22.12.2011, 03:56 | #21 |
|
Cevap: Yılbaşı Hristiyan Kutlaması Değil Eski Bir Türk Geleneğidir.
Kesinlikle doğrudur.
22.12.2011, 04:14 | #22 |
|
Sıkı bir iddia olmuş. Muazzez hanım bir şeyleri iddia ediyorsa, işkembe-i kübradan sallamaz. Belgelere dayandırır ve ona göre konuşur.
Ancak tabii ki Türkleri kutladığı yılbaşı değil, daha başka bir şeydir. Çünkü bizim kullandığımız takvim 1926'dan beridir miladi. Burada Muazzez Hanımı sadece bir geleneğin bizden diğer milletlere intikal ettiğinden bahsetmekte. Bu kadar din tartışmasının olmasını anlamlandıramadım. |
4 Üyemiz Karagöz'in Mesajına Teşekkür Etti. |
22.12.2011, 09:48 | #23 |
|
Türk geleneğini hain Hıristiyanlar çalmışlar. Bütün tarih kitaplarımızda bangır bangır bellidir Çamı biz süsleriz bizim geleneğimizdir diye Amma velakin Noel Baba diye bir adam çıkmış Demre'den, geleneği zulasına atıp bizim tarihide hokus pokus ile hiç etmiştir.
Biraz önce Yılmaz Özdil okudum tarzını çaldım öyle cevapladım işte. Bu tür haberlere gülüyorum artık. Çam süsleme Türkler'de yılbaşı için yapılan bir gelenekmidir? Yada 24 aralık veya 1 Ocak Eski Türkler'de yılbaşı günlerimiymiş? 2. Raund. Aslında Noel'de Eski Türk adetidir. inanmayan araştırsın
03.12.2012, 22:32 | #24 |
|
Gelenekler böyledir ondan ona geçer.Bir dönem de biz sahiplenmişiz.
Ne güzel.Başka kültürlerden etkilenmiş ve etkilemişiz.
03.12.2012, 22:36 | #25 |
|
Dünyada bazı değerler ortaktır.. Yani bir çok farklı medeniyet kullanmıştır..
Örneğin dişi kurtun Türklere yardımı anlatılır değil mi? Roma'nın kuruluşunda da dişi bir kurtun romulus'u emzirdiği söylenir.. Bana bunu hatırlattı.. Güzel konu, teşekkürler
Yerli dizilerle ilk tanışmam TV'de değildi. 12 yaşındaydım, bir ilçede arkadaşlarla geyik yapıyorduk. Arkadaş bir diziden bahsetmişti: ''Abi şimdi bir adamın yengesi var ona yürüyor, yenge de çocuğa yürüyor, amca teyzeye yürüyor...'' Ana fikir açık, basit ve doğruydu. En sonunda Cem Yılmaz ve diğerlerinin öğrendiği şeyi öğrendim; Bahçevan aşçıya, aşçı evin büyük oğluna, büyük oğul yengeye, sonra hep beraber uşağa Kurt Sutter bazılarının neyine la, bu imza yeter. He bu suç değildir inşallah. |
3 Üyemiz Cliff Durden'in Mesajına Teşekkür Etti. |
03.12.2012, 23:09 | #26 |
|
Cam suslemek cok eglenceli bir aktivite,,
04.12.2012, 12:36 | #27 |
|
Babama okutucam bu konuyu her yıl kızıyor bize
|
3 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti. |
04.12.2012, 12:52 | #28 |
|
Aslında neden günah deniliyor biliyor musunuz?
Onlara benzemet günah olduğu için, onlar neden dini bayramımızı kutlamıyorlar dedikleri için?
Sevgili... Kahraman TazeoğluBu senaryo, bu kuyu, bu Eylül bırakmaz beni. Geleceksen sen gelmelisin, hüzün kadar cesur aşklar takınarak. Madem aşk cemresidir gönlün, Gönlüme biraz bahar, biraz sen katarak... |
3 Üyemiz Ayzıt'in Mesajına Teşekkür Etti. |
28.12.2012, 07:52 | #29 |
|
Yılbaşların da hiç bir özel kutlama yapmadık. Yapmıyoruz da. Ama bu kutlamaların Türk'lerin geleneklerinden olduğunu da bilmiyordum. Yeni öğrendim. Bu bilgiyi de çevremle paylaşırım artık.
Paylaşım için teşekkürler OkyanusunKalbi. |
2 Üyemiz C.Doğan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
28.12.2012, 08:46 | #30 |
|
Yalan demeyelim de değiştirildi diyelim, en doğrusu bu. Ona bakarsan İslam da değişikliklere uğradı. Bana göre şuan yeryüzünde gerçek İslam diye birşey yok, gerçek müslümanlık da yok. Çoğu İslam ülkesi şeriat denen uyduruklukla yönetiliyor. Dinler daha peygamberlerinin ölümünün sonrasında vakit kaybetmeden güç unsuru olarak kullanılmaya başlandı. İslamiyet de nasibini aldı. Yahudiler bu pislikleri başlattı, hıristiyanlar devam ettirdi, şimdilerde de İslami terör dediklerini zamanında kendileri yaptılar, kendi dinleriyle. İki ucu b.klu değnek oldu artık dinler. Bu yüzden kalbimizden nasıl geçiyorsa öyle inanalım. İnsan olmak için en önemli unsurlar neler ? : canlılara saygı duymak, büyükleri küçükleri sevmek, kendine yapılmasını istemediğini başkalarına yapmamak, kendin içine düşmek istemediğin durumlara başkalarını düşürmemek, paylaşımcı ve yardımsever olmak, açın- çıplağın- zorda kalanın halinden anlamak ve el uzatmak .... daha birçok insanlığa sığacak eklemeler yapabiliriz. Bu dediklerimiz ve sizlerin de aklınıza gelenler yapılacak olsa, dünya çok güzel bir yer olurdu. Yazı için de çok teşekkürler, yeni öğrendim bu yazı sayesinde. Mümkün olduğu kadar da çevremle paylaşacağım |
3 Üyemiz Damon'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
değil, eski, geleneğidir, hristiyan, kutlaması, türk, yılbaşı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |