31.03.2014, 11:45 | #1 |
|
Altınbeşik Mağarası (İbradi - Antalya)
Yatay ve kısmen aktif bir mağara sistemi olan Altınbeşik Mağarası adını üst kısımda yer alan Altınbeşik Tepesi’nden almaktadır. Torosların bu bölgesi hem jeolojik hem de jeomorfolojik yönden çok karışık bir yapıya sahiptir. Tersiyer ortalarında meydana gelen şiddetli kıvrımları, bu dönemin sonunda şiddetli dikey yükselmeler izlemiştir.
Altınbeşik Mağarası’nın aktivitesini tamamen yitirmiş olan üst seviyesinde, tabanda kaya blokları dikkati çeker, bunların yanında dikit ve sarkıt oluşumları da vardır. Orta seviyenin tabanı daha çok dere yatakları özelliğini taşır. Burada kaya blokları geniş yerler kaplar, yer yer kum ve çakıl depoları ile traverten oluşumları görülür. Mağaranın girişinden itibaren ilk 200 m mağaranın alt seviyesini oluşturur ve burası devamlı su altındadır.
|
03.04.2014, 23:50 | #2 |
|
Cevap: Altınbeşik Mağarası (İbradi - Antalya)
Sporu sevenler için gidilip görülebilecek ilginç yer. Yaya olarak bir saatte gidiliyormuş, ben hayatta gitmem..
12.03.2016, 14:24 | #3 |
|
Güzel ve görülmeye değer mağaralardan..
Altınbeşik mağarası tanıtımı için teşekkürler |
13.06.2016, 12:58 | #4 |
|
Mağaralar bana hep ürkütücü gelir. |
13.06.2016, 14:22 | #5 |
|
Değişik bir havası olmasına karşın ben her zaman mağaralardan korkmuşumdur. Tanıtım için teşekkürler Redwine ellerine sağlık.
Mobil Sürüm ile Gönderildi |
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti |
13.06.2016, 23:25 | #6 |
|
Bir saatlik yürümeden sonra mağaraya ulaşılıyor. Tam ekipman olmadan mağaraya giriş tehlikeli olabilir. Ama işin ustaları ile birlikte görülmesi gereken yeryüzü güzelliklerinden birine daha sahip olduğumuz için şanslı sayılırız.
Etiketler |
altınbeşik, antalya, ibradi, mağarası, milli, parkı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |