Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi İlya
Yazdıklarını çok okuma gereğini duymadim açıkçası ve sana artik bu konuda laf ebeliği yapacak değilim.
Düşüncemde ki burka görüşü ise ehliyetimizin giyim kuşam şeklinden uzak bir giyim şeklidir. Ben bu güne dek hicbir hacıya hocaya itibar etmedim ve mensup olduğum dini burkadan uzak bir din diye yorumladım. Benim inandığım ehlibeytin boyle bir giyim tarzı yoktur. Bunları yazarkende arap çöllerinde senaristi, oyuncusu ve konusu nedir sacmasapan bilinmez görsellerden uzak yazıyorum.
Gittim gördüm kutsal emanetlerimize iyice baktım ve bu kanıya vardım forum icinde ise hakkımda kim ne düşünür umrum değil.
|
Altını çizdiğim kelime sanırım ehlibeyt olacak ama ister ehlibeyt olsun ister ehliyet olsun, ne olursa olsun bir ülke kıyafetlerini kendi kimliğine, milli şuuruna ve hafızasına göre seçer, şu ya da bu aileye göre değil.
Eğer bir ülkenin vatandaşları kıyafetlerini çağdaşlığın ve kendi milli bilincinin gereklerine göre değil de binlerce yıl öncesinin oligarşık yapılarına göre biçimlendiriyorsa orada bir milli bilinç kayması var demektir.
Israrla Atatürk'ün
Kastamonu ve
İnebolu nutuklarını okumanı öneririm, bunu yaptıktan sonra halâ çarşaf, peçe, türban değil de burkayı sorun ediyorsan kusura bakma ama her ne kadar hacıyla hocayla ilişkin olmamış olsa da boğazına kadar o zihniyete bulaşmışsın demektir.