05.05.2012, 18:59 | #41 |
|
Cevap: Tadına Doyulmayan Dolmalar | Sarmalar
|
05.05.2012, 23:18 | #42 |
|
Cevap: Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Ne çok dolma varmış. Açken kesinlikle girilmemesi gereken bir konu.
Ama ben bugün ince ince sarılmış zeytinyağlı yaprak dolmalarımı yediğimden hiç üstüme alınmıyorum. Emeklerin için teşekkürler. Ellerine sağlık Canan. |
5 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti. |
05.05.2012, 23:38 | #43 |
|
O yaprak dolmasinin üzerine sarimsakli yogurdu dökeceksin. Ufak bir tavada tereyagini kizdirip icine nane ve pul biber koyacaksin,sonra da yogurdun üzerine dökeceksin. Döktügünde foşşş diye ses cikmasi lazim ama mutlaka. Sonra da Allah Allah sesleri ile giriseceksin catalla, mmmmm.
Dudaginin kenarindan yaglar akabilir, sorun degil (kime anlattiysam bunlari?) Kabak dolmasinin disinda tüm dolmalar benim olur, siz kabagi paylasin. Canancigim, emegin icin tesekkürler. Dolma ansiklopedisi gibi olmus. |
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti. |
07.05.2012, 10:52 | #44 |
|
Verilen tariflerde hiç yemediklerimde var,bol bol yaptıklarımda.
Labada nedir ? İlk kez böyle bir bitki ile karşı karşıya kaldım. Belkide yöresel farklılıklar gösteriyordur. Uzun süredir dolma yapmamıştım aklıma getirdin, akşama hemen ortaya karışık yapayım. Teşekkürler
07.05.2012, 11:11 | #45 |
|
|
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
07.05.2012, 11:21 | #46 |
|
Benden önce araştırma yapmışsın tebrik ve teşekkür ederim.
Ben ilk kez görmüş/duymuş oldum,yok bizim buralarda. Kısa bir araştırma yaptım şimdi ,Labada bitkisi ;ishali kesiyormuş ayrıca haşlanıp deriye konulduğunda kaşıntıları azaltıyormuş.
14.05.2012, 22:54 | #47 |
|
Dolmalar sesleniyor: Gel ye beni yeeeeee.....
30.09.2015, 03:40 | #48 |
|
En sevdiğim iki dolma türü vardır.Birisi lahana sarma diğeri bildiğimiz yaprak sarma.Kışın sık sık yerim.Lahana dolmasının içine hiç pirinç koymam,orta yağlı dana kıyması ile düdüklüde değil,tencerede yaparım.Aynı gün yemem,2 gün buzdolabında beklerse daha leziz olur.Üstüne biraz da kırmızı pul biber dökeceksiniz,enfes olur!
Yaprak sarma konusunda ise bu yaprağın kalitesine ve inceliğine bağlıdır.Genelde Kadıköy çarşısından ''Tokat'' yaprağı alırım ve yine orta yağlı kıyma ve biraz salça ile tencerede pişiririm.Yine onu da hemen yememek lazım;2 gün buzdolabında beklesin,sonra ısıtıp yoğurtla götürmek enfes olur. |
Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
dolmalar, doyulmayan, sarmalar, tadına |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |