|
Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaç Ağaçları, çiçekleri sevelim, koruyalım |
|
Seçenekler |
24.02.2012, 18:15 | #1 |
|
Turunç Bitkisi - Turunçun Faydası - Turunç Reçeli
1 - Suyu temizlik maddesi olarak kullanılır. Kabuğun iç kısmından reçel yapılır. |
24.02.2012, 18:39 | #2 |
|
Cevap: Turunç Bitkisi - Turunçun Faydası - Turunç Reçeli
|
24.02.2012, 21:56 | #3 |
|
Bayağı faydası varmış.
Hatay dan bir tanıdığımız turunç reçeli yollamıştı. Çok beğenmemiştim. Gerçi reçellerle pek aram yok ondan da olabilir. Teşekkürler Lalecim. |
25.02.2012, 01:31 | #4 |
|
Turunç ile portakalın görünümünde pek bir fark yokmuş. Alanya- Antalya'ya... çok gittim ama hiç turunç görmedim; demek ki birbirlerine çok benziyorlarmış da ondanmış
Reçelini de hazır olarak alıp tattım, harika bir tadı var. Turunçu bulsam da bu tarife göre reçel yapsam. Paylaşım için teşekkürler LaLe. |
25.02.2012, 01:32 | #5 |
|
Bu meyveyi bilmiyordum. Ta ki İzmir'li arkadaşım getirene kadar. Portakala benziyor mis gibi de kokuyordu. Yolun kenarlarında bile varmış.
25.02.2012, 01:55 | #6 |
|
Anneciğim pek güzel yapar turunç reçelini,kavonoza doldurup yollar banada
Kokusu tadı bambaşka pek severim..Aydında yaşadığım yıllarda tanıştım turunçla. Orda yaşarken en sevdiğim şey,sabah yürüyüşlerinde turunç ağaçlarının yaydığı o güzel kokuyu içime çekerek yürümekti.. Ellerine sağlık Lale |
25.02.2012, 02:12 | #7 |
|
Bu konuda cahilim...
AydınlatılmayaMuhtaçBanemineBirKavanozGönderin...
25.02.2012, 02:12 | #8 | |
|
Turunç Antalya'da hemen hemen her sokakta yol boyunca vardır. Aynı şekilde birçok evin de bahçesinde bulunur. Meyve zamanından önce çiçeklerinin kokusu insanı sarhoş eder, çok güzeldir. Meyve olarak yenmez, onun içinde sokaktaki ağaçların üzerinde hep olurlar. Yenilseydi acımazlardı
Ağacı bodurdur. Turunç reçeli, reçelden ziyade ikramlık tatlı gibidir. Yapılması çok zahmetli fakat tadı müthiştir (güzel yapılırsa). Reçel kalın kabuğu olan Turunçtan daha güzel olur, etli kısmı çoktur. Alıntı:
Sen tadına alışkın olmadığın için seni bozar Boşver yeme sen. |
|
25.02.2012, 02:15 | #9 |
|
Alıştırın işte...
İki kavanoz yollayın o zaman...
açıcı, bölgesi, familyası, faydası, greyfurt, hekimlikte, iştah, kabukları, limon, mandalina, parfümeri, reçel, spazm, turunç, turunçgiller, turunçun, yaprakları |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |