25.01.2009, 01:22 | #1 |
|
Kanat Izgara ve Mangal Yapmanın Püf Noktaları
Kanat Izgara ve Mangal Yapmanın Püf Noktaları Evet hele şükür havalar düzelemeye başladı. Buda demek oluyorki hafta sonu kaçamakları start almak üzere Mangal, et, balık, kanat ve rakıdan kurulan ekip dayanılmaz bir şekilde bizi onlara katılmaya zorluyor. Piknik yapma isteğinin tak dediği şu günlerde sizler için mangal yapmanın inceliklerini araştırdım. Oldukça işinize yaracak ip uçları var yazıda… Ne diyelim böyle kanat ızgaraya rakımı dayanır
Mangal Yapmanın Püf Noktaları:
|
25.01.2009, 01:24 | #2 |
|
Cevap: Kanat Izgara ve Mangal Yapmanın Püf Noktaları
Yaşamımızın temel maddesi olan besinler, satın almadan tüketime kadar geçen aşamalarda sağlıklı hazırlama ve pişirme yöntemlerinin uygulanmaması ve hijyenik koşulların yeterince sağlanamaması nedeniyle zararlı hale gelebilmekte ve sağlığımız için gizli bir tehlike oluşturabilmektedir. Belirli pişirme yöntemlerini sıklıkla kullanan toplumlarda bazı kanser türlerinin sık görülmesi, yenen ve içilen gıdaların tür ve miktarlarına dikkat edilmesi gerektiği kadar pişirme yöntemlerine de özen gösterilmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır.Yapılan araştırmalarda, gıdalara uygulanan yanlış pişirme yöntemleri sonucunda oluşan bazı kanser yapıcı maddelerin solunum ve sindirim yoluyla alınması ile özellikle akciğer ve sindirim sistemi kanserlerine neden olduğu bildirilmektedir. |
16.10.2010, 10:32 | #3 |
|
Pek et sevmeyen biri olarak güzel havalara veda ederken bir mangal partisi olsa fena olmazdı.
Ama kanatlı cinsinden olmasın benim tabağımda mümkünse hiç görmeyeyim kanatlıların orasını burasını..bir parça kırmızı et veya balık yeter..haaa balıkda kılcıksız cinsinden olsun lütfen(kılçıklı olursa suni teneffüs yapmasını bilen hijyene önem veren biri de olsun ilk yardım çantası olarak köşede) Bol bol da biber,domates bilimum yeşillikler ve RAKIII Muahabbeti çekilir dostlarıda unutmayalım tabi ki arada bir de fasıl sakın bana bir şeyler okutmayın bu aralar zira sesim "Hakan Aysev"in sesini geçmiş durumda Karakışta da ocakbaşı fena olmuyor hani...dışarıda zehir gibi ayaz içeride ocakbaşında sıcacık saatler Teşekkürler Kartal34 abim
16.10.2010, 10:39 | #4 |
|
Haftasonu...
Sabahın bu saati... Başakça akşama hazırlık var galiba... |
16.10.2010, 10:48 | #5 | |
|
Alıntı:
Yok yokk...Babamla konuştum da çok hastayım dedim "bir rakı içsen bir şeyin kalmaz" dedi yine her zamanki gibi Tek başına içemiyorum ki !!! Keyif vermiyor.Sonra şişede balık oluyorum
16.10.2010, 10:50 | #6 |
|
Ah şu mesafeler...
Aynı şehirde olsaydık seve seve eşlik ederdim sana. Bahaneyle de forumdakileri kaynatırdık. |
16.10.2010, 11:05 | #7 |
|
Ah ahhh mesafeler olmasaydı.Bekleyelim hele İstanbul-İzmir arası 3,5 saate inecekmiş ya ömrümüz görmeye yeter mi bilemem ama...
Tayin mi istesem ki ama istesem de çok önemli bir zaruri durum olmayınca şehirler arası tayin yapmıyorlar ki !!! yaptırabilmem için de DAYIM veya EMMİM olması gerek .Bende bu sivri dil varken dayım veya emmim olsa bile onlarda tanımazlar beni Kız kayanatacak o kadar konu var ki forumdakilere bile sıra gelmez Artık başka baharlara kaldı(şimdi Bahar gelir "bana mı seslendiniz" der)
16.10.2010, 11:18 | #8 |
|
Valla İzmir-İstanbul ve İzmir -Ankara arasını minimuma indirdikleri gün en çıkıyorum yola.
Ama önümüzdeki bahara benim bir İstanbul çıkartmam olacak, o kesin. Senden bahsetmiyoruz Okyanus, atlama hemen. |
28.10.2011, 23:19 | #9 |
|
Şu an Antalya'da mangal yapmanın en güzel günleri.
Hava ne sıcak, ne soğuk... Kanatlar da çok güzel görünüyor |
28.10.2011, 23:55 | #10 | ||
|
Alıntı:
Hani ne oldu çıkartman? Bak Real yaptı bile çıkartmayı. Yoksa sana nispet mi yaptı çıkartmayı diye düşünmeye başlayacaktım ki, kışında güzel oluyor ocakbaşı he. Alıntı:
Laleciğim kanatlar senin olsun, diğer kısmı ben alırım da, aklıma birinin hatrına bir parça yediğim geldi.
Etiketler |
izgara, kanat, mangal, noktaları, yapmanın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |