|
Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler |
|
Seçenekler |
03.08.2016, 19:11 | #1 |
|
Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü Candan Badem'i Görevden Uzaklaştırdı
Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü, akademisyen Candan Badem'i 3 ay süreyle görevden uzaklaştırdı.
Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Candan Badem'i 3 ay süreyle görevden uzaklaştırdı. Konuya ilişkin sosyal medyadan paylaşımlarda bulunan Badem, "Tunceli Ü. rektörü hakkmda başlatılan disiplin soruşturmasını bahane ederek 3 ay süreyle beni de görevden uzaklaştırdı. OHAL fırsatçılığı bu. Hakkımdaki disiplin soruşturmasının konusunu bilmiyorum. Beni neye iliştirecekler merak içindeyim. Rektörle tartışmalarımdn dolayı mı acaba?" ifadelerini kullandı. soL Haber Kaydet
|
4 Üyemiz No Pasaran'in Mesajına Teşekkür Etti. |
03.08.2016, 19:11 | #2 |
|
Cevap: Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü Candan Badem'i görevden uzaklaştırdı
İşte Marksist akademisyen Candan Badem'in işyerinden çıkan 'Fethullah Gülen kitabı'
"Ateist ve Marksistim, benden nasıl Fethullahçı çıkaracaklar merak ediyorum" diyen akademisyen Candan Badem bugün işyerinde Fethullah Gülen'e ait bir kitap bulunduğu için gözaltına alınmıştı. İşte Badem'in 2014 yılında attığı bir tweetle ortaya çıkan o kitap... 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlayan tasfiyenin akademideki adreslerinden biri de Marksist tarihçi Candan Badem'di. Tunceli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Candan Badem, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda başlayan açığa alma dalgası ile görevden uzaklaştırılmıştı. Badem, bugün gözaltına alındı. Badem'in işyerinde yapılan aramada Fethullah Gülen'in bir kitabı bulundu. Bu bahane edilerek, Badem "darbeye teşebbüs" iddiasıyla gözaltına alındı. Candan Badem'in 12 Mayıs 2014'te Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım ise Fethullah Gülen'in kitabını ne amaçla kullandığını gösteriyor. Gülen'in "Asrın Getirdiği Tereddütler" kitabından bir bölüm paylaşan Badem, Gülen'in kitaptaki "İslam, mürtede (İslamı reddeden) hayat hakkı tanımamıştır" cümlesini alıntılıyor ve "Bakınız Asrın Getirdiği Tereddütler 4. F tipi hoşgörü böyle oluyor!!" eleştirisini yapıyor. Candan Badem, görevden uzaklaştırıldıktan sonra katıldığı bir programda hiçbir İslami gruba sempati duymadığını, Gülen cemaatiyle de hiçbir zaman yollarının keşişmediğini, üniversite yıllarından beri sol-sosyalist, Marksist görüşlü bir insan olduğunu belirterek büyük bir şok yaşadığını söylemişti. Candan Badem'in 2 yıl önce yaptığı paylaşım şöyle: soL Haber Kaydet
|
4 Üyemiz No Pasaran'in Mesajına Teşekkür Etti. |
03.08.2016, 20:09 | #3 |
|
Cevap: Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü Candan Badem'i Görevden Uzaklaştırdı
Kurunun yanında yaş da yanabilir diyorlar, bu bariz bir örnek... Daha sonra serbest kalır...
03.08.2016, 21:31 | #4 |
|
Bahane mi ararsın? Ararsan çokkk.....
04.08.2016, 00:15 | #5 |
|
Komünist bir kimsenin Fetullahçılıkla suçlanabileceği kimin aklına gelebilirdi ki? Çok değil 4-5 yıl önce bu söylenseydi gülüp geçmekle kalmaz, hafızalarımızda uzun bir süre yer edinirdi.
Bu haberi paylaşma amacım, AKP'nin öyle yada böyle herkesi baskı altına aldığını göstermekti. Cemaatçi şucu bucu değil, muhalif tüm toplumsal kesimi... Şahsen bu hocamızın takipçisiyim ve onlarca makalesini okudum Sovyetler Birliği tarihi üzerine. Bildiğiniz Sovyet tarihçisidir ve dinine bağlı bir müslüman kadar marksizme bağlıdır. Acaba 20 yıl sonra bu günleri nasıl hatırlayacağım, düşünemiyorum. Ataları olacağımız insanlar için çok üzülüyorum. Bize küfür etseler yeridir... |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
bademi, candan, görevden, rektörlüğü, tunceli, uzaklaştırdı, Üniversitesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |