24.04.2016, 12:14 | #11 |
|
Cevap: İyi Pilav Yapmanın Püf Noktaları
Basakca; paylaşımınız için teşekkürler..
Ancak; 1-) 2 kaşık tereyağı diyor...( çay kaşığımı, yemek kaşığımı) 2-) Su diyor...Kaç bardak su ve hangi bardak kullanılacak . Bende güzel pilav yaparım..İçerisine tereyağı koyduktan sonra yemeğin kalitesi hakkında kalitede bir sıkıntı olmaz...Afiyet osun.. Not: Ben Pirinci kavurmada yaparım...
24.04.2016, 13:05 | #12 |
|
Pilavım her zaman on numara olur... İster bulgur olsun, isterse pirinç... |
24.04.2016, 13:30 | #13 |
|
Her türlü princi tuttururum. Pilav pişirmeye başlama sürecinden bitimine kadar ince detay var.
Yıkarken princin kırılmamasına dikkat edilmeli, güldür güldür akan su princimizin kırılmasına neden olabilir. Çeşmeyi yıkarken az açalım. Kavurma aşamasını tuzuyla yaparsak o da kırılmayı önler. En önemli nokta yağ miktarı, yağsız pilav asla lezzetli ve güzel olmaz. Ben de bunlara da dikkat ederim. Teşekkürler Başakça. |
25.04.2016, 00:01 | #14 | |
|
Alıntı:
Aha sende bendensin Gülce Yağı bol olacak
25.04.2016, 00:15 | #16 | |
|
Alıntı:
Aynen öyle , tencerenin dibi tereyağından parlayacak
25.04.2016, 01:09 | #17 |
|
@Gülce doğru konuya temas etmiş.
25.04.2016, 01:17 | #18 |
|
Forumda bir pilav yarışmasımı düzenlesek acaba.. Benim pilavım hepiniznkini yener..
|
25.04.2016, 01:20 | #19 | |
|
Alıntı:
Benim pilav seninkini döver
25.04.2016, 01:21 | #20 |
|
Öyle demekle olmaz yarışmamız lazım suzim.
|
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
kadar, noktaları, pilav, suda, tane, yapmanın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |