30.12.2012, 00:00 | #1 |
|
Piyango Üzerine | Lenin
“Hemen piyangonun ne olduğunu anlatayım. Örneğin benim 50 ruble değerinde bir ineğim var. Bu ineği piyangoyla satmak istiyorum ve o nedenle de herkese bir ruble değerinde bilet almayı öneriyorum. Bir rubleye bir inek sahibi olma olanağı var! Herkes ineği satın almak istiyor ve rubleler yağmaya başlıyor. Yüz ruble toplandığında, piyangoyu çekiyorum: piyangoyu kazanan, ineği bir rubleye almış oluyor, diğerleri hava alıyor. İnek insanlara "ucuza" mı geldi? Hayır, çok pahalıya geldi, çünkü değerinin iki katı para ödendi, çünkü iki kişi (piyangoyu düzenleyen ve ineği kazanan) hiçbir şey yapmadan kazanç sağladılar, hem de paralarını kaybeden doksan dokuz insanın sırtından. Demek ki piyangonun halk için kazançlı olduğunu söyleyenler halkı basitçe aldatmaktadır. Aynı şekilde köylüye, yoksulluk ve sefaletten çeşitli kooperatifler (ucuz satın alma ve kârlı satma birlikleri), işletmelerde çeşitli iyileştirmeler, bankalar ve benzeri önlemler sayesinde kurtulacağını vaat edenler onu aldatmaktadır.” |
30.12.2012, 00:55 | #2 |
|
Cevap: Piyango Üzerine
Her yıl piyango bileti almayalım diye terslendiğim ama
vazgeçiremediğim eşime okutmalıyım... Teşekkürler Lenin ve teşekkürler No Pasaran....
30.12.2012, 01:14 | #3 |
|
İnanmam vede almam
|
6 Üyemiz Mavigöl'in Mesajına Teşekkür Etti. |
30.12.2012, 01:40 | #4 |
|
Hepimiz birer kır yoksulu değilmiyiz? |
8 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti. |
30.12.2012, 11:58 | #5 |
|
Alarım, o günün eglencesi oluyor
Bu yıl 10 tl olmuş çeyrek. Yani istemeyen almasın isteyen alsın. Çıkması için almıyorum zaten bunun bilincindeyim Hı havaya para mı atıyorum evet, bu benim keyfim İstemeyen almasın zorla vergiler gibi para mı alınıyor cepleriden
Sevgili... Kahraman TazeoğluBu senaryo, bu kuyu, bu Eylül bırakmaz beni. Geleceksen sen gelmelisin, hüzün kadar cesur aşklar takınarak. Madem aşk cemresidir gönlün, Gönlüme biraz bahar, biraz sen katarak... |
31.12.2012, 00:49 | #6 |
|
Inek pahaliya gelmiyor cunku inegi insanlar degil, sadece bir insan kazaniyor. Kazanan kisinin aldigi bilet sayisi 50yi gecmiyorsa karli cikiyor.
Yalniz bu ornek bugunku yapilan piyangolar icin kullanilabilecek bir ornek degil. 3 milyar TL odul veren bir lottoyu kazanmak icin hickimse 9 milyar TLlik bilet almaz. Lotto gibi sans oyunlarinda ise para odulleri, nekadar cok kisi bilet alirsa okadar cok artar. Konudaki ornekde odulun degeri herzaman ayni kaliyor. Piyango devletin para kazanmak icin organize ettigi odullu bir sans oyunu. Ben milli piyango oynamiyorum ama herkes kendi cebindeki paradan sorumlu olduguna gore benim icin bir sorun yok
31.12.2012, 01:40 | #7 |
|
Ya çıkarsa. |
4 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti. |
13.12.2014, 17:38 | #8 |
|
Cevap: Piyango Üzerine | Lenin
Geçenlerde Diyanet İşleri piyango, loto ve benzeri oyunların haram olduğu yönümde bir fetva yayınladı.
Her defasında islamdan, dinden, Allah'tan söz eden mevcut hükumet ve cumhurbaşkanının, devlet eliyle harama teşvik ettiğini ve bununla beraber ikiyüzlülükleri de teşhir olmuş oldu. Neden yasaklasın efendim? Buradan müthiş gelirler elde ediliyor. Hem de piyango idaresinin özelleştirilmesi de yeni yapılmışken... Devlet, vergisini aldığı oyuna şans oyunu diye yuttururken, vergisini almadıklarını kumar diye adlandııyor. Aradaki tek fark yasal olup olmaması... Oysa bunların her biri, bir tür kumardır. |
13.12.2014, 23:06 | #9 |
|
Cevap: Piyango Üzerine | Lenin
Yanar döner demek tam anlatmak istediğimi anlatmıyor ama siz anlayın. |
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
lenin, piyango, Üzerine |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |