07.01.2010, 17:42 | #1 |
|
Turşu Kavurması - Fasulye Turşusu
|
12 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti. |
28.12.2010, 12:56 | #2 |
|
Cevap: Turşu Kavurması - Fasulye Turşusu
oy oy oy süper bir tattır ....Teşekkürler...
28.12.2010, 13:21 | #3 |
|
Karakereviz bu saatte yapılır mı bu..?
Nickinde zaten iştahımı kabartıyor. Turşuyu çok severim ve hiç dayanamam. Konuyu açanla konuyu ortaya çıkaran yapsın bari.. |
4 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti. |
28.12.2010, 14:00 | #4 |
|
LaLe ne yaptin sen boyle bacim yaa.
Tursuyu bulduk da kavurmasi kaldi bitek. Nasil da canim cekti yahu. Allah seni cehenneminde yakabilir bunun icin. Gideyim de kendimi isime vereyim, aklima tursu kavurmasi gelmesin bari...
28.12.2010, 14:30 | #5 |
|
turşuyu bende bulamadım ama mısır ekmeği yedim onunla idare ettim...
28.12.2010, 14:56 | #6 |
|
Nazik mekan sahibi masaları dolaşıyordu, tek tek. Her masada üç-beş dakika sohbet edip bir sonrakine geçiyordu. Elinde rakı kadehi, yüzüne oturmuş saçma bir gülümseme ve lacivert kravatı ile herkese "yeten" bu adam, zenginliği mütevazılık ile yoğurmuş, hayatı sorgulamış, duvara asmış gibi duruyordu.
İşte o adam, Fatin Bey, masamıza bir de turşu kavurması yollamıştı. Ne zaman turşu kavurması görsem, duysam, aklıma o gece gelir. O gece, Elvan'ın sarhoşluğu, niceleri gibi rakı masasında devrim yapan Özgür, Nazım ve Zafer gelir. Turşu kavurmasını sevmem ama güzel hatıratına saygım vardır
28.12.2010, 18:45 | #8 |
|
bayılırım bende...
bana turşuyu sevdiren fasulye turşusudur zaten bırde kavurması olursa offf dıyorum
28.12.2010, 18:50 | #9 |
|
Sadece fasulye değil, lahana turşusunun kavurmasıda çok güzel olur.
Annem içine biraz da pul biber atar, o hafif ekşimsi tadı ile acı karışınca çok güzel olur. Şlapppp.. Bu ağzımın akan suyuydu Papazulya, al koca bir lahana kur evde turşunu. Sonra yap durmadan kavurma. Benim cehennemde kavrulmama gerek olmaz o zaman |
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti. |
29.12.2010, 16:15 | #10 |
|
Yedim yedim...
Öğle yemeğinde, Turşu kavurması yedim, ama fasulye değil kardırayak turşusunun kavurmasını... Çokda lezzetliydi...
Etiketler |
fasulye, kavurması, turşu, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |