22.06.2021, 11:54 | #1 |
|
Kabak Spagetti
Arkadaşlar herkese merhabalar. Evde yemek yapmaya iyice kendimi verdim ve doğrusu çok da keyifli evde kendi kendine yeni tarifler denemek araştırırken kabak spagetti tarifi buldum ve sizlerle paylaşmak istedim.
"ADIM 1 Kabakları jullienne kesici aparatla ince çubuklar haline getirelim. Aparatınız yoksa jullienne şekilde kesebilirsiniz. Burada önemli olan, incecik kesilmesi. ADIM 2 Yağı tavaya koyup kızdığında kabakları ekleyelim. Suyunu salıp çekene kadar tutalım. ADIM 3 Solmaya başladığında baharat ve soya sosunu ekleyelim. 2-3 dk sonra altını kapatalım. ADIM 4 Servis tabağına koyduktan sonra peyniri üzerine rendeleyelim. ADIM 5 Nane ile süsleyebilir ya da altını kapattıktan sonra isterseniz içine ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun! " Ben bu tarifi yaptım. Gerçekten yapımı oldukça pratik ve yaparken çok keyif aldım. Tadı da çok çok lezzetliydi. Hala yeni yeni araştırıyorum. Ama gerçekten buna bayıldım. Favorilerimden birisi oldu bu yemek Sizlere de kesinlikle tavsiye ediyorum. Pişman olmazsınız. |
4 Üyemiz nidakeles'in Mesajına Teşekkür Etti. |
22.06.2021, 14:58 | #2 |
|
Cevap: Kabak Spagetti
Güzel tarife benziyor ama bu kadarla kalmasın bencesi.
22.06.2021, 15:21 | #3 |
|
Cevap: Kabak Spagetti
Kabağın zaten spagetti olan cinsi var. Julyen doğramaya gerek yok.
Spagetti Kabak. Bir zaman bahçemde yetiştirdim...bir daha yetiştirmeye tövbe ettim. Yer gök kabak olduydu. Konuya komşuya dağıtıyordum. Millet o kadar bıkmıştı ki elimde poşetle geldiğimi gördüklerinde kapılarını bile açmadılar. Bende kapıyı açmayanlara o sene üzüm vermedim. |
3 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
kabak, spagetti |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |