Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Bir Yudum İnsan > Sosyal Bilimler > Yaşamıyla İz Bırakanlar

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 04.05.2012, 01:21   #21
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kadının, Ölen Kocasıyla Diri Diri Yakılması | Hindistan'da Sati Gele

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Serseri bu konuda çok ısrarcı gördüm seni. Sen saf değiştir ve devrimi yap o zaman.

Bu konuya ne zaman denk gelsem bu geleneğe kurban giden kadınların o anda neler yaşadığını hayal etmeye çalışıyorum.

Hayali bile korkunç...
Ben sadece pes etmekten nefret ederim hepsi bu...
10 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.2012, 01:22   #22
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Standart Cevap: Kadının, Ölen Kocasıyla Diri Diri Yakılması | Hindistan'da Sati Gele

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster
Söylediğin iki ismide inceledim.. ikiside şartlarına göre direnmişler.. ama sadece direnmişler..

Benim ruhum daha çok anarşizme yakın olduğu için işin içinde kan dökmeye kadar bile gidebilirdim eğer aynı şartlar içinde olsaydım.. dolayısıyla söylediğin profildeki isimlere uymazdım..
Sadece direnmisler olur mu? Nezihe hanim kadin haklari konusunda ilk siyasal partinin kurucusu olmus. Emmeline'nin baskaldirisi da bos cikmamis ve kanun cikarttirmis ama maalesef o görememis.

Kadinlarin hakkindaki hassasiyetin iyi güzel de Serseri, cok ütopik. Hersey senin cizdigin günlük güneslik tablo icindeki gibi degilmis o zamanlar ve hala bircok konuda öyle.

Konu hakkinda cok seyler yazilabilir, fakat hep bos olur. Biz o zamanda yasamadik ve sartlar cok farkli.

10 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.2012, 09:36   #23
ReaL
Deniz Sevengillerden

Serseri deyip geçmeyin, SerseriGezgin doğru söylüyor...

Sabah sabah yanındayım biraderim...

Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
9 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.2012, 12:45   #24
Paneb
Uzman Üye

Hepsini anladım ya da anlamaya çalıştım da ; adamı niye yakıyorlar

Şaka bi yana da az öküz değiliz biz erkeklerde, biz derken ben hariç

-Üstada sormuşlar kırılan kalp yine sever mi?
Üstat da;Evet demiş..
Adam peki demiş,
-Üstadım siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi?
Üstat da cevap vermiş;Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi?
11 Üyemiz Paneb'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.2012, 14:29   #25
SuLTaN
Fosforlu

Ne denir ki? Kadınlar tarih boyunca hep bu tarz zulümlere maruz kalmışlar. Taşlanmadıkları mı kalmış, yakılmadıkları mı... Şükür ki anlaşılmış bu geleneğin zulmünün büyük boyutlarda olduğu da yasaklanmış.

Konunun her şeyi için teşekkürler Laleciğim, ellerine sağlık.
Eski 04.05.2012, 14:54   #26
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Dehşet verici bir uygulama,okurken tüylerim diken diken oldu midem bulandı..
Serserigezgine katılıyorum,her dönemde akla mantığa yatmayan dayatmalar yüzünden ezilen yıpranan hep kadınlar oluyor..Ne yazıkki yaptırımlar hep kadınların üzerinden olmuş..
Bu tür haberleri okudukça feminist duygularım kabarıyor
10 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.2012, 21:11   #27
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Serseri deyip geçmeyin, SerseriGezgin doğru söylüyor...

Sabah sabah yanındayım biraderim...

Yahu bunu derken herhalde siz zamani ve sartlari göz önünde bulundurmuyorsunuz.

Kadinin adinin bile olmadigi bir zaman söz konusu.
9 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.2012, 21:34   #28
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster

Yahu bunu derken herhalde siz zamani ve sartlari göz önünde bulundurmuyorsunuz.

Kadinin adinin bile olmadigi bir zaman söz konusu.
Şartlara takılırsak çok işimiz var Lale

Çok değil daha 17.yüzyılda dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyenleri hristiyanlık geleneklerine karşı geldikleri için idam ediyorlardı.. ne oldu birden ihtilal geldi herşey değişti..

Şartların değişmesi için ufak bir kıvılcım yeter.. emin ol dönemin ezilen kadınları arasında bu kıvılcımı ateşlemek isteyen çok kadında olmuştur.. ama maalesef çoğuda destek bulamadan cadılıkla suçlanıp yakılmıştır...

En basitinden kendi örneklerimizden gidelim bir kadın hareketi olmasada bir ülkenin bir milletin direnme gücünü ateşleyen bir kadın önderimiz vardı bizim kimdi bu önder? Nene Hatun...

Bu kadının cesareti olmasaydı emin ol bu kadının arkasından gelecek insanlarda olmazdı.. onlar sus pus otururlar düşmanlarının gelmesini beklerdi..

Verdiğim örneğin kadın hareketleri açısından çok alakasız olduğunu biliyorum.. ama aynı önder profilini bu alana koyun.. ondan sonra bakın bakalım arkanızdan destek geliyormu
6 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.2012, 21:41   #29
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Serseri,

Nene hatun 18
57 - 1955 yillari arasinda yasamis. Konuya mevzu olan gelenek ise 700 - 1000 yillari arasinda yasanmis.

3-5 kadin isyan etse hemen düzelecek mi? O zaman yüzlerce yil zenciler isyan etmedi mi? Kölelik kalkali daha 100 yil olmadi ama hala asagilanmaya devam ediyorlar. Isyanlar her dönemde olur ama hakliliklarinin kabülü yüzlerce yil sürebilir.

Demek ki o zamanki erkekler de erkek degilmis, kadinlari kurtaramamis.

Neyse daha fazla uzatmayacagim cünkü sapla saman karisacak.

8 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.2012, 21:54   #30
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Serseri,

Nene hatun 18
57 - 1955 yillari arasinda yasamis. Konuya mevzu olan gelenek ise 700 - 1000 yillari arasinda yasanmis.

3-5 kadin isyan etse hemen düzelecek mi? O zaman yüzlerce yil zenciler isyan etmedi mi? Kölelik kalkali daha 100 yil olmadi ama hala asagilanmaya devam ediyorlar. Isyanlar her dönemde olur ama hakliliklarinin kabülü yüzlerce yil sürebilir.

Demek ki o zamanki erkekler de erkek degilmis, kadinlari kurtaramamis.

Neyse daha fazla uzatmayacagim cünkü sapla saman karisacak.

Ben sadece şu iki kelimeyi söylüyorum "Dayanışma ve İnanç"

Nokta..
8 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ateşin, diri, diri yakılması, dul kadın, dul kadının, geleneği, hinduizm, korku, odunlar, ölüm, sati, tören, yakma, yakılması

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler