25.09.2015, 22:53 | #1 |
|
Ciğer Çorbası (Kırklareli)
Ciğer çorbası Rumeli mutfağından yöreye taşınmış sakatatlarla hazırlanan çorbalardan biridir. Özellikle Bulgaristan'dan gelen eski göçmenlerce yapılırdı. Düğün yemeklerinde, bayram sofralarında başlangıç olarak sofraya gelen çorbalardan birisidir. Şimdilerde çok hazırlanmasa da yöre mutfağına kimlik katan bir çorbadır. Özellikle hayvancılık da yapılan Kırklareli'nin balkan köylerinde bu çorbaya rastlarız. Malzemeler :
Hazırlanışı :
Not : Pirinç çorbanın kıvamını bağlamaya yeterlidir. Yine de arzuya göre çorbanızı terbiye ederek de kıvamı bağlayabilirsiniz.
03.02.2016, 21:03 | #2 |
|
Cevap: Ciğer Çorbası (Kırklareli)
Ben genelde ciğeri haşlayarak ve arpacık şehriye katarak yaparım. Çok severim. Ciğeri kavurarak daha lezzetli olur. Deneyelim Mmmmm missss |
2 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti. |
22.11.2016, 11:26 | #3 |
|
Cevap: Ciğer Çorbası (Kırklareli)
Bugüne kadar hiç yemedim. Yapanı da görmedim. Lezzetli bir çorbaya benziyor. Teşekkürler canım ellerine sağlık.
Mobil Sürüm ile Gönderildi |
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
ciğer, Çorbası, kırklareli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |