![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yağlı Boya Resimlerle Bir Külkedisi Masalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]()
![]()
![]() İki kız kardeş de kendilerini mümkün olduğunca güzelleştirmek için hemen kolları sıvamışlar. Fakat maalesef bu biraz zormuş, çünkü Külkedisi’nin aksine bayağı çirkinmiş her ikisi de! ![]()
![]()
![]()
![]() “Bir sıçan…” Onu da arabacı yapmış. “Ve altı kertenkele…” Onları da faytonun arkasında koşacak altı uşağa çevirivermiş. Nihayet Külkedisi’ne gelmiş sıra. Peri değneğiyle bir dokununca Külkedisi’nin yırtık, pırtık giysileri nefesleri kesecek harika bir elbiseye dönmüşmüş. Ayaklarında bir çift camdan ayakkabı pırıl pırıl parlıyormuş. ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]() “Hanımefendi,” demiş Prens Külkedisi’ne, “bir de siz deneseniz?” “O mu deneyecek? Ne münasebet!” diye haykırmış üvey kardeşler. Fakat Prens ısrar etmiş. Külkedisi’nin ne kadar güzel bir kız olduğu gözünden kaçmamış. ![]() Tabii ayakkabı Külkedisi’nin ayağına kalıp gibi oturmuş. Prens diz çöküp Külkedisi’ne evlenme teklif ederken iki üvey kardeşe de öfke ve kıskançlıkla olanları seyretmek kalmış. Külkedisi Prens’in teklifini tabii ki kabul etmiş...
41 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti. | AFiLi, Ahenk, aksoy, Banemin, Canan, Çengelli İğne, DarkAngeL, Dilaver, Duayen, Ekin, Faith Wood, grauwolf, GÜL_D, Gülümsün, hunerlikilic, Hüzün, Inatci, Işıl, Juliet, Kardelen26, KimsE, LaLe, Lion, Mathematician, Maviş, Mislina, Nils', nurideniz34, Öykü, Pitsy, ReaL, Sevda, Smyrna, SuLTaN, Sükut, Türkü, Umutgüneşi, Yakaza, şövaLye |
![]() |
#2 |
![]() Sanki resimli bir kitabı okuyormuşum gibi oldu
#3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Yaşam kavgalarının sıkıntılarından birazcık da olsa uzaklaşmak ve soluklanmak için çocukluğumuzun bu güzel masallarına arada sırada da olsa o kadar gereksinimimiz var ki...
O nedenle keyifle okudum. Resimlerse bir başka güzeldi. Teşekkürler Basakca...
#4 |
![]()
Masal kitabından sayfalar
![]() Anlatım çok güzel, resimler çok güzel çizilmiş. Konu güzel hazırlanmış ve son noktayı da müzik koymuş. Ellerine sağlık Başakça ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]()
Küçükken güzel bir masaldı benim için.
Büyüyünce değişik yormuştum. Ama yine de güzeldi ![]() Çok ilginç ve güzel bir konu olmuş... Teşekkürler Başakça. ![]()
#6 |
![]()
Çocukluk yıllarıma gittim sanki.
![]() Resimle çok güzeldi. Teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]()
Yeniden çocukluk yıllarıma dönmek mi istedim bilmiyorum ama DVD-CD dolabının tozunu alıyorken birden dikkatimi "Külkedisi" animasyonu DVD'si çekti. Neden bu DVD yi satın almışım ki diye kendime şaşırmışken aklıma burası geldi.
Kedi dahi olsa bir masalın ölümsüz kahramanı olmak nasıl bir duygudur? ![]() Kahvem bitti ve molamda... Toz almaya devam. ![]()
#8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Çok güzel olmuş Başakca ellerine sağlık.
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine..
#10 |
![]() Kuş cıvıltıları arasında dolaşıyorum ölümlü dünyada...
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
külkedisi, masalı, perrault |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |