22.09.2015, 23:25 | #1 |
|
Trakya Tarhanası
Tarhana, Trakya mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yoğun iş gücüyle sürdürülen köy yaşantısında özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Kış aylarında şifa niyetine de en çok arzu edilen çorba tarhanadır. Kıvamlı hazırlanan tarhana çorbası, bayatlamaya yüz tutmuş ekmeklerin sini içerisine doğranıp çorbanın bu ekmeklerin üzerine dökülmesiyle sofrada yer bulur ki; bu sunum neredeyse bu çorbanın ikramında bir çeşit ritüele dönüşmüş, kültürel bir öğe özelliği kazanmıştır. Çorbanın üzerine ekşimik ( lor peyniri ) serpeleyerek sunulması, çorbayla birlikte turşu ikram edilmesi de yöre mutfağının sunum özelliklerindendir. Özellikle lahana turşusu bu çorbaya çok yakışmaktadır. Malzemeler :
Yapılışı :
Not :
Not :
Not :
Kaynak
22.09.2015, 23:32 | #2 |
|
Cevap: Trakya Tarhanası
Tarhana çorbasını çok severim.
Ama bunu yapmak benden öyle uzak ki Okurken bile yoruldum yapamam böyle şeyleri ben ya Emeklerine sağlık,teşekkürler. |
22.09.2015, 23:40 | #3 | |
|
Alıntı:
Bende yapamıyorum ama Trakyaya her gittiğimde illah birisi veriyor .
22.09.2015, 23:44 | #4 |
|
Paylaşım için teşekkürler Suzim.
Şunu sormadan geçemiyeceğim, bilen arkadaşlar varsa öğrenmek isterim. Yoğurtla bekletilince zaten mayalanıyor,ekşiyor, tatlılaşıyor. Ayrıca neden maya konuluyor ki.... Dikkatimi çekti. Bu aralar tarhana tariflerinde denk geldim de. |
3 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti. |
22.09.2015, 23:44 | #5 |
|
|
22.09.2015, 23:45 | #6 |
|
Çengelli İğne'ye katılıyorum. Çok zahmetli bu. Hiç benim harcım değil. Ama tarhanaya bayılırım doğrusu.
Teşekkürler Suzim. |
3 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti. |
22.09.2015, 23:49 | #7 | |
|
Alıntı:
Maya olmadan istenilen kıvamda olmaz Gülce .
22.09.2015, 23:53 | #8 |
|
Ben Turgutlu tarhanası yapıyorum. Her sene yaparım ve kıvamlı oluyor..
Kimisi, de nonut koyuyor,maya yerine. Merakımdan sordum. |
22.09.2015, 23:56 | #9 | |
|
Alıntı:
Bizim tarhanamız namlıdır , o yüzden Trakya tarhanası diye geçer Dilaver de yokki daha güzel anlatsın
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
tarhanası, trakya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |