiş 3 kere üst üste dinledim.
Tanıtım ve paylaşım için teşekkür ederim.
Arthur'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.12.2020, 16:46   #4
OkyanusunKalbi
WoodStock

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Kuan grubunun ''Al cenneti çal başına'' şarkısını dinlemiştim ilk kez. İlginç ve farklı tarzları var.

Senin eklediğin şarkı daha güzelmiş

Tanıtım için de teşekkürler Okyanuscuğum

Beğenmene sevindim canım.

Akşam youtube'da karşıma çıktı, şarkıları hoşuma gitti benimde..

Albümdeki en güzel parçayı seçmeye çalıştım ama hepsi de çok güzel, kararsız kaldım. 3 kez parça değişimi yapmıştım bu şarkıda karar kıldım.

Anadolu ezgileri olan gruplar hoşuma gider. Ney sesine de bayılıyorum.
OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.12.2020, 16:52   #5
Canan
Çiçekci kız

Pirlere Niyaz Ederiz�i ve Haydar Haydar şarkıları da tavsiye ediliyor. Haydar Haydar'ı zaten severim ama bu gruptan dinlemedim.
Alevî şarkılarını beğenerek dinlerim. Bunlardan ''Tevhid'' i örnek olarak verebilirim.

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cana, ezgileriyle, grubu, katan, kuan, yeryüzü

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler