18.04.2020, 15:49 | #1 |
|
Spontane Gelişen Düşünce...
SPONTANE GELİŞEN DÜŞÜNCE...
Ekonomistler, sosyologlar, kent plancıları, dünya üzerinde var olan nüfusu, kıtalara ve ülkelere göre dağılımını anormol görebilirler, görenleri var, makale ve konu hakkında yazılmış yığınla kitaplar var.... Nüfus azaltmanın yolu 3. dünya savaşı çıkarmak, biyolojik ve kimyasal silahlar kullanmak olmamalı.... Yaşadığımız dünyada zaten yeteri kadar sorun var, işsizlik, açlık, susuzluk, eğitimsizlik ve sağlık hizmetlerinden yoksunluk yanında trilyon dolarların silahlanmaya ayrıldığı bir realite var... Tanrı korusun, top yekûn bir dünya savaşı, biyolojik ve kimyasal silahların kullanılması, adeta dünyanın sonunu getirir... Üstünlüğü olsada hiç bir devleti gelecekde ne ihya eder nede mutlu eder... Tek yolun, gaza basın 3 çocuk beş çocuk ilkelliği önerisi değil, ülkelere, coğrafi ve demoğrafik yapılarına, sosyo ekonomik durumlarına göre çocuk ve çok bilinçli nüfus planlamasıdır.... Üçüncü dünya ülkeleri ve özellikle kendini İslam devleti olarak niteleyen devletlerin, hiç birinde sağlıklı insan planlaması, dolasıyla bilimsel eğitim ve sağlık görülmez, ülkemizde buna dâhildir... Sözünü ettiğimiz bu ülkelerde ruhban sınıfları hakimiyeti, erkek egemen toplum yapısı kolay değiştirilemez, gereksiz demeyelim ama niteliksiz nüfusların dağılımı çokluğu ve üremeside buralardadır.... 18/04/2020 Mustafa AKTEN |
18.04.2020, 16:59 | #2 |
|
Cevap: Spontane gelişen düşünce...
İnsanların insanca yaşaması için asgari standartları sağlamaksa hedef ve bütün yönetimler problemlere iyi niyetle yaklaşsa bile bu nüfusu dünya uzun süre kaldıramaz diye düşünüyorum.
CEPTEN GÖNDERİLDİ
18.04.2020, 17:12 | #3 | |
|
Alıntı:
Japonya yerle bir olmuşken biz ülke olarak gelişim sürecindeydik. Japonya, yüzölçüm olarak; bizim 3/2 miz kadar. Buna mukabil nüfus olarak 120 milyon, bizden 1,5 kat fazlal. Bütçeleri fazlalık veriyor. Bir ilden, diğer bir ile kara taşıdı ile giderken azımsanmayacak ölçüde yerleşimsiz arazileri görürüz. Bu gibi birçok örnek sıralana bilinir. |
|
18.04.2020, 17:19 | #4 |
|
Cevap: Spontane Gelişen Düşünce...
Vehbi Koç nüfus planlamasının önemine sık sık vurgu yapıyordu hatırlıyorum, keza anneannem daha 50'li yıllarda artık tek çocuk zamanı dermiş.
Asrın liderimize bakacak olursak doğurabildiğiniz kadar doğurun sorun yok, ona ordu lâzım ya, Türkiye batmış kimin umurunda. |
18.04.2020, 17:39 | #5 |
|
Cevap: Spontane Gelişen Düşünce...
Merhaba,
Aslında insan da " hayvanlar alemindeki " gibi DOĞAL olarak dengeliyor yaşamını... Hayvanlar alemi, doğası gereği " güçlü olanın " ayakta kaldığı, yaşadığı bir alem...İnsan da " güçlü olanın " ayakta kaldığı bu doğallığı sürdürüyor...Tek farkı insan, beyin evrimi gerçirdiği halde bu doğal davranışından vazgeçememiş olmasıdır...İçgüdüsel olarak aynı davranış biçimini devam ettiriyor... Bazı " güç " sahiplerinin düzensizlik/kaos işine yararken, bazı güç sahiplerinin ise tam tersi düzenlilik işine yarıyor...Bazı güç sahiplerinin " din " işine yararken, bazılarının " para " işine yarıyor, bazılarının ise etnik kökenler... Ancak sonuç değişmiyor, toplasak da, çıkartsak da çarpsak da, bölsek de hep aynı...İçgüdüsel, doğal hayvani davranış biçimi... Sağlıcakla kalınız... |
5 Üyemiz Bursalı68'in Mesajına Teşekkür Etti. |
18.04.2020, 18:40 | #6 | |
|
Alıntı:
CEPTEN GÖNDERİLDİ
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
düşünce, gelişen, spontane |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |