|
Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaç Ağaçları, çiçekleri sevelim, koruyalım |
|
Seçenekler |
25.02.2012, 02:21 | #11 |
|
Cevap: Turunç Bitkisi - Turunçun Faydası - Turunç Reçeli
Bir alış diyorsun, bir alışma diyorsun...
25.02.2012, 07:41 | #12 |
|
Çok yararlı olmasına karşın bir türlü sevemedim şu turunç reçelini...
Ya bende sorun var ya da annem bana bozuk olanlardan yediriyor Paylaşım için teşekkürler Lale... Banemin sen boşver turuncu ben sana halis mulis incir reçeli yollayım |
25.02.2012, 09:53 | #13 |
|
Kokusuna vurgunum.
Turunçu yemekde zorluk çekenler için bir kaç öneri ; 1) Mevsiminde toplanan turunçların kabukları rendelenir,saklama kabına bir güzel konulur ve kek yapımında kullanılabilir. Turunçlu Kek Tarifi; 3 adet yumurta 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker (üzerinin sosu için) 1 su bardağı süt 1 su bardağından biraz az sıvı yağ 3 su bardağı un 2 adet turunç Vanilya Kabartma Tozu Yumurta ve şekeri bir güzel çırpıyoruz hemen akabinde 2 adet turunç kabuğunu rendeleyip ilave ediyoruz. (turunçun kokusu o kadar keskin ki ben gibi yumurta kokusuna tahammül edemeyenler hemen ilave ederse yumurta kokusunda eser kalmıyor) Şeker ,yumurta ve turunç kabuğu rendesi şöyle bir karıştırılır ve geri kalan malzemeler ilave edilir. Bir araya gelen tüm malzemeler bir güzel harmanlandıktan sonra pişireceğimiz tepsi yağlanır ve fırına sürülür. ( Kaç derece diye sormayın kafanıza göre takılın,normal kek derecesi işte ) Fırında pişmekte olan enfes kokulu turunçlu kek tüm mahalleyi saracaktır . İspata hazırım kaç kez yaptım Kek yaklaşık 20 dk.falan pişiyor. Kürdanla kontrol edersiniz artık. Pişmiş olduğunu anladığınız keki fırından çıkarın ,dikkat edin eliniz yanmasın Kek sıcaklığını korurken bir cezvede 2 çorba kaşığı şekeri ve 2 adet turunç (kabuklarını kekin içine koymuştuk )suyunu bir güzel kaynatın. Kaynayan bu karışımı sıcak kekin üzerine gelişi güzel dökün. Dilimleyin ve üzerine hindistan cevizi serpip afiyetle yiyin. Tarif verme yeteneğim sıfır idare edin artık,anlamayan olursa uğraştırmayın beni direk adres verin yapar yollarım. 2) 10-15 tane kadar turunçu alıyoruz bir güzel suyunu sıkıyoruz ve o suyu tencerede kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca koyu bir kıvam alacaktır. Suyu iyice çekince soğutun ve cam bir şişede muhafaza edin. Salatalarda sos olarak kullanabilirsiniz. 3) Mercimek çorbasına sıkacağınız turunç hem misler gibi koku yayıyor hemde değişik bir tat bırakıyor ağızlarda. Turunç reçeli yapımı zaman aldığı için beleşe konuyorum,bir komşu teyzem var sağ olsun yaptığında banada verir. Teşekkürler Lale.
25.02.2012, 10:30 | #14 |
|
Adana da her yer turunçtur
İçli köfte ve mercimek çorbasına limon sıkılmaz, turunç sıkarız. Daha leziz olur. Teşekkürler konu için, turunç şurubunu hiç içmedim, deneyim bir gün.
25.02.2012, 10:47 | #15 |
|
Konya'mızda turunç yetişmez bu çok doğal ama Antalya'da yaşayan öz ve öz ablam sağolsun eksikliğini hissettirmez hiç birşeyin
25.02.2012, 21:14 | #16 |
|
Offf harika bir kek kokusu alır gibi oluyorum.
Bunu mutlaka deneyeceğim Türkü. Turunç suyunu salata ve çorbada kullanmayı hiç akıl etmedik şimdiye kadar. Bunu da deneyeceğim mutlaka. Teşekkürler |
25.02.2012, 21:17 | #17 |
|
Yol kenarlarda turunç ağaçları varda gidip toplamak mesele
Emeğine sağlık Lale |
27.05.2013, 01:06 | #18 |
|
Ressam Erkan Gürkn, sağ olsun birer kavonoz hediye etmek için getirmiş. Bir kavonoz da bana düştü. Otoda unuttum. Yarın bakalım meth edildiği kadar varmış mı...
27.05.2013, 08:50 | #20 |
|
Antalyada heryer turunç ağaçlarıyla doludur.
Sabah kahvaltılarının olmazsa olması turunç reçeli ve incir reçeli mutlaka vardır. Teşekkürler @lale |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
açıcı, bölgesi, familyası, faydası, greyfurt, hekimlikte, iştah, kabukları, limon, mandalina, parfümeri, reçel, spazm, turunç, turunçgiller, turunçun, yaprakları |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |