Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Bir Yudum İnsan > Sosyal Bilimler > Yaşamıyla İz Bırakanlar

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 19.02.2012, 15:29   #11
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kadının, Ölen Kocasıyla Diri Diri Yakılması | Hindistan'da Sati Gele

Eğitim oranı düşük, kalitesiz eğitim gören toplumlarda bu tür cehaletlerin olması şaşırtıcı değil..

* * *

Konu için teşekkürler LaLe...

Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
Eski 19.02.2012, 18:33   #12
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Standart Cevap: Kadının, Ölen Kocasıyla Diri Diri Yakılması | Hindistan'da Sati Gele

Böyle bir geleneğin olduğu bir toplumda dünyaya gelmiş olsaydım tövbe billah evvlenmez evde kalırdım.
Diri diri yanmak ne demek yahu azıcık elimiz yansa sızım sızım sızlıyor.
İlginç bir konu emeklerine sağlık lalem.
19 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.02.2012, 15:46   #13
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Dünyanın her yerinde kadın aşağılanıyor diri diri gömülüyor,yakılıyor evet.. ama hep şunu merakda etmişimdir neden bu kadınlar hep ezilmeye mahkum olmuşlar? bunu kabullenip sineye çekip öyle yaşamaya devam ettikleri içinmi?

Burda dayanışma ruhu önemli bence.. kadınlarda erkekler gibi çeteler kurabilselerdi şiddet yanlısı olabilselerdi bunların hiçbiri yaşanmazdı..

Burdan siz dahil tüm kadınlara seslenmek istiyorum ezilmek,öldürülmek sizin kaderiniz değil.. sizi ezmeye kalkanlara karşı acımasız olmayı öğrenmek zorundasınız..

Ben o zamanlarda yaşayan bir kadın olsaydım bu törelere,geleneklere karşı savaşan biri olabilirdim.. kendi düşüncemde olanları toplayıp bu geleneklerle birlikte bunları savunanları yakardım...

Çok mu gülünç geliyor? diyorum ya siz kadınlar gücünüzün farkında değilsiniz..
15 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.05.2012, 23:53   #14
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster
Dünyanın her yerinde kadın aşağılanıyor diri diri gömülüyor,yakılıyor evet.. ama hep şunu merakda etmişimdir neden bu kadınlar hep ezilmeye mahkum olmuşlar? bunu kabullenip sineye çekip öyle yaşamaya devam ettikleri içinmi?

Burda dayanışma ruhu önemli bence.. kadınlarda erkekler gibi çeteler kurabilselerdi şiddet yanlısı olabilselerdi bunların hiçbiri yaşanmazdı..

Burdan siz dahil tüm kadınlara seslenmek istiyorum ezilmek,öldürülmek sizin kaderiniz değil.. sizi ezmeye kalkanlara karşı acımasız olmayı öğrenmek zorundasınız..

Ben o zamanlarda yaşayan bir kadın olsaydım bu törelere,geleneklere karşı savaşan biri olabilirdim.. kendi düşüncemde olanları toplayıp bu geleneklerle birlikte bunları savunanları yakardım...

Çok mu gülünç geliyor? diyorum ya siz kadınlar gücünüzün farkında değilsiniz..

O zaman yasasaydin bu düsünceye sahip olmazdin, olamazdin.

O zamanin sartlari bunu gerektiriyormus, sen de o carka uyardin.
14 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.2012, 00:17   #15
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster

O zaman yasasaydin bu düsünceye sahip olmazdin, olamazdin.

O zamanin sartlari bunu gerektiriyormus, sen de o carka uyardin.
Ben ve o zamanki düzenin çarkına uymak.. eğer şimdiki ruhumla,psikolojimle sadece o zamanki dönemin kadınlarından biri olsaydım en azından bunu denerdim yakılarak ölmek veya bu düzensizliği değiştirme uğrunda ölmek..

İkincisini tercih ederim..

"Bir adım bir tarihi bile değiştirebilir" bunun çok örnekleri var Lale..

Bu adımı atarken düşmekte vardır yükselmekte.. bu adımı atmak için tek şey "inanç ve cesarettir" siz kadınlarda tarih boyunca sadece cesaret görüldü ama bir inancınız yok.. bir dayanışmanız yok işte hemcinsleriniz bu yüzden eziliyor bu yüzden kaybediyor..
15 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.2012, 00:19   #16
Damon
Ne Mutlu Türk'üm Diyene

Evet Lale'ye katılıyorum, öyle bir zihniyetle yetiştiriliyor ki kadınlar , taa çocukluklarından beri ve büyüme aşamalarında da bunları görerek yaşayarak büyüyorlar.

Ha bunların arasında, bunları yanlış bulanları mutlaka vardır ama baş kaldırmaya cesaret edemiyorlar; günümüzde nasıl din adı altında , töre adı altında kadınlara baskı yapılıyor ve kendilerince zihniyet aşılanıyor aynısı bunlarda da var.

Beyinler küçükken yıkanıyor...

Alıntı:
Ben ve o zamanki düzenin çarkına uymak.. eğer şimdiki ruhumla,psikolojimle sadece o zamanki dönemin kadınlarından biri olsaydım en azından bunu denerdim yakılarak ölmek veya bu düzensizliği değiştirme uğrunda ölmek..

Bu adımı atarken düşmekte vardır yükselmekte.. bu adımı atmak için tek şey "inanç ve cesarettir" siz kadınlarda tarih boyunca sadece cesaret görüldü ama bir inancınız yok.. bir dayanışmanız yok işte hemcinsleriniz bu yüzden eziliyor bu yüzden kaybediyor..

Tamam Serseri haklı olduğun yerler de var ama din kökenli oldu mu karşı çıkamıyor kimse.

Mesela şimdi türbanlı ve çarşaflı kadınlara desek : ya dinimizde çarşaf ve türban yok, boşuna eziyet çekiyorsunuz bu sıcaklarda ....
Sence kaç tanesi dinler bizi.

Veya : namaz aslında Kur'an_i Kerim' e göre 3 vakit , 5 vakit olduğu tam olarak belli değil... desek? Kaç kişi 5 i bırakıp 3 vakit kılar ( sabah- öğle- akşam )

Mantıklarına uyar belki ama hiçbiri cesaret edemez aksini yapmaya çünkü kendilerini bildiklerinden beri o şekilde yetiştirildiler.
14 Üyemiz Damon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.2012, 00:40   #17
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Alıntı:

Yazdigini tekrar tekrar okudum Serseri.

Sende Nezihe Muhiddin, Emmeline Pankhurst ruhu görür gibi oldum

Söylediklerinin hepsi cok güzel de, o zaman sartlarinda Orhan Gencebay sarkisi "bir teselli ver" gibi olmus
13 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.2012, 00:50   #18
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Damon Mesajı göster
Tamam Serseri haklı olduğun yerler de var ama din kökenli oldu mu karşı çıkamıyor kimse.

Mesela şimdi türbanlı ve çarşaflı kadınlara desek : ya dinimizde çarşaf ve türban yok, boşuna eziyet çekiyorsunuz bu sıcaklarda ....
Sence kaç tanesi dinler bizi.

Veya : namaz aslında Kur'an_i Kerim' e göre 3 vakit , 5 vakit olduğu tam olarak belli değil... desek? Kaç kişi 5 i bırakıp 3 vakit kılar ( sabah- öğle- akşam )

Mantıklarına uyar belki ama hiçbiri cesaret edemez aksini yapmaya çünkü kendilerini bildiklerinden beri o şekilde yetiştirildiler.
Beyin yıkamaktan bahsetmişsin damon ama yanlışın var..

Belki küçükken manipüle edilmiş olabilir kadınlar ama bu hayatların sonuna kadar böyle devam etmesi gerektiği bir anlamı taşımıyor..

İnsanları yetiştiren kadınlardır.. onlara dini yada değil belli kısıtlamaları getirip,üstelik bunları din adı altında sürende erkeklerdir çünkü güç onlardadır.. ama görünen güçtür bu.. siz bu gücün arkasındasınız..

sadece bu gücü kullanmasını bilmiyorsunuz.. masumluğu ve anaçlığı tercih ediyorsunuz.. birbirinizin mutluluğunu paylaşamıyorsunuz..kıskanıyorsunuz birbirinizle dost olamıyorsunuz vs vs..

Bu yüzden aranızda birlik yok.. ezilmenizin tek sebebi bu..

Bu sözleri bir "erkek" ten duymak hoşunuza gitmiyor biliyorum.. yada çok gülünç geliyordur.. ama şunu hiçbir zaman unutmayın siz dünyayı değiştirecek adımlar atamasanızda.. erkekler sizin için dünyayı değiştirdi.. bunu ne için yaptılar zannediyorsunuz?
12 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.2012, 01:10   #19
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Yazdigini tekrar tekrar okudum Serseri.

Sende Nezihe Muhiddin, Emmeline Pankhurst ruhu görür gibi oldum

Söylediklerinin hepsi cok güzel de, o zaman sartlarinda Orhan Gencebay sarkisi "bir teselli ver" gibi olmus
Söylediğin iki ismide inceledim.. ikiside şartlarına göre direnmişler.. ama sadece direnmişler..

Benim ruhum daha çok anarşizme yakın olduğu için işin içinde kan dökmeye kadar bile gidebilirdim eğer aynı şartlar içinde olsaydım.. dolayısıyla söylediğin profildeki isimlere uymazdım..
10 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.2012, 01:18   #20
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Serseri bu konuda çok ısrarcı gördüm seni. Sen saf değiştir ve devrimi yap o zaman.

Bu konuya ne zaman denk gelsem bu geleneğe kurban giden kadınların o anda neler yaşadığını hayal etmeye çalışıyorum.

Hayali bile korkunç...

10 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ateşin, diri, diri yakılması, dul kadın, dul kadının, geleneği, hinduizm, korku, odunlar, ölüm, sati, tören, yakma, yakılması

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler