![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tarhana ve Tarihçesi ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Süzgeçten geçirdiğiniz tarhanayı temiz pamuklu bez üzerine ince tabaka halinde sererek,arasıra karıştırın gölge bir yerde iyice kurumasını sağlayın kuruduktan sonra kavanozlayıp kaldırın. Bez torbalara da koyabilirsiniz, eskiden annelerimizin bakliyatları koymak için bez torbaları olurdu, hatta torbalarını kendileri dikerlerdi ben hatırlıyorum annem de bez torbalarını kendi dikerdi. Pirinç, buğday, mercimek gibi bakliyatları onlarda muhafaza ederdi. Günümüzde torbaların yerini kavanozlar aldı. |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() 1 su bardağı suda tarhana pişirilmeden en az bir saat önce ıslatılır. |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Tarhana çorbası besleyici özelliği bakımından pek bir zengin. Kış aylarında sofraların başlangıç yemeği olarak taçlandırılmıştır. |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Genelde yapılan hep tarhana çorbası idi. Çorba sevmediğim için pek yemezdim. Ama ne kaybettiğimi şimdilerde anlıyorum. Hala çorba içmeyi pek sevmiyorum. Şimdiler de en güzel çorba tarhanayı araştırıp, içmeye çalışıyorum. Geçmişte içmediğim doğal tarhana çorbalarına üzülüyorum. Hemşerim Canan belki bizim tarhanaları hatırlar. Yarından itibaren yöresel tarhana çorbalarını araştıracağım. Paylaşım için teşekkürler Lale. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Yapımı oldukça meşakatli..
#7 |
![]()
Yengem her sene muhakkak yapar ve yollar bize.
Hemen hemen bu tarifteki gibi yapıyormuş, fazla olarak o malzemelere sarımsak ekliyor, biraz da acı biber. Ben de önceleri sevmeyenlerdendim, fakat şimdi severek içiyorum. Biz pişirirken içine nohut ta katıyoruz. Tarhana sarımsaklı olmasına rağmen, mutlaka birkaç diş de sarımsak koyuyoruz. Başakça, o mısır ekmeği kuru kuru boğazına dizilmesin emi ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Yapılırken sarımsak konulurmu ya sen de..
#9 |
![]() Lale, bozağıma dizilmedi. Kendim yaptığım ev yoğurudu ile iki parçası akşam yemeği olarak yerini aldı. |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Duruma göre pişirirken koyarız... Seven olur sevmeyen olur, en iyi yöntem bu...
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
ekmek hamuru, kekik, nane, tarhana, tarhana çorbası, tarhana yapımı, tarhananın tarihçesi, tarihçesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |