04.04.2013, 10:42 | #21 |
|
Cevap: Tarhana | Tarihçesi | Evde Tarhana Yapımı | Tarhana Çorbası
Uşak tarhanasının üzerine tanımam Teşekkürler paylaşım için
|
11.08.2014, 21:07 | #23 |
|
Bildiğim kadarıyla tek değişik tarhana bizdeki tarhana, yani Kahramanmaraş'a özgü olanı...
Hem çorbası yapılır, hem de cevizle birlikte kuru olarak yenilir..
22.09.2014, 12:20 | #24 |
|
Tarhananın zahmetli olduğunu bildiğim gibi sevmediğimi de biliyorum.
Kurutulup kuruyemiş niyetine yenildiğini de gördüm. Emeğine sağlık, teşekkürler LaLe. |
22.09.2014, 12:35 | #25 |
|
Oldukça zahmetli bir o kadar da zevkli Kış aylarının vazgeçilmezi benim için.Hele köy ekmeğini küp şeklinde kesip kavuracaksın (kıtır denir bizde)Kıvamına getirip üzerine yağ kızdıracaksın of ki of yemede yanında yat
22.09.2014, 19:30 | #26 |
|
Tarhananın tam zamanı...
Ben tarhanayı güzel yaparım, çok marifetli miyim ne? Çok fazla mı oldum. Ne kadar çok severim, tarhanayla uğraşmayı, git gel vıncıkla. Turgutlu tarhanası... Tarhana otu olmadan kesinlikle olmaz. Ben (kuru) dere otu sapı koyarım. Bir de çiçekli bir ot var. Onun kokusunu sevmediğim için kullanmam. Tarifte mayadan bahsediliyor. Hiç duymadım. Siz beni dinleyin, maya falan koymayın. Kese yoğurduyla iş tamam. Her gün kendi mayalanır. Haydi kızlar, kışa hazırlık zamanı başladı. |
01.11.2014, 20:26 | #27 |
|
Havalar soğudu şimdi sıcak çorbanın tam zamanı tarhana çorbası gibiside yok.. Hele de ev tarhanasının..
Teşekkürler Lale... |
02.11.2018, 03:01 | #28 |
|
02.11.2018, 03:17 | #29 |
|
Çok özlemiştim. Yeminle söylüyorum, bu gün tarhana çorbası yaptım. Hem de acılı |
02.11.2018, 03:33 | #30 | |
|
Alıntı:
Tarhana yapmak biraz meşakatli. Bizim oralarda (oralar: Çeşme - Germiyan) bir laf vardır. Tarhana, tarlaya kadar... Yani pek tok tutmaz babında söylenir. Sabah evde içersin, tarlaya gidene kadar acıkırsın. |
|
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
ekmek hamuru, kekik, nane, tarhana, tarhana çorbası, tarhana yapımı, tarhananın tarihçesi, tarihçesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |