![]() |
|
Vitrindeki Kitaplar Kitap tanıtımları |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
#21 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Teşekkürler arkadaşlar.
Şimdi varmı acaba kitapçılarda böyle Çizgi romanlar, Eskiden ne okurduk ya.
![]() |
#22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ne yazık ki bu romanların hiç birinden nasibini amamış biriyim; hiç birini de okumadım.
Yalnız, bu romanlardan bazıları bana, adeta hastası olan abimden aşina; Olsun, ben de bu güzel anlatımla, buradan özet okudum. Teşekkürler Banemin, teşekkürler LaLe, teşekkürler usta Mediter ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Çocukluğumuzun çizgi roman kahramanlarını sayarken Killing’i hatırlatmamak olmaz.
(Sanırım) Banemin’in ağabeyleri, çizgi romanlarının nadide parçası olan, Killing kitaplarını Banemin’den itinayla saklayarak macera romanları eğitiminin eksik kalmasına yol açmışlar. Banemin yaşamı boyunca bu eksikliği hissetmiş olmalı. ![]() Benimse Killing kitapları, büyüklere (yetişkinlere) özgü konular içerdiği için, ilkokul 4. Sınıftan itibaren titizlikle takip ettiğim, bir macera romanıydı. ![]() ![]() Kahramanımız Killing, üzerine iskelet çizilmiş, siyah bir kostüm giyer, bu korkunç giysiyi, beline bağladığı ve tokasında ‘’K’’ harfi bulunan bir kemerle tamamlayan sadist bir karakterdir. Evet, evet! Yanlış duymadınız, kahramanımız, toplum tarafından belirlenmiş, ahlak, adalet, huzur kavramlarının dışında yaşayan bir anti kahramandır. Sadistce ve işkenceye dayalı maceralarında, seksiliği öne çıkarılmış (ama tamamen çıplak olmayan) kadınların çoğunlukta olduğu kurbanlarına işkence yaptıktan sonra kurbanlarını, (çoğunlukla) Amazon bölgesinden elde edilmiş Mjanico zehiri enjekte ederek öldürür. Peşine takılan Müfettiş Mercier, her macerada Killing’e çok yaklaşmasına rağmen onu bir türlü yakalayamadığı gibi, kimliğini dahi tesbit edemez. Bu cani ruhlu kahramanı olduğu gibi kabul eden ve delice seven Dina’yı da unutmamak gerekir. Killing 1965’li yıllarda o kadar benimsenmiştir ki, seri filmleri çekilmiştir. |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() İşte bu tür kitaplardan uzak tutulduğum için bu kadar naif, masum, tertemiz kalabilmişim Mediter kişisi...
#25 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
O daha çocuktu seni bilemezdi Killing
Bu ne yaa, koptum resmen ... ![]() Sen çok yaşa Mediter ![]()
#26 |
![]()
Banemin, haftasonu kitaplara bakınırken birden karşıma çizgi roman kahramanlarının kitapları çıktı (Teksas-Tommiks yoktu).
Kitaplar o kadar kalınki, insanın içinden okumak gelmez sanırım. Kitap ne kadar kalın olursa, açması da o kadar zahmetli oluyor. Halbuki ince olacak, arada okurken arkaya doğru kıvıracaksın (her kitapta değil tabi), ayakları da uzatacaksın, sonra dalacaksın hayallare ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() Tex ve Zagor'dan başka tanıdık göremedim ben.
![]() |
#28 |
![]()
Ben güzel okunmaz diyorsam, okunmaz
![]() İnan çok kalın olmasından dolayı, kitabın ortalarına doğru geldiğinde sayfayı iyice açamıyorsun. Belki bu kadar ufak boyut yerine, büyük yapsalarmış kitapları daha iyi olurmuş. Almamak için bahane değil he ![]() |
![]() |
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#29 |
![]()
Para ile kitap okutmak ticari zekanın doruk yaptığının ilk işareti olsa gerek.
Çizgi roman kahramanları tanıtımın kesinlikle arşivlik. Teşekkürler Banemin,keyifle okudum. Katkılarından dolayı Lale ve Mediter'e ayrıca sevgilerimi yolluyorum.
![]() |
#30 |
![]() Sevgili Türkü zekanın her türü ben de fazlasıyla mevcut ama bir de kullanmasını bilsem var ya!..
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
baltalı ilah, çizgi kahramanları, kanyakçı, kaptan swing, kinowa, koyacağım, kızıl maske, mandrake, puik, red kit, sonra, teksas, texas, tom braks, tom ve suzi, tommiks, zagor |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |