20.12.2012, 00:05 | #1 |
|
Evde Erişte Yapımı
Evde Erişte Yapımı
Ardından bezeleri teker teker unlayarak açalım. Yufkaları unlanmış bir zeminin üzerinde (temiz bir örtü üzerinde) 8 ya da 9 saat hamurlar kuruyana kadar kurutalım. Kuruyan hamurları 4 parmak genişliğinde şeritlere ayırıp, üst üste dizelim.. Bu şeritleri istediğimiz incelikte (arzu ederseniz bir kibrit çöpünden az kalın) kıyalım. Kıyılan erişteleri ister açık alanda örtü üzerinde, isterseniz de düşük ısılı fırında iyice kurutun.
|
20.12.2012, 00:11 | #2 |
|
Cevap: Erişte | Evde Erişte Yapımı
Bunun makinesi var bizde incecik yapıyor Sağol Lale abla çok güzel bir tarif
20.12.2012, 03:44 | #3 |
|
Bugünkü akşam yemegimiz de erişte vardı, harika olmuştu
Bir de üzerine keş peyniri koydum off ki ne of =) Teşekkürler Laleciğim konu ve emeklerin için =)
Sevgili... Kahraman TazeoğluBu senaryo, bu kuyu, bu Eylül bırakmaz beni. Geleceksen sen gelmelisin, hüzün kadar cesur aşklar takınarak. Madem aşk cemresidir gönlün, Gönlüme biraz bahar, biraz sen katarak... |
5 Üyemiz Ayzıt'in Mesajına Teşekkür Etti. |
20.12.2012, 09:43 | #4 |
|
Erişte pilavını çok severim. Üzerine ceviz ve lor peyniri ayrı bir lezzet katıyor.
Teşekkürler Lale.
11.10.2014, 22:13 | #6 |
|
Ben de erişte yaptım. Hazırladığım hamur; un, tuz, ve yumurtadan ibaretti. Bu şekilde yapıldığını biliyordum. Denemekte yarar var ve deneyeceğim.
Konu için teşekkürler. |
26.09.2015, 22:20 | #7 |
|
Cevap: Evde Erişte Yapımı
Taze olarak kurutmadan tüketmekte ayrı lezzetli... Dedeme çekmişim. Taze taze yaptırırmış. Kurutulmuşlardan hoşlanmazmış. |
23.04.2016, 16:14 | #8 |
|
Cevap: Evde Erişte Yapımı
ev eriştesi, evde erişte yapımı, hamur, hamur bezeleri, resimleriyle, ılık süt, zeytinyağ |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |