![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Ankara’da Elmadağ'ın üzerini stratokümülüsler kaplamış. Bu alçak bulutlar kümülüslerin yayılıp yer yer birleşmesiyle oluşuyor ve hafif yağmura neden olabiliyor. ![]() Rize Ardeşen’deki Tobamzga Yaylası’nı bir buzul gölü süslüyor. Manzarayı, stratüs bulutları tamamlıyor. ![]() Yüksek dağlar hep bulutlarla birlikte akla gelir, başları çoğu zaman dumanlıdır. Kastamonu ve Çankırı il sınırındaki Ilgaz Dağı, çevresini saran kara bulutlarla daha da yüce görünüyor. ![]() Niğde’nin Çamardı ilçesinin göğünü altokümülüs lenticularis bulutları güzelleştiriyor. Bu bulut, dağların üzerinden geçen havanın itmesiyle mercek şekli almış.
![]() |
#2 |
![]() ![]() Kümülonimbüs bulutları yağış ve gök gürültüsü getiriyor. Amasya Merzifon’da bu sefer doluya neden olmuşlar. ![]()
![]() Bulut gözlemciliği çevremizi daha çok fark etmemizi, göğün güzelliklerini tanımamızı sağlayan özel bir uğraş. Afyon Bolvadin’deki Ortakarabağ düzlüklerini kaplayan fırtına bulutları da benzersiz bir görüntü oluşturmuş. ![]()
![]() Devasa kümülonimüsler, Ankara’yı şimşeklerle aydınlatıyor. Göğün bu öfkeli devleri, çoğunlukla iyi hava bulutları olarak bilinen kümülüslerin birleşmesiyle oluşuyor.
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Bir gün de bulutları çekeceğim ilham aldım
![]()
#5 |
![]()
Bulutlar üzerine güzel bir yazı olmuş.
Bizim buralarda gök kızdığı zaman, aynı ilk fotoğraftaki gibi bakıyor tepeden bana Başakça, hatta daha da beter. Gri rengin her tonunu en korkunç şekliyle görmek mümkün oluyor. Ellerine sağlık. |
![]() |
2 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Coğrafya derslerini hatırladım birden. O zaman da sevememiştim bulutları...
Emeğine sağlık Başakça. |
![]() |
Mathematician'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |