19.12.2012, 23:29 | #11 | |
|
Cevap: Tarhana | Tarihçesi | Evde Tarhana Yapımı | Tarhana Çorbası
Alıntı:
Yıllardır ondan hiç ayrı kalmadım ki C.Doğan. Ablam sağolsun, doğalının en alasından yapar bize. Halen de var dolabımda Biz sarımsak koymayız, isteyen çorbayı içerken yanında yer. |
|
20.12.2012, 00:41 | #12 | |
|
Alıntı:
ReaL, Başakça'nın dediği gibi, yapılırken malzemesine sarımsak koymak çok daha güzel bir tat veriyor. Ayrıca sarımsak olarak rahatsız da etmiyor. Biz pişirdikten sonra zeytinyağ değil de, tereyağ+nane+pulbiber üçlüsünü koyuyoruz, sonra da çalıyoruz kaşığı... hüüüssppppp |
|
20.12.2012, 00:44 | #13 | |
|
Alıntı:
Tabi ki, senin bu üçlemen ile de çok güzel olur.. Ama işte o zaman başka bir çorba olup çıkıyor ya...
20.12.2012, 00:47 | #14 |
|
Vallahi canım çekti. Oysa dün içmiştim.
Lale'nin söylediği gibi sarmısaklı olacak bir de üstüne piştikten sonra tereyağı, nane ve pul biber üçlüsüüü yerken yanına bir de turşu Neyse biraz da Başakça'nın mısır ekmeklerine bakayım. Emeğine sağlık LaLecim |
20.12.2012, 00:48 | #15 |
|
Baktım çıntarın ne olduğuna, bir çeşit mantarmış
|
20.12.2012, 00:49 | #16 |
|
Eline emeğine sağlık Lale,
Arkadaşlar kaşığını alan koşmuşsunuz buraya, Öylesine güzel işlemişsiniz, katkıda bulunmuşsunuz ki tarhana konusuna, kokusu bile burnuma geldi sanki, Sahi Real: Çıntar ne? Gerçekten bilmiyorum. |
04.04.2013, 01:37 | #17 |
|
Bilirsiniz ben çorbalardan nefret ederim..
Özellikle Mercimek.. kendisiyle tam 15 yıldır küslüğümüz var.. Ama Tarhana.. Daha bu akşam içtiğim çorba olur kendileri.. Annem yapımında çok beceriklidir. Yanında da ev ekmeği olması şartıyla tabi..
04.04.2013, 09:20 | #18 |
|
Yapımı çok eziyetliymiş. Tarhanayı sadece hasta olduğumda canım çok ister. Onun dışında pek aramam.
Bu güzel konu için teşekkürler.. |
04.04.2013, 09:27 | #19 |
|
Yapımı zahmetli, içmesi keyifli çorba tarhanayı bol sarımsaklı tercih ederim.
Dumanı üstünde tüterken içine kızarmış ekmek doğramayı, bol bol nane koymayı çok severim. Teşekkürler Lale.
04.04.2013, 10:40 | #20 |
|
Tarhanayla eskiden aram iyi değildi. Çok severek içmezdim ama evimizden de eksik olmazdı hani. Babaannem, halam ve bir kaç akrabamız kendi yaptıkları tarhanadan mutlaka yollarlar bize.
Şimdilerde içerisine bol sarımsak ve üzerine yağ+kırmızı biber ilavesi ile içebiliyorum. Bir de 5 bardak su yerine 4 bardak su ve bir bardak süt ile deneyin. Çok lezzetli oluyor. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
ekmek hamuru, kekik, nane, tarhana, tarhana çorbası, tarhana yapımı, tarhananın tarihçesi, tarihçesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |