14.10.2015, 22:57 | #1 |
|
Kelek Turşusu
14.10.2015, 23:05 | #2 |
|
Cevap: Kelek Turşusu
Bir kez yemiştim bu turşudan beğendim. Şimdi şunu sormak istiyorum. Bütün olarak kurulduğunda turşunun olması ile, dörde bölündüğünde olması arasında fark var mıdır? Ben var diye düşünüyorum. Çünkü dörde yada farklı parçalara bölündüğünde tuzlu su karışımı daha çabuk etki eder. Bütün olarak her ne kadar çeşitli yerlerinden delinse de içine işlemesi daha zaman alır. Ne kadar zaman da olur bu turşu acaba? |
14.10.2015, 23:16 | #3 |
|
Kelek turşusunu o kadar severim ki.... Tarifi imkansız. Ellerine sağlık maharetli usta Dilaver. |
14.10.2015, 23:23 | #4 |
|
Turşucu Dilaver usta daha önce yemediğim için tadını bilmiyorum ama çok güzel görünüyor, ellerine sağlık... |
14.10.2015, 23:25 | #5 |
|
Biri cildi tazeliyor mu dedi?
Hemen yapmamız gerek kızlar, ucunda güzelleşmek, gençleşmek var. Yorumuma şakayla başladım. Şuna açıklık getirelim, turşu tuzu dediğin sanırım, kaya tuzu ablam. Ben de aynı bu şekilde yapıyorum. Turşu suyunu kaynatıp, soğumasını bekliyorum. Tuzla kaynatmıyordum, denemekte yarar var. Karpuzun keleğini görmedim hiç, kavunun ki var burada. Çok ta severim, kelek turşusunu. Eminim, çok güzel olacak. Ellerine sağlık ve afiyet olsun. |
14.10.2015, 23:42 | #6 | |
|
Alıntı:
Gülce yavrusss yapınca bana da yollar ne olurrrrrrrrrrrrrrr |
|
14.10.2015, 23:52 | #7 |
|
İstediğin o olsun, bir günde kargoyla kapında.
|
5 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti. |
14.10.2015, 23:54 | #8 | ||||
|
Alıntı:
Çengelli İğne; kurduğun mantık doğrudur. Alıntı:
Devgili Canan; Almanya'ya kargo ile göndermem pek güç olur.. Senin için tadına zevkle bakacağımdan emin ol Alıntı:
Alıntı:
Ablacım; evet... Turşu tuzu= kaya tuzu..
14.10.2015, 23:58 | #9 |
|
E o zaman bölünmeden ne kadar sürede olur onu bekleyelim.
Teşekkürler. |
15.10.2015, 00:02 | #10 |
|
Turşu suyunun kaynatıldığını ilkkez duyuyorum. Sade su kaynatılır ve klorsuz su elde edilir. Ve onunla yapıldığını duymuştum. Dilaverin yaptığı gibi tuzlu suyu kaynatmak benim için bir ilk. Bakalım nasıl olacak. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
evde kelek turşusu, evde turşu yapımı, kelek, kelek turşusu yapımı, turşu nasıl yapılır, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |