![]() |
|
Türkülerimizin Hikayesi Türkülerimizin hikayesi, sözleri |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Denizin Dibinde Hatçam Türküsünün Hikayesi ve Sözleri ![]() Burdur’dan Antalya’ya doğru giderken yaklaşık 38 km. Uzaklıkta bulunan Arvallı, yeni adı ile Bağsaray köyünde geçer hikâye. Hikâyeye göre Hatçe isminde bir güzel kadın köyün meydanındaki duvarında çift oluklu pınar bulunan bir evde oturur. Türküde sözü geçen pınar bu pınardır. Hatçe güzel ve alımlı bir köy güzelidir. Köyün çobanı Hatçe’ye gönlünü kaptırır. O da çobanı sever. Ne var ki Hatçe evlidir. ![]() ![]() ![]() Denizin Dibinde Hatcam - Çeltikçi Yöresi
![]() ![]() ![]()
#2 |
![]()
Yani şimdi Hatçe ile Çoban ölmedi dime?
Normalinde böyle türkülerde alıştığımız için ölümlere ![]() Ellerine sağlık ReaL.. |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Çok güzel türkü.
![]() |
#4 | ||
![]() Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() *** Teşekkürler ReaL... (acaba kaç tane beni varmış ![]()
![]() |
#5 |
![]()
Gayrimeşru ilişki yani
![]() ![]()
#6 |
![]() Bu günkü öğle tatilinde arkadaşlara sorduğum soru : "Üçünü de beşini de Hatçam onuna Ben de yandım Hatça’mın basma donuna " sözü hangi türküye aittir? Herkeste bir hönk havası ![]() Cevaplarla gırgır şamata.... -Ne bilelim Hatçanın donu hangi türküye girmiş. -Türküde Hatça olur ,don olmaz. -Bize kek muamelesi yapma ![]() Cevabı mırıldanınca "aaaa bu bizim bildiğimiz Denizin dibinde Hatça türküsü" Yine bastım havamı hikayesini anlatarak ![]()
#7 |
![]() Gerçekten güzel türküymüş..
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
çökmüş, dalgalanıyor, deniz, denizin, dibinde, göremedinmi, hatça, hatçam, hatçe, kınalı, ovalarda, parmaklarda, sesli, türküsü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |