![]() |
![]() |
#21 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#22 | |
![]() Alıntı:
Kadinlarin hakkindaki hassasiyetin iyi güzel de Serseri, cok ütopik. Hersey senin cizdigin günlük güneslik tablo icindeki gibi degilmis o zamanlar ve hala bircok konuda öyle. Konu hakkinda cok seyler yazilabilir, fakat hep bos olur. Biz o zamanda yasamadik ve sartlar cok farkli. |
|
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Serseri deyip geçmeyin, SerseriGezgin doğru söylüyor...
#24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Hepsini anladım ya da anlamaya çalıştım da ; adamı niye yakıyorlar
![]() ![]() Şaka bi yana da az öküz değiliz biz erkeklerde, biz derken ben hariç ![]()
esena bola aga besa ama esi ucegiras. -Üstada sormuşlar kırılan kalp yine sever mi? Üstat da;Evet demiş.. Adam peki demiş, -Üstadım siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi? Üstat da cevap vermiş;Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi? |
![]() |
![]() |
#25 |
![]()
Ne denir ki? Kadınlar tarih boyunca hep bu tarz zulümlere maruz kalmışlar. Taşlanmadıkları mı kalmış, yakılmadıkları mı... Şükür ki anlaşılmış bu geleneğin zulmünün büyük boyutlarda olduğu da yasaklanmış.
Konunun her şeyi için teşekkürler Laleciğim, ellerine sağlık. ![]()
![]() |
#26 |
![]()
Dehşet verici bir uygulama,okurken tüylerim diken diken oldu midem bulandı..
Serserigezgine katılıyorum,her dönemde akla mantığa yatmayan dayatmalar yüzünden ezilen yıpranan hep kadınlar oluyor..Ne yazıkki yaptırımlar hep kadınların üzerinden olmuş.. Bu tür haberleri okudukça feminist duygularım kabarıyor ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
![]() Alıntı:
![]() Çok değil daha 17.yüzyılda dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyenleri hristiyanlık geleneklerine karşı geldikleri için idam ediyorlardı.. ne oldu birden ihtilal geldi herşey değişti.. Şartların değişmesi için ufak bir kıvılcım yeter.. emin ol dönemin ezilen kadınları arasında bu kıvılcımı ateşlemek isteyen çok kadında olmuştur.. ama maalesef çoğuda destek bulamadan cadılıkla suçlanıp yakılmıştır... En basitinden kendi örneklerimizden gidelim bir kadın hareketi olmasada bir ülkenin bir milletin direnme gücünü ateşleyen bir kadın önderimiz vardı bizim kimdi bu önder? Nene Hatun... Bu kadının cesareti olmasaydı emin ol bu kadının arkasından gelecek insanlarda olmazdı.. onlar sus pus otururlar düşmanlarının gelmesini beklerdi.. Verdiğim örneğin kadın hareketleri açısından çok alakasız olduğunu biliyorum.. ama aynı önder profilini bu alana koyun.. ondan sonra bakın bakalım arkanızdan destek geliyormu ![]() |
|
![]() |
![]() |
#29 |
![]()
Serseri,
Nene hatun 1857 - 1955 yillari arasinda yasamis. Konuya mevzu olan gelenek ise 700 - 1000 yillari arasinda yasanmis. 3-5 kadin isyan etse hemen düzelecek mi? O zaman yüzlerce yil zenciler isyan etmedi mi? Kölelik kalkali daha 100 yil olmadi ama hala asagilanmaya devam ediyorlar. Isyanlar her dönemde olur ama hakliliklarinin kabülü yüzlerce yil sürebilir. Demek ki o zamanki erkekler de erkek degilmis, kadinlari kurtaramamis. Neyse daha fazla uzatmayacagim cünkü sapla saman karisacak. |
![]() |
![]() |
#30 | |
![]() Alıntı:
Nokta.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
ateşin, diri, diri yakılması, dul kadın, dul kadının, geleneği, hinduizm, korku, odunlar, ölüm, sati, tören, yakma, yakılması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |