09.04.2012, 21:44 | #11 |
|
Cevap: Dünyanın En Zengin Ülkelerinden Biri | Singapur Cumhuriyeti
Biraz önce İstanbul'un Fener Semti konusuna baktıydım, şimdi ordan buraya geldim...
09.04.2012, 22:00 | #12 |
|
Aynı İstanbul(!)
09.04.2012, 22:02 | #13 |
|
Masal gibi bir ülke, ne kadar güzel çok beğendim teşekkürler Rukiyeciğim
|
18.11.2012, 19:18 | #14 |
|
Singapur,bilmeyenlerin tahmin ettiği gibi öyle sizi kolunuzdan çekiştiren bayanların bulunmadığı bir ülke.En baştan söylemek gerekir ki;Ülke ciddi zengin.Liman endüstrisi çok gelişmiş.Alışveriş potansiyeli çok yüksek,dünyada sınırlı ülkelerde bulabileceğiniz çok yüksek kalitede alışveriş yapabilirsiniz.Hiç bir mal sandığınız gibi çok ucuz değil.Buna Chinatown'daki elektronik eşyalar ve free shop'undaki parfümler de dahil.Ülkede mutlaka görmeniz gereken yerler;Marinası,Little india,Chinatown,Orchard caddesi ve cadde üzerindeki İon alışveriş merkezi,Ulusal botanik parkı,Orkide bahçesi ve Sentosa adası.Singapur Changi havalimanı,Tayland'ın Suvarnabhumi havalimanı kadar büyük olmasa da,İstanbul Atatürk havalimanı'ndan daha büyük.1,2 ve 3. terminalleri var,bunlar arasında sky tren ile ulaşım sağlanıyor.THY 1. terminali kullanıyor.Ülkeye İstanbul'dan aktarmasız direkt uçuşla yaklaşık onbir saatte ulaşıyorsunuz.Havaalanında 1. terminalden Mrt girişi yok,buna dikkat edin.MRT metro ile şehir merkezine geçmek için sky treni kullanarak 2. terminale geçmeniz gerekli.Metro ağı son derece temiz ve gelişmiş.Ülkede boş gezen sadece turistler,genç çinli ağırlıklı nüfus ciddi çok çalışıyor.Sigara bağımlısı insan çok nadir,onlar da sembolik göze çarpıyor.Sentosa adasında stüdyoları görmeye gidebilirsiniz,ancak Paris Disneyland'ı görmüş iseniz,beklentinizi ona göre düşük tutmanız gerekli.Ülkede insanlar birbirine son derece saygılı ve çok sakin.Birçok ürün ve hizmet sunumu pahalı.İnternet erişimi sorununuzu ülkeye gitmeden önce 3g operatörünüz ile halletmeniz gerekli,bunu yapmadıysanız internet cafeleri Little india'da,Mustafa Center'a yakın konumlarda bulabilirsiniz.Özellikle Çin ve Hint bölgelerinin otantik olarak korunması ülkeye ayrı bir hava katmış.Liman bölgesini nehir içinden görmek isterseniz,kişi başı 18 sgd bedel ile 45 dakikalık küçük nehir turları var.Little india bölgesindeki hint yaşamlarına dahil olmanızı,tapınaklarına girmenizi,pilavlarından yemenizi ve yine aynı şekilde Chinatown bölgesinde salaş çin lokantalarında yemek yemenizi tavsiye ederim.Ulusal botanik parkını gördüğünüzde ise aklınızdan mangal nerede diye geçirmeyin
|
Sami'in Mesajına Teşekkür Etti |
18.11.2012, 19:20 | #15 |
|
Bu tip ülkelerde zengin olmak cennette yaşamak gibi.
04.12.2012, 21:09 | #16 |
|
|
05.12.2012, 00:52 | #17 |
|
Eh zengin olacak tabiiki, nerede sorgulanamayacak ve hakkında bilgi alınmayacak gizli banka hesapları/kasaları varsa (isviçre gibi) orası ihya olur... |
Karagöz'in Mesajına Teşekkür Etti |
19.10.2014, 10:05 | #18 |
|
22.09.2015, 22:36 | #19 |
|
Singapur
Gidenleriniz var mı?Kuvvetle önerdiğim şehirlerden bir tanesidir.Yıl 1988 ,Avustralya'ya bir iş seyahitimden evvel bir gece kalmıştım,sonra dönüşte 5 gece kaldım.Çok temiz bir şehir ancak yaz aylarında anormal sıcak ve rutubetli.Her yer klimalı.Hayatımda bu kadar sıcaktan bunaldığımı hatırlamıyorum.Nefis deniz mahsülleri,elektronik eşyalar çok ucuz ama Tekstil ürünleri pahalı,en azından o dönemde öyleydi.
Bu arada çapkınlar içinde çok ideal bir şehirdir! |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
bağımsız, balıkçılık, bankacılık, endonezya, hint okyanusu, ingiliz, johero, malay, malezya, mandar, parameswara, petrol, riauadası, singapur, tropikal |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |