![]() |
![]() |
#21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Fotoğrafa hiç oynamadım, shutter speed'i yükseltseydim biraz daha kızıl olurdu belki ama bu sefer de daha karanlık çıkardı bu bile karanlık olmuş gibi geldi bana, o anda gerçekte göründüğünden belki biraz daha kızıl çıkmış olsa da 1-2 dakika sonra bu rengi aldı zaten gökyüzü, hep söylerim bizim buraların gün batımı muhtelşem olur diye, pencereden çektim bu fotoğrafı.
![]() |
![]() |
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
7 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#23 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() Balkondaki kare çok keskin kompoat ile çekilmiş gibi. ![]() Manzara ise harika görünüyor ancak birazcık bulanık gibi yani oda kompakt ürünü gibi ![]() ![]()
3 Üyemiz İlya'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#24 | ||
![]() Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() O balkon gibi görünen yer belki bilirsiniz Bursa'nın meşhur Koza hanı, orası uzun bir koridor, karşısında da ipek giysiler satan dükkânlar var o yüzden ipekçiler çarşısı da deniliyor. ![]() |
||
![]() |
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#25 |
![]()
Herşey tripot ile olacak diye bişeyde yok aslında
![]() ![]() ![]() Hiç unutmuyorum bikeresinde yerden parke taşı sökmüştüm tabiki yerine koymak şartı ile. ![]() Fotoğraflar ise aynen tahmin ettiğim gibi yakın çekim keskin manzara ise bulanık yani kompaktın huyu bu. ![]() Ben manzara için tamron 17 50 yakın çekim isede canon 18 50 mm kullanıyorum gayette menunum. Bursayı ise hiç gezme fırsatım olmadı benim. ![]()
![]() |
#26 |
![]() Örneğin bu fotoğrafı tripotsoz çekmiştim yerden birkaç taş, toprak, çalı, çırpı topladım ve cihazı ancak bukadar ayarlayabilmiştim yinede manzaraya doğru nekadar orantısız bir resim çekmişim.
![]() |
#27 |
![]()
Yaaaa işte
![]() ![]() ![]() ![]() Siz kendinize amatör diyorsanız ben ne yapayım yani ? ![]() HDR çekim yapıyormusunuz? en çok ilgimi çeken, en çok uğraştığım şey o -2 0 +2 üç pozlamada braket alıyorsunuz ve photoshopla birleştiriyorsunuz bence normal tek çekimlerden güzel oluyor. Bunlarda benden olsun; ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
10 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#28 |
![]()
Rica ederim ne haddimize.
![]() Yalnız Photoshop'da birleştirme işini anlayamadım makina zaten HDR çekmiyor mu birkaç çekimin en iyilerini birleştirerek güzel bir fotoğraf elde etmekten söz ediyorsanız denemedim ama benim makina o işlemi kendisi yapıyormuş. Bu arada fotoğraflar mükemmel... ![]() |
![]() |
8 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#29 |
![]()
Ben bu konuda bukadar çok bilgiye sahip değilim ancak şunu söyleyebilirim doğalıktan uzak durmayalım.
![]() Ayrıca senin çalışmalarında çok güzel ve kıymetliler. ![]()
![]() |
#30 | |
![]() Alıntı:
![]() Makine birleştiriyor ama kendi yaptığımız kadar verimli olmuyor. Mesela -2 pozlamada bir tane 0 pozlamada bir tane ve +2 pozlamada bir tane aynı karenin görüntüsünü alıyosunuz ve manuel olarak birleştiriyorsunuz. Tüm ışık ve karanlık ortamları tek karede net olarak görebiliyorsunuz. Mesela benim iki çalışmam var öyle; ![]() ![]() |
|
![]() |
9 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
atın, beni, çarem, kuşlar, sonsuzluğa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |