09.05.2020, 10:42 | #11 |
|
Cevap: Meyhane Pilavı
Bu pilavın adı, meyhane pilavı değil...Meyane Pilavı veya Meyaneli Bulgur pilavıdır. Adıyaman yöresi ahçıları daha iyi bilir.
Tura;beni pek ilgilendirmez ama, pilav adının doğrusu bu diyen forum kişisi. |
4 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti. |
09.05.2020, 10:59 | #12 |
|
Senin mesajından sonra, yanlışı düzeltmek için, google da arama yaptım. Bütün tarifler, meyhane pilavı olarak geçiyor.
Ben, meyaneyi, tereyağında un kavrularak, yapılan bir sos olarak biliyorum. Bu tarifte, öyle bir şey yok. Yanlış biliyorumdur belki de. Tapatalk ile gönderildi. |
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
09.05.2020, 11:06 | #13 | |
|
Alıntı:
Demek bana inanmadın....hııııı.... O zaman dur bir de ben bakayım. Meyane zaten sos demektr ve unla yapılır. Ateşte kaldığı süre ile de renk değişir ve renkleri ile anılır. Burada tarif edilen bulgur pilavı da bir nevi meyane katkılı.. |
|
3 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti. |
09.05.2020, 11:21 | #14 |
|
Sana inanmamak değil. Pilavın adı yanlış ise, yanlışı düzeltmekti.
Meyanenin un kavrulması ile yapılan bir sos ise ki evet... O zaman bu pilav da öyle bir şey yok Tapatalk ile gönderildi. |
09.05.2020, 11:28 | #15 |
|
Google'da baktım.
Aynen tartışmalı bir isim. Bir kaç forum ve yemek tarifi veren site aslının ''meyaneli pilav'' olduğunu ama zamanla halk arasında meyhane pilavına dönüştüğü söyleniyor. Bizim buralarda bu pilavı sanayi sitelerinde sık sık yaparlar ve adı sanayi pilavı olarak anılır. İşin aslı meyanli pilavdır. Bana göre tabi. Ben diyeceğimi dedim. Mesela şu kaynakta... Meyhane Pilavı | Kendimce Yemek |
3 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti. |
09.05.2020, 11:46 | #16 |
|
Pilavın asıl adının, içindeki malzemelere göre, meyane pilavı olması yanlışmış bana göre.
Sonradan meyhaneye dönüştürülmesi isabetli olmuş bence. Ama asıl adını öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim. Tapatalk ile gönderildi. |
09.05.2020, 19:48 | #17 |
|
Öğrencilik yıllarımızda iki yiyecek konusunda hüsran yaşamıştım, biri köfte, diğeri meyhane pilavı...
Bursa'da lise öğrenimimde ilk yıl kaldığım yurtta, akşam geldiğimizde mönüde " köfte " yazıyordu...Sevindik tabi...Yokluk var, öğrencilik var, var oğlu var...Köftelerimiz tabuldotlarımıza kondu, oturduk masamıza, ehhh gayet de güzel görünüyor köfteler...Çatalı daldırdık, çıka çıka BULGUR çıktı...! Namuzsuz herif nereden kırpayım, nereden yontayım diye bakardı... Ankara'daki öğrencilik yıllarımızda kaldığımız yurtta o gün mönü de " meyhane pilavı " yazıyordu...Pilavlarımızı da aldık ama bir garip bir kokusu vardı...Ekşimsi bir koku...Tadı da biraz ekşimsiydi...Dedik ki adı üzerinde " meyhane pilavı"...Böyle oluyordur heralde dedik, ama meğer öğle değilmiş sonradan öğrendik... |
09.05.2020, 20:03 | #19 | |
|
Alıntı:
|
|
3 Üyemiz Bursalı68'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
adet, ilave, meyhane, pilavı, pişirin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |