03.09.2016, 20:06 | #1 |
|
Gaziantep Hamam Müzesi
Osmanlı hamam mimarisi ve kültürünün en güzel örneklerinden birisi olan yapı, Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan külliyenin hamam bölümü olarak hizmet vermiştir. Vakfiyesine göre 1577 tarihinde yapıldığı anlaşılmaktadır. Paşa Hamamı olarak uzun yıllar hizmet veren yapı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında restorasyonu tamamlanarak Gaziantep hamam kültürünün yaşatıldığı bir müze haline dönüştürülmüştür. Aslına sadık kalınarak teşhir edilen hamamda; soğukluk, ılıklık, sıcaklık bölümleri, Halûk Perk koleksiyonundan hamam araç ve gereçleri, hamam adetleri, balmumu heykeller ve maketlerle canlandırılmıştır.
11.09.2016, 23:53 | #2 |
|
Cevap: Gaziantep Hamam Müzesi
11.09.2016, 23:56 | #3 |
|
12.09.2016, 14:55 | #4 |
|
Her şeyin müzesi olduğu malum da, hamam müzesi olduğunu hiç duymamıştım. |
12.09.2016, 22:19 | #5 |
|
Gaziantep Hamam Müzesinde 0 dönemin izleri hala duruyor. Tanıtım için teşekkürler ellerine sağlık Basakca.
|
8 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti. |
12.09.2016, 23:15 | #6 |
|
Hala gidemediğim bir yerdir hamam. Gitmeyi çok isterdim ama. Bakalım belki bir gün
Eline sağlık Başakçacığım |
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti. |
05.02.2017, 15:47 | #7 |
|
05.02.2017, 15:50 | #8 |
|
05.02.2017, 17:29 | #9 |
|
Hamam kültürüm hiç olmadı, gitmedim. Hikayelerini hep dinlemişimdir. Bir arkadaşım var, her pazar hala gider.
Annemden dinlediğim kadar börekler, sarmalarla toplanıp klu komşu giderlermiş. Aslında sağlıklı, bütün gözenekler açılıyor. Pembe beyaz çıkıyormuşsun.Allam nerelere gittim ben. Hamam müzesinin görsellerine bakarken eskilere de gittim. Temisifon, takunyalar, maşrapalar.... Teşekkürler Başakça,ellerine sağlık güzel bir konu olmuş. Sayende Gaziantep hamam müzesi görsellerden de olsa görmüş oldum. Yüreğine sağlık. |
23.06.2020, 02:44 | #10 |
|
Müzesi kurulacak kadar güzel ve önemli bir kültürdü hamamlar. Hamamlar eski hamamlar gibi olacak ki gideceksin. Bugün hijyenlerine güvenip gidemiyorum. |
Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
balmumu, cevap, gaziantep, halûk perk, hamam, heykeller, külliye, lala mustafa paşa, müzesi, osmanlı, paşa hamamı, restorasyon, soğukluk, sıcaklık, türkü, vakfiye, ılıklık |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |